#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Okudum Bitti -32 : Eflatun Kurdele || Heather Burch

5 Mart 2016 Cumartesi

Okudum Bitti -32 : Eflatun Kurdele || Heather Burch






                    Herkese merhaba.  Gecenin konuğu Arkadya Yayınları 'nın yine şeker bir kitabı olan Eflatun Kurdele.  Migrenli günlerimde bile okuyacağım kadar hoş, akıcı kitapları için Arkadya 'yı çok seviyorum. Okuyama dönemleri için de idealler. Püskülleri zaten ilk günden beri kalbime taht kurdu.


                   Adrienne Carter kötü giden evliliğinin ardından hayallerinden birini gerçekleştirir ve okyanus kenarında eski bir ev alır. Tadilat işleriyle uğraşmak onun için terapi gibi olur. Canla başla uğraşırken gizemli bir kutu bulur. İçinde harika aşk mektuplarının olduğu bu kutunun gizemini çözmek istemesi yüzünden Bryant ailesi ile yolları kesişir. 

                 Yine geçmişle günümüz arasında gidip geleceğiniz, biraz şaşıracağınız bir hikaye. Ben epey duygulandım bile. Hatta bazı kısımlarını yalnızken okusaydım, ağlayabilirdim de. ( Kabul ediyorum, fazla sulu gözlüyüm.)


                Olaylar epey hızlı sonuca ulaşıyor, hızlandırılmış bir film izlemiş gibi oldum. William Bryant 'ı çok sevdim. Ona aşık olan kadını da. 


                Aşk keşke gerçekten de zamana meydan okuyabilseydi, değil mi ?  İşte bu kitap bitince, böyle düşündüm bir süre.





... Sevgili Grace,
Biz tanışmadan önce yaşıyordum ama bomboştum. Seni gördüğüm günden itibaren, kalbimin hasretini çektiği şeyin sen olduğuna dair kuşkum kalmadı.


... Ölüm, garip bir durum değil. Hayat... Aslında garip olan hayat. Öte yandan ne kadar muhteşem bir hediye.

(William'ın mektuplarından)


... '' Ölmekten korkmuyorum.'' 

    ''Ama yaşamaktan da korkmuyorum. ''


... Daha altı yıl önce hayatının peri masalı gibi olacağını düşünüyordu. Ama '' ve sonsuza dek mutlu yaşadılar'' diye bir şey yoktu işte.


... Ne demişti babası müzeler hakkında? Ah, evet, Tanrı'nın aile fotoğafları albümü...


... Güneş Will'in sırtına vursa da o bunu neredeyse hissetmiyordu. Ruhundaki sıcaklıkla karşılaştırdığında, güneşin verdiği hiçbir şeydi. 




ARKADYA YAYINLARI 

Çeviren: Ayhan Ece Şirin 
Ocak 2016 
368 Sayfa





9 yorum:

  1. Arkadya yayınlarının kitap tasarımlarına bayılıyorum. Bu da çok hoş duruyor :)

    YanıtlaSil
  2. Güzel kitapmış daha önce duymamıştım teşekkürler.

    YanıtlaSil
  3. Arkadya kapakları çok iyi seçiyor cidden :D Tekrar belirtiyorum hızına hayranım :D

    YanıtlaSil
  4. sen sevdiysen okunur canım , bu arada 3 gündür yoksun gözümden kaçmıyor sanma :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Üzerimde bir şeylik var, hımbıllık. :)))

      Sil
    2. aman rahatsızlık olmasın da , hımbıllık yapılır arada :D

      Sil