#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Okudum Bitti- 11: İngiliz ve Amerikan Edebiyatında Kısa Öykünün Büyük Ustaları || Hazırlayan : Celal Üster

30 Ocak 2017 Pazartesi

Okudum Bitti- 11: İngiliz ve Amerikan Edebiyatında Kısa Öykünün Büyük Ustaları || Hazırlayan : Celal Üster





                   Herkese merhaba. Günün kitabı çıkar çıkmaz aldığım, çok da severek okuduğum İngiliz ve Amerikan Edebiyatında Kısa Öykünün Büyük Ustaları.  Celâl Üster 'in hazırlayıp, çevirdiği birbirinden güzel öyküleri okumak çok keyifliydi.


                  Birkaç tanesini daha önce okumuştum. Çoğunu ilk defa okudum. Öykü seven herkesin elinin altında bulunması gereken kitaplardan. Aynı özenli çeviriden okumak da ayrı keyifliydi. Kapağı bile şahane kitabın. :) 


Kitapta yer alan muhteşem yazarlar: 

Oliver Goldsmith,  Washington Irving, Nathaniel Hawthorne, Edgar Allan Poe, Herman Melville, Mark Twain, Thomas Hardy, Ambrose Bierce, Lafcadio Hearn, Kate Chopin, Oscar Wilde, O. Henry, H. H. Munro, Stephen Crane , G. K. Chesterton, Jack London, Sherwood Anderson, James Joyce, Virginia Woolf, Katherine Mansfield.





... En yaygın, ama aynı zamanda en doğru gözlemlerden biri de, dünyanın yarısının öbür yarısının nasıl yaşadığından habersiz olduğudur. Seçkinlerin bahtsızlıkları gözümüze sokulur; süslü püslü sözlerle bire bin katılarak anlatılır ve dünya âlem bu acı çeken soyluları seyreylemeye çağrılır.


... Seçkinlerin en küçük sıkıntıları için bir bardak suda fırtına koparılmasına, acılarının en tumturaklı sözlerle bir faciaya dönüştürülmesine karşın, yoksulların çektikleri tümden göz ardı edilir; oysa alt tabakalardan insanların bazılarının bir günde yaşadığı güçlükler, soyluların tüm yaşamları boyunca çektikleri acılardan daha fazladır. 
*HARP MALULÜ- OLIVER GOLDSMITH



... ''Ah, mutluluk ne kadar küçük şeylere bağlı!''

... ''Şu aşk dedikleri ne kadar olağanüstü bir şey. Zümrütten daha değerli, özenle işlenmiş opaller onun yanında sönük kalır. İnciler ve narlar onu satın alamaz, pazarda arasan bulunmaz. Tacirden satın alınmaz, terazide altınla ölçülemez.''
*BÜLBÜL ile GÜL - OSCAR WILDE




... Gerçek idealist ile hakiki gerçekçinin ortak yanı eylem aşkıdır.



... Hiç kuşku yok ki, Teğmen Von Hocheimer'ı bir köpekle kıyaslamak haksızlık olur. Çok daha duyarlı ve akıllı bir yaratık olan köpeğe karşı haksızlık olur.


... ''Ölüm bütün gerçekleerden daha gerçektir ve ben gerçeklere bayılırım.''

... İnsanoğlunu kör eden, çıldırtan ve yoldan çıkaran tutkuların en kötüsü olduğu gibi en gözü dönüğüdür de kibirlilik.

*MAHŞERİN ÜÇ ATLISI - G.K. CHESTERTON



...Fazla eşyası olmayanlar ellerindekilere sımsıkı yapışırlar. Hayatı bu kadar iç karartıcı kılan gerçeklerden biridir bu.
*YUMURTA- SHERWOOD ANDERSON





TÜRKİYE İŞ BANKASI KÜLTÜR YAYINLARI

Hazırlayan ve Çeviren: Celâl Üster
1. Baskı Kasım 2016
182 Sayfa









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder