#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Okudum Bitti- 92: Tozlu Rüyalar Kitapçısı || Cynthia Swanson

14 Aralık 2015 Pazartesi

Okudum Bitti- 92: Tozlu Rüyalar Kitapçısı || Cynthia Swanson





                                            Herkese merhaba. İsmi ve kapağıyla gönlümü fetheden bir kitapla sizlerleyim. Malum son aylarda okuma potansiyelim yerlerde ama böyle kitaplar beni motive ediyor.  Büyük bir zevkle okudum, üstelik Tozlu Rüyalar Kitapçısı ; Cynthia Swanson 'un ilk romanıymış. Gayet güzeldi bence.




                     Liseden beri en yakın arkadaşı olan Frieda ile kendi halinde bir kitapçı işleten Kitty ; otuz sekiz yaşındadır ve kedisi Aslan ile beraber tek başına yaşamaktadır. İşten eve, sıradan bir hayatı vardır. Tüm dünyası işi, Frieda, annesi, babası, kedisi ve kitaplarıdır. Ama bir gün çok farklı bir şey olur ve bambaşka bir hayata uyanır. Tanıdığı herkes yine hayatındadır ama olaylar değişmiştir, üstelik hayatına tamamen farklıdır. Uyuyup uyandıkça bu hayatlar arasında geçiş yapar ve zamanla acabalar başlar. Hangi hayatı gerçektir ? Ya da aslında hangisinin gerçek olmasını ister? En zoru da gerçekleri kabullenebilecek midir?


                   Okurken içimden ; 'Acaba fantastikleşecek mi? ' bile dedim. Bölümler su gibi aktı, Hemencecik bitti. Duygulandığım, gözlerimin dolduğu yerler oldu. Birçok güzel kitap ismi de geçiyor ve en güzel yanı da kitap günümüzde değil 1950'lerde yaşanıyor. Bayıldım bu detaya. Ufacık tercihlerin bile hayatımızı nasıl değiştirebileceğine dair tatlı bir hikaye okumak istiyorsanız, kaçırmayın.














... Ben gerçek bir istifçiyim. Evde kocaman bir dolabım var. Benim için anlamlı olan en ufak bir kâğıt parçasını bile saklarım. Dolabın içinde mektuplar, yemek tarifleri, seyahat rehberleri, dergilerden kesilmiş makaleler, kısaca aklınıza gelebilecek her şey var.






... Rüya içinde rüya... Rüya içinde, hiç yaşanmamış başka mutlu bir olayı gördüğüm alt rüya... Hiç yaşanmamış koca bir ömrü barındıran bir rüya âlemi... 






... Vitrin raflarına koyduğum en çok satan kitapların yanına da, elimle hazırladığım bir pankartı astım. Şöyle yazıyordu: SOĞUK HAVA GELİYOR! HEMEN KENDİNİZE İYİ BİR KİTAP BULUN VE İÇİNİZİ ISITIN!






... Mükemmel hayat diye bir şey yoktu. Ne buradaki hayatım mükemmeldi ne de rüyamdaki...






... ''Tabiat ana da en az Ruslar kadar yıkıcı ve ölümcül olabiliyor...''








MARTI YAYINLARI

Çeviren: Esra Yüksel
Kasım 2015
432 Sayfa






10 yorum:

  1. Bende bu kitabi cok merak ettim. Instagramda senden gördügüm görsellerden dolayi. Okuyacagim.

    YanıtlaSil
  2. bayıldımm.. ismiyle bile kendini okutur bir de kapak tasarımı çok hoşmuş. tabii bir de karakter istifçiyse bana benziyor demektir :D hemen not alıyorum :)

    YanıtlaSil
  3. son zamanlarda populer olan bir mimle seni mimledim baksana:)Yapsana sen de

    YanıtlaSil
  4. Uzun zaman sonra merhaba :) biliyor musun ben de o istifçilerden biriyim 🙊 kitabı da listeye aldım :)

    YanıtlaSil
  5. Uzun zaman sonra merhaba :) biliyor musun ben de o istifçilerden biriyim 🙊 kitabı da listeye aldım :)

    YanıtlaSil