#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Okudum Bitti-67: Asil Piçler || Andrew Shvarts

13 Mayıs 2017 Cumartesi

Okudum Bitti-67: Asil Piçler || Andrew Shvarts





           Kitap seven herkese merhaba. Günün kitabı tazecik bir kitap. GO! Kitap 'ın son güzeli Asil Piçler. 

              Biraz okuyup uyuyayım diye elime aldım ama bırakamadım. Çok akıcı, heyecanlı bir okuma oldu. Şimdi merakla devamında neler olacak diye bekliyorum.



                  Kahramanlarımız asil ailelerin istenmeyen, dışlanan çocukları. Hepsi kitabın adından da belli olduğu üzere birer ''piç''. Tilla Kent Hanesi'nden, Miles Hampstedt Hanesi'nden ve sonradan tanıştıkları Zell Zitochi Klanı'ndan ve asil bir aileyle bağı olmayan , Tilla'nın abisi seyis yamaklığı yapan Jax.

             Hepsi Tilla 'nın babasının verdiği bir yemek daveti sonrası, tanıştıkları Prenses Lyriana ile gizemli tünellerden geçip keyifli bir gece geçirmek için sahile inerler. Ama geceleri çok korkunç bir hale gelir. Büyük bir savaşın eşiğinde olduklarını anlarlar. Savaşa engel olmak için, kaçmaları gerekir. Krallığa haber götürmek, büyücüleri uyarmak için uzun ve zorlu bir yolculuğa çıkarlar. Peşlerinde aileleri, azılı Zitochi askerleri ve başlarına konulan ödülün peşinde olan meçhul tehlikelerle... 


         Bu amansız yolculukta hem kendilerini hem birbirlerini tanırlar. Kimin dost kimin düşman olduğu her an değişen, büyülerin, korkunç yaratıkların bol olduğu güzel bir kitaptı. Seri kitapların en kötü yanı beklemek. :) 





... Her lord, yasa dışı doğan tek bir çocuğu Evin Piçi olarak seçebiliyordu. Bu çocuk şatoda büyütülüyor ancak diğer çocuklardan ayrı tutuluyordu, ailenin yanında oluyordu ancak bir parçası sayılmıyordu. Lord isterse piçi yasal çocuğu ilan edebilir ya da tamamen evlatlıktan reddedebilirdi. Lordun çocukları ölebilir veya eşi kısır olabilirdi ve bir lordun daima bir vârise ihtiyacı vardı. Jax bu yüzden bize ''asil yedekler'' derdi.


... Hissettiğim şey, kelimelerle tarif edilemezdi; tüm dünyamın bir gecede başıma yıkıldığını, bir daha hiçbir şeyin yolunda gitmeyeceğini anlamıştım.


...Etrafımdaki her bir yüze baktım. Hepimizin bildiği bir şey vardı. Bu işte birlikteydik.
    Sonuna kadar.


... Bazı akşamlar bir an durup etrafıma, bana yaslanan Lyriana'ya, yola cesurca önderlik eden Zell'e, sağımda yolculuk eden Miles'a ve solumda yolculuk eden Jax'a bakıyor ve kendimi güvende hissediyordum. Kaderin rasgele bir araya getirdiği yabancılar olduğumuzu düşünmüyordum. Birlikte yüz kadar savaşa girmiş bir askeri birliktik sanki. Doğduğundan beri birbirini tanıyan arkadaşlardık. Aileydik.





GO! KİTAP

Çeviren: Derya İmer Aydınlık
438 Sayfa
2017



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder