#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Okudum Bitti-29: Komik Bir Hikâye || Ned Vizzini

21 Şubat 2016 Pazar

Okudum Bitti-29: Komik Bir Hikâye || Ned Vizzini





          Herkese merhaba. Günün kitabı mıknatıslı kapaklarıyla ayrı bir sevdiğim GO! Kitap 'ın, en sevdiğim kapaklı kitabı olan Komik Bir Hikâye .

         Arka kapakta da dediği gibi ;

''Depresyon hakkında olup da insanı depresyona sokmayan bir kitap.''   

         Hepimiz hayatımızın belirli dönemlerinde , çeşitli sorunlarla boğuşuyoruz. Okul, iş, aile, aşk sorunları hiç bitmiyor. Kahramanımız da bu sorunlardan biriyle boğuşarak, bize aslında yalnız olmadığımızı hissettiriyor. Sıkıcı bir kişisel gelişim kitabı değil elbette -hepsi sıkıcı demiyorum-. Depresyona genç bir erkeğin gözünden bakmak, farklı kültürde de olsa gençlerin ortak sorunlarını hissetmek için, üstelik bunları bazen hüzünlenerek bazen de eğlenerek yapmak için, kitabı okumanız lazım. ;) 

       Kahramanımız Craig de yaşadığı stres yüzünden depresyona girer. Geleceği için o kadar endişelenir, o kadar yoğun çalışır ki bir yerden sonra patlak verir. Öyle böyle değil, intiharın eşiğindedir. Arkadaş ortamı da işleri çok kolaylaştırmaz. İntihar etmek üzereyken acil servise gider ve psikiyatri kliniğine yatırılır. 


         Kitabın çoğunluğu bir psikiyatri kliniğinde geçtiği için ilginç karakterler bolca karşınıza çıkacak. Seks bağımlısı bir travesti, karısının ihaneti yüzünden hayata küsüp yataktan çıkmayan bir adam, yerçekiminden korkan bir çocuk, makasla yanaklarını kesmiş bir kız... Craig 'in çizdiği haritalar o kadar hoşuma gitti ki becerebilsem oturup deneyecektim. Bu yüzden kapağı çooook beğendim. 






... ''Uykudayken çok daha iyi vakit geçiriyordum. Kötü tabii. Uyanmak istememem yani. Tersten kâbus görmek gibi, insan kâbustan uyanıp rahatlar ya. Ben de  kâbusa uyanıyorum.''
''Kâbus dediğin nedir, Craig?''
''Hayat.''


...''Zaman insanın uydurduğu bir kavram.''


...Terapistler, mutluluğu başka bir insanda bulmadan evvel, kendi içinizde bulmanız gerektiğini söylüyorlardı.


... Bir başka hayatım olacaksa, geçmişte geçmesini dilerdim. Geleceğin daha kolay olacağını sanmıyordum.


... ''Bu dünyada herkes dibe vurmuş durumda. Ben dibe vurmuş ve bu konuda dürüst olabilen biriyle birlikte olmayı tercih ederim. Kusursuz ve... her an patlamaya hazır biriyle olmaktansa.''



... İnsan gerçeği dile getirdikçe güçleniyordu. 




GO! KİTAP

Çeviren:Ebru Sürmeli
2016
448 Sayfa






     



19 yorum:

  1. teşekkürler paylaşım için :) ilginç bir kitaba benziyor o kadar çok okunacak şey var ki ah ah :)

    YanıtlaSil
  2. paylaşım için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  3. Çok merak ettim kitabı, teşekkürler.

    YanıtlaSil
  4. anam ne ara okudun da bitirdin, yorumlasa da ona göre alsam diyodum :D kesin alırım artık tam benlikmiş buu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okumaya çalışkanım bloga tembellik ediyorum. Gerçi bu ara bekleyen çok yok. Murakami ile takılıyorum.

      Sil
  5. Uzun süredir almayı düşündüğüm ancak hala fırsat bulamadığım bir kitap :) En kısa zamanda okumak istiyorum.

    YanıtlaSil
  6. Kerem'e aldırırım ben bunu :D bu arada hep aynı şey diyeceksin ama Maşallah :)

    YanıtlaSil
  7. Adını çok gördüm bu kitabın ama içeriğinin böyle olacağını düşünmemiştim, beklediğimden güzel çıktı :))

    YanıtlaSil
  8. Konusu güzelmiş ama asıl Go'nun kitaplarının o kapakları benim de en sevdiğim! :)Buarada ben de çizim yapamıyorum ve imrendiğim, çizmek istediğim her şey kalıyor öyle :)

    YanıtlaSil
  9. Cahilliğimi mazur gör Mehtapçığım ama mıknatıslı kapak ne oluyor? ☺ Enteresan geldi valla kulağıma:)
    Paylaşımın için teşekkürler canım.
    Öpüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tatlım iç kısımda mıknatıslı yeri var.İç kapak biraz uzunca kapanınca kutu gibi oluyor :)

      Sil