#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Okudum Bitti -64 : Harry Potter ve Felsefe Taşı || J. K. Rowling

12 Haziran 2016 Pazar

Okudum Bitti -64 : Harry Potter ve Felsefe Taşı || J. K. Rowling






                      Herkese merhaba. Bu yazıyı okuyorsanız beni uzun uzun alkışlamanız lazım. Çünkü : Bunca sene boyunca kitapları okuyacağım diye hiçbir Harry Potter filmini izlemedim. Kitapları da ödünç alıp okumak istemediğim için alacağım günü bekledim ama bir türlü sıra gelmedi. Gerçi hala alabilmiş değilim, bunlar da yeğenimin kitapları. :) Vay be ne sabır varmış bende de.  Yıllardır dünyadan bir haber Muggle olarak kalmışım.


Öncelikle siz zaten biliyorsunuzdur ben kendim için serinin sırasını yazayım :


Yedi kitaptan oluşuyor HP serisi.

1. Harry Potter ve Felsefe Taşı

2. Harry Potter ve Sırlar Odası

3. Harry Potter ve Azkaban Tutsağı

4. Harry Potter ve Ateş Kadehi

5. Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı

6. Harry Potter ve Melez Prens

7. Harry Potter ve Ölüm Yadigârları



Ve ek kitaplar da var.  Onlar da var elimde bitirince bu sene umarım onları da okuyacağım. 

Ozan Beedle'ın Hikâyeleri

Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerede Bulunurlar?

Çağlar Boyu Quidditch 



Mesela ben yıllardır Harry Potter 'ın varlığından haberdarım ama anne babasının ölmüş olduğunu korkunç teyzesi, eniştesi ve kuzeni ile yaşadığını, vaktinin çoğunu örümcek ağlarıyla dolu, pis bir dolabın içinde geçirdiğini doğal olarak bilmiyordum. Başlar başlamaz üzüldüm yani.
 Bir de son zamanlarda epey sık gördüğümüz Bean Boozled şekerlerinin aslında Bertie Botts 'un Bin Bir Çeşit Fasulye Şekerlemeleri 'nden mi fikir aldığını merak ettim. 


İşte böyle kötü şartlarda, itilip kakılarak yaşayan Harry'e , Dursleyler 'in evine bir mektup gelir. Mektubu okuyan eniştesi, Harry okumasın diye elinden geleni yapar ama Hagrid (Hogwarts 'ın bekçisi) mektubu ulaştırır. Gerçeklerin bir kısmını anlatıp, Harry ait olduğu yere, Hogwarts Cadılık ve Büyücülük Okulu 'na götürür. Gizemli yolculukta Ron, Hermione ve Neville ile tanışır. 


Okulun ilk günlerinde Harry ile beraber sihirli, büyülü bir dünyaya merhaba demiş , arkadaşlarıyla tanışmış oldum. Keyifle, merakla, heyecanla okudum. Serinin devamını hemen okuyup bitirmemek için araya üçer beşer kitap alma kararı verdim. Uçan süpürgeler, büyüler eşliğinde dostluk, dürüstlük , cesaret, sadakat kavramlarının da altının çizildiği harika bir kitap okumuş oldum. Okumayan son insan değilimdir ama son blogger olma ihtimalim var gibi. :) Okumadıysanız okuyun canım. 






... ''Ne halt ederseniz edin, ikiniz de,'' dedi Hagrid. ''Harry sen bir büyücüsün.''

Kulübeye sessizlik çöktü. Sadece uğuldayan rüzgârla denizin sesi duyuluyordu şimdi.

Soluğunu tutarak, ''Neyim?'' dedi Harry.



... '' Sende de amma talih varmış ya, ömrümde gördüğüm en su katılmamış Muggle ailesinde büyümüşsün.''



... Başına neler geleceğini bilmiyordu - ama geride bıraktıklarından daha kötü şeyler yaşamayacağı kesindi.



... Bazı olaylar vardır, dostluklara yol açar, dört metre boyunda bir ifritin canına okumak da öyle bir olaydı işte.



 ... '' Düzenli bir kafa için ölümde büyük bir serüvenden başka bir şey değildir. Biliyor musun, pek de öyle harika bir şey değildi Taş. Dilediğin kadar para, dilediğin kadar yaşam! Birçok insanın hemen isteyeceği iki şey - asıl sorun, insanların kendileri için en kötü şeyleri isteme tutkuları.''

 - Dumbledore 






YAPI KREDİ YAYINLARI

Çeviren: Ülkü Tamer
34. Baskı Ocak 2012
274 Sayfa







4 yorum:

  1. Merhaba,
    Ben de kitaplarını ilk defa okuyorum, filmlerini de izleyip karşılaştırma yazıları yazıyorum. Şu an 4. kitaba geçtim.
    Birinci kitap en keyiflilerden biriydi bence, ben de okuyana kadar Harry'nin ailesinden kalan para sayesinde aslında zengin bi büyücü olduğunun farkında değildim, bu kısmı filmde de vurgulamamışlar. Önce kitabını okuyup sonra filmine geçmek iyi fikir bence, ertelediğiniz iyi olmuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seri bitsin yazılarını okuyacağım mutlaka. Filmde o altınlar, paralar falan görünce , belki kitabın etkisinden belli oluyor gibi geldi ama zengin olması.

      Sil
  2. Aramıza katılmana çok sevindim :)) Filmleri izlememiş olman benim Yüzüklerin Efendisi yaklaşımımla aynı :D Umarım bir gün ben de amacıma ulaşırım :))

    YanıtlaSil