#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Okudum Bitti- 20: Kelebek Adası || Sarah Jio

11 Şubat 2017 Cumartesi

Okudum Bitti- 20: Kelebek Adası || Sarah Jio





          Kitap seven herkese yeniden merhaba. Sarah Jio okumayalı epey olmuştu. Kitap dostlarım sağ olsunlar beni düşünüp hediye ettiler. İnstagram üzerinden beraber okuduk bir grupla. Elbette ben tembel olduğum için geçen ay okuduğum kitabı yeni paylaşabiliyorum.

Sarah Jio 'nun okuduğum diğer kitapları :

Mart Menekşeleri tık tık

Yağmur Sonrası tık tık 

Böğürtlen Kışı tık tık 

Gündüz Sefası tık tık 

Son Kamelya tık tık  

Hepsini kolay okunan, güzel kitaplardı. En sevdiğim Yağmur Sonrası oldu. 


       Kelebek Adası da akıcı, kolay okunan bir kitaptı. Hatta çok sevdim. Hep merak ederek acaba nasıl bağlanacak diye sabırsızlanarak okudum ama Sarah Jio öyle bir son yapmış ki, yok artık dedim. Bu saçma final, ya da kibarca fantastik diyelim, hiç olmamış. 


   Bermuda Şeytan Üçgeni olunca işin içinde biraz bilinmeyenler olabilmesi normal de , bu kadarını bildiğimiz Sarah Jio kalemine yakıştıramadım. Havada kaldı bir şeyler. Kurgu sona bağlanamamış da artık yazdım oldu havasındaydı. 


   Bakmayın o kadar yerdiğime , Goodreads 'te  iyi de puan verdim. Biz Türk okurlarına özel önsözü (ki ilk bizde yayımlanmıştı sanırım kitap) ve kurgu içerisinde İstanbul'dan bahsetmesi çok tatlıydı. Konuyu anlatmayayım uzun uzun, kolay okunan bir kitap. Hiç Sarah Jio okumadıysanız daha çok seversiniz bu kitabı sanki.






 ... Mutlu olmam gerekiyordu, biliyordum. Ama mutluluktan vazgeçeli uzun zaman olmuştu.



... Anılar. İnsanı bıçak gibi kesiyordu.


... ''İkimiz de geçmişi değiştiremeyiz. Olanları, kimi sevdiğimizi, yaptıklarımızı geri alamayız. Tıpkı şimdiki durumumuzu değiştiremediğimiz gibi. Bence hayat eski ve yeni anılardan oluşan komik bir şey. Bazen yan yana olan kareler birbirine uymuyor ama ortaya çıkan şeye bütün olarak baktığında bir şekilde hepsi birbirini tamamlıyor.''





PENA YAYINLARI

Çeviren: Fatma Zeynep Öztürk
1. Baskı Kasım 2016
288 Sayfa 


2 yorum:

  1. Jio sanırım bir ya da iki kez okudum :D Türkiye'li olması da enteresanmış gerçekten :D

    YanıtlaSil
  2. Çok severek takip ediyorum bu yazarı hemen listeme alayım bu kitabıda

    YanıtlaSil