#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Okudum Bitti - 99: Papatyaların Eylül'ü || M. Tolga Uluaydın

15 Eylül 2016 Perşembe

Okudum Bitti - 99: Papatyaların Eylül'ü || M. Tolga Uluaydın





                             Herkese merhaba. Gecenin kitabı Papatyaların Eylül'ü. M. Tolga Uluaydın 'ın daha önce Esen Kal kitabını okumuştum. Yazısı burada tık tık.  Şiirlerin ruhu dinlendirdiğini düşündüğüm için ara ara okumaya çalışıyorum. 


                 Papatyaların Eylül'ü kitabında hem şiirler hem de bir nevi aforizmalar var. Sevdim ben. Şiir okuduğum zaman en çok kimin için yazıldığını merak ederim. :) Bu kitabı okurken hem merak ettim, hem etmedim. :) Yazarımızın , pardon kendi ifadesiyle yazanımızın eşi de yazar. Kendisinin romanını okudum , çok yakında buralarda olur. :) Ufak birkaç örnek verip, hepinize şiir tadında geceler diliyorum.






Çektiğim 
En güzel
Kopyasın sen.
Canıma şiir değince
Bir resmin yetiyor,
Bakıyorum hemen.
Gözlerinden alıyorum
Mürekkebi,
Seni sana yazıyorum.



Ben her özlediğimde yenildim.
Hasreti kutluyorum.



Özlem fırtınaları
Esiyor burada
Sen nefes verdikçe,
Özlemek işte bu
Sensizliğin, ruhuma darbesi.





5 ŞUBAT YAYINLARI
Ağustos 2016
128 Sayfa







6 yorum:

  1. Ne güzel birfotograf esliginde yazmissin yazını. Harika bir anlatimla

    YanıtlaSil
  2. Ne güzel birfotograf esliginde yazmissin yazını. Harika bir anlatimla

    YanıtlaSil
  3. Çok beğendim bu şiir. Yazarı da bu şiiri de duymamıştım. Eşinin de yazar olması kulağıma çok hoş geldi. Evin içinde elbette ev içi kokular olacak; ama o edebi kişiliklerin kattığı edebi kokuyu da ta kilometrelerce öteden duyan duyuyordur sanırım. İkisinin de yolu açık olsun o zaman.

    Beğendim çünkü pazarlıksız duygudan bahseden bir şiir. Karşılık beklemeksizin yazılmış, kararlı. Samimiyet orada işte. İnandırıcılık oradan başlıyor benin bakışımda. Ve şiire güzel deme yolu oradan geçiyor bende.

    Ben beğendim. Çünkü samimi. İnnandırıcı. Pazarlıksız. Kararlı.

    Teşekkürler tanıtım için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim, okuduğunuz, yorum yazdığınız için.

      Sil
  4. Şiir kitaplarını sevemedim gitti :(
    En iyisi güzel sesli birini bulup en iyi şiirleri benim için seçmesini bekleyeceğim. Zira okumaktan ziyade dinlemeyi tercih edenlerdenim.

    YanıtlaSil