#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Michael Jackson | Gerçek Hikaye || Dieter Wiesner

2 Ocak 2016 Cumartesi

Michael Jackson | Gerçek Hikaye || Dieter Wiesner








                      Yine kapağı güzel bir kitap. Hikâye 'nin üstündeki şapka, kapaktaki soru işaretinin güzelliği hemen göze çarpıyor. MJ severlere adeta oku beni diye davet ediyor.



                        Kitabı Dieter Wiesner kaleme almış. MJ 'in menajeri olan Dieter , tanışmalarından ölümüne kadar olan süreci anlatıyor bize. Bolca anı okuyoruz. Güzel görsellerle de süslenmiş. MJ 'in kendi el yazısıyla yazdığı notlara, sesli mesajlarına da yer verilmiş. 


                       Üzücü olan kısımları bol, yaşadığı sorunlar, atılan ifitaralar... Ölümünden sonra sıkça duyduğumuz sorulara da yer verilmiş. Müslüman oldu mu? Öldürüldü mü? gibi. 



                   Ben severek okudum. Zaten anı,biyografi/otobiyografi okumayı seviyorum. Michael Jackson 'ı zaten çok seviyorum. 







... Michael Jackson yaşamının denetimini yitirdiği bir noktada öldü. Onu kıskıvrak çevreleyen sistem kaçacak yol bırakmamıştı. Michael sahneye çıkmaya ve This Is It Turnesi'ni yapmaya zorlanmıştı. Olan bitenlerle herhangi bir etkisi yoktu artık.



... Michael'in felsefesine göre Olmayan Ülke 'de ''benim'' ve ''senin'' gibi sözcüklere yer yoktu; herkes her şeyi paylaşmalıydı.



... '' Amaçlarımızı gerçekleştirmediğimizi düşünerek ölmek istemeyiz; ben yapmak istediğim her şeyi- kendi istediğim gibi- yaptığımı bilerek ölmek istiyorum.''
  * Michael Jackson'dan sesli mesaj.







PUPA YAYINLARI

Çeviren: Deniz Taneri
Kasım 2014
238 Sayfa









2 yorum:

  1. Michael Jackson sesiyle, giyimiyle - özellikle çocukken simi gümüş rengi çoraplarına ve siyah simli montlarına hayranlık duyardım-, danslarıyla bir efsane gerçekten.
    Sevgilerimle canım.

    YanıtlaSil
  2. 20. yüzyılın tartışmasız en ünlü insanıydı. Ölmeden önce çok şey konuşuldu. yazıda dediğiniz gibi Müslüman oldu mu? Öldükten sonra da doktoru, ihmal var mı gibi şeyler. Bir de erken yaşta ölmesi. Güzel bir yazı, teşekkürler.
    Bu da benim blogum: http://kitapokurum.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil