#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Okudum Bitti -13 : Memleketi Ben Kurtaracağım || Gülse Birsel

22 Ocak 2016 Cuma

Okudum Bitti -13 : Memleketi Ben Kurtaracağım || Gülse Birsel







                     Herkese merhaba. Gülse Birsel kitabı okumayalı epey olmuştu. Kitabı almayı düşünüyordum ama çok değerli bir kitap dostum, sağ olsun , beni düşünüp almış , hem de imzalatmış. Okuyorsan çok teşekkürler. :) Ercan Kesal 'ın son kitabını da sayesinde imzalı okuyabildim. Harika insanlar iyi ki var. :) Onun yazısı da burada . Durum böyle olunca , daha da keyifli bir okuma oldu benim için.

         Bu Gülse Birsel 'in altıncı kitabı. Benim okumadığım iki kitabı var. İlk kısım çok keyifli bir otobiyografi şeklindeydi. Ufak kahkahalar attırdı bana. Sağlam, siyasi göndermeler içeren köşe yazıları da içeriyor. Bölüm bölüm , çoğu oldukça güldüren, cesur hicivler.  


      Kitaba kaç puan veririm acaba diye düşünürken son bölüm sayesinde ; beni hem ağlattı hem de tam puanı kaptı. Daha uzun olsa, keyifle okumaya devam ederdim.







...Çocukluğun en saçma yanı yaptığın salaklığın bir saniye sonrasını düşünmemektir. Yarın yokmuş gibi davranırsın, anı yaşarsın. Her çocuk bir tür sarhoştur bence.



....Kriminal tecrübelerime göre, devlet suçluyu isterse er geç bulur. Ama çok istemezse de belki bulmaz. Zaman zaman, suçluyu istediği halde bulamadığı da vakidir. Ve fakat bazen suçsuzu bulduğu da olur!




... Bazı otoritelere göre, 30 yaşından sonra mini giymek kurallara aykırı.
    Bense hâlâ giyiyorum ve 30 yaşını bir miktar geçtim. Evet ''bir miktar'' ! Size ne ''ne miktar''?!
    Geçen gün ''İşte Benim Stilim''deki yarışmacılardan biri diğerine ''Bu kıyafetle 35 yaşında görünüyorsun '' dedi. Kız ağlamaya başladı! Ben ağlamadım. Sadece o an gözüme bir şey kaçtı. Ya da katarakt başlangıcı olabilir. İşte o miktar! Al sana miktar!




... Aslında zamanında gelecekteki Türk popu için ahım şahım bir ses gerekmeyeceğini öngörseydim, girerdim bu işe. Ama bizim dönemin yetiştirdiği şarkıcı Şebnem Ferah filan olduğundan, ses konusunda çıta yüksekti.




... İçimden, ayrımcılık sevenlere sakince yaklaşıp, aniden alınlarının ortasına ''şak'' diye sert bir fiske vurmak geliyor! Zira belli ki beyinde tutukluk yapan, mekanizmayı aksatan bir parça var. Belki fiskenin sarsıntısıyla parça yerinden oynar, tutukluk giderilir ve beyin normal çalışır diye düşünüyorum.





... '' Ben tavır olarak oy vermiyorum yeaa'' deyip hâlâ konuşan ağzı, üstündeki burunla birlikte kırasım var.





... Dost, depresyon günlerinde, senin iyi taraflarını alıp, üzerine yüzde otuz reklam abartısı katıp, seni sana satan başarılı bir pazarlamacıdır!




... - Çok mu kızgınsın? Çok mu haksızlığa uğradın? Hayallerin mi yıkıldı? Affet o hıyarı! İlahi adelete inan. Onun başına neleer gelecek! Vallahi. Ben garanti veriyorum. Kaklı ve mağdur olmak kadar güzel şey var mı? Vicdanın rahat, kaderden de alacağın var, süper! Zamana bırak, pis pis gülümse.







DOĞAN KİTAP
1. Baskı Kasım 2015
188 Sayfa




3 yorum:

  1. Gülse süper bir kadın çok severim kendisini hayatla dalga geçerken imalarını. Son kitabını da okuyabilirim inşallah en kisa zamanda. Paylaşım için teşekkürler

    YanıtlaSil
  2. Kalemini gerçekten çok sevdiğim biri. Ben de okumak isterim. Ah imzalı kitapları görünce nasıl içim gidiyo benim :)

    YanıtlaSil
  3. Gülse Birsel mizahı özeleştiryle, gözlemi zekasıyla birleştiren çağdaş modern yaratıcı Türk senarist yazardır. 15 sene sonra yeniden Gayet Ciddiyim! kitabını okuyup yorumladım.

    https://forestofnoreturn.blogspot.com/2018/08/15-senedir-hala-gulse-birsel-gibi-gayet.html

    YanıtlaSil