#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Okudum Bitti- 128: Aşure || Mehtap İlhan

16 Kasım 2016 Çarşamba

Okudum Bitti- 128: Aşure || Mehtap İlhan





                  Herkese merhaba.  Sevgili Mehtap İlhan 'ı İnstagram üzerinden takip ediyordum. Kitabı olduğunu öğrenince çok sevindim , en kısa zamanda okumaya karar verdim. Sağ olsun bana adıma imzalı olarak, çok güzel bir not eşliğinde  gönderme inceliğini gösterdi çok çok mutlu oldum. 


        Tam aşure zamanında okuduğum için, kitabın adını her gördükçe canım aşure çekmedi. Bu sene ben de birkaç defa aşure yaptım, şaşırtıcı olarak komşularımızdan da yapıp getiren oldu. Fotoğraf o zamandan kalma. Kitaba ya bol elli bir fotoğraf ya aşureli bir fotoğraf lazımdı ama. :) 


           Bu kitap Sevgili Mehtap İlhan'ın ilk kitabı. Çok tatlı anılardan oluşan keyifle okunan bir kitaptı.Duygulandığım yerler de oldu elbette. 

Mehtap Hanım kitabı için: ''Bu kitapta adı geçen herkes 'Aşure' kazanıma bir şeyler eklediler. Onlar benim buğdayım, şekerim, üzümüm, incirim oldular. '' diyor. 

        Sahip oldukları MG Hostel 'in sıcacık ortamına okuyarak da olsa misafir olmak çok güzeldi. Aklım Adile Naşit'in fotoğrafında kaldı. Fotokopisi, kopyası falan elime geçse ona da sevinirdim. :)) 






   ... ''İnsanın üç iyi dostu vardır. Öldüğünde bunlardan biri evde, öbürü yolda kalır. Üçüncüsü ise, kendisiyle birlikte gider. Evde kalan malı, yolda kalan dostlarıdır. Kendisiyle gelen ise iyiliğidir.'' 
                                       * Hacı Bektaş-ı Veli




... Posta kutusuna bakmak, her gelen yeni mektubu heyecanla açmak, bir yenisi gelene kadar aynı mektubu tekrar tekrar okumak, tarifsiz bir mutluluk ve güzel bir aşkı karşılıklı yaşamaktı.



... Tüm dünyadan evimize gelen insanlarla ortak konuştuğumuz dil, sevgi dili...



... Çocukken benim için mutluluk ve zenginlik şunlardı: mahallede komşuluk, esnafın veresiye mal vermesi, sokakta arkadaşlarımla oyunlar oynamak, Hoover marka yarı otomatik çamaşır makinemiz, PTT' den yeni alınan çevirmeli telefon, akşamları soba yanında kurulan soframız, siyah beyaz televizyonumuzu İstiklal Marşı çıkana kadar izlemek ve Murat 124 marka arabamız...



... Neden mutsuz olduğumuzu kalbimize sormamız lazım? Çünkü orada bir boşluk var. Ortak duygular yok oldu. Lüks bir eviniz, arabanız, bankada yüklü miktarda paranız, belki iyi bir mesleğiniz ve pek çok maddi imkânlarınız var.  Ama sahip olduklarınızı paylaşacağınız kaç tane gerçek dostunuz var?






KARİNA YAYINEVİ

1. Basım Temmuz 2016
110 Sayfa



                                                         

1 yorum: