#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Okudum Bitti - 86 : Kızımın Katiline Mektuplar || Cath Staincliffe

4 Aralık 2015 Cuma

Okudum Bitti - 86 : Kızımın Katiline Mektuplar || Cath Staincliffe





                              Kızımın Katiline Mektuplar bu aralar en hızlı okuduğum kitap oldu. Adından da anlaşılacağı üzere kızı canice öldürülen bir annenin, Rutt 'un kaybıyla yüzleşme süreci ve bu süreçte katile yazdığı mektuplardan oluşuyor. Psikolojik yönü ağır basan, sarsıcı bir kitap. Affedebilme kavramını sorgulayacağınız, şaşıracağınız, üzüleceğiniz ; okuyup bitirdikten sonra da etkisi devam edecek bir okuma olacak. 




                   Ruth 'un içini döktüğü günlük tutar gibi Lizzie 'nin katiline yazdığı mektupları okurken, kendinizi onun yerine koymanız işten bile değil. Çok yalın ve gerçekçi bir şekilde kaleme alınmış. Cinayet sonrası yaşananlar, şüphelilerden birinin yargılanma süreci ve sonrası... Gerçekten benim için iyi bir okuma oldu. Hep bir acaba vardı içimde okurken.  




 Çok severek okuduğum Kızımın Katiline Mektuplar 11 Aralık 'ta satışa çıkacak, beklemede kalın. Bu arada tanıtım bültenine de göz atmak isterseniz , işte huzurlarınızda; 




       İngiliz ITV3'ün Suç Gerilimi Romanları seçkisinde yer alan ve Specsavers Suç Gerilimi Ödülleri 2014'ün en iyi altı suç gerilimi romanından birisi olan Kızımın Katiline Mektuplar, vahşi bir suçun sıradan bir aile için sonuçlarını ortaya koyarken suç, ceza ve oldukça insani bir duygu olan intikam arzusu üzerine temel soruları da keşfe çıkıyor.


Büyükanne Ruth Sutton gezegendeki herkesten daha çok nefret ettiği adama, dört yıl önce kızını öldüren adama mektuplar yazıyor. Ruth'un acısının yükü ve nefreti geçen zaman içerisinde yalnızca daha da büyümüş, intikam almak için duyduğu arzu daha da güçlenmiştir. Ruth kızının katili olduğunu düşündüğü adama yazarak, kendisini kemirip hayatını mahveden duyguları içinden atmak, hakikati öğrenip huzur ve bir çıkış bulmayı umut etmekte, okur da onun gözünden bu cinayetin sırlarını öğrenmektedir.

Fakat Ruth'un onu gerçekten bağışlayıp bağışlayamayacağı başka bir meseledir ve mektuplar bu noktada onun hem son hem de en büyük umududur.





"Zekice ve duygusal olarak insanı içine çeken ahlaki bir yapıt." 
-Daily Telegraph-



"Karmaşık ve tatmin edici."
-Sunday Times -



"Nefes kesici." 
-Ann Cleves-



"Bir yazarın gün geçtikçe daha da iyi olduğunu görmek heyecan vericidir. İşte Cath Staincliffe tam da bunu yapıyor."
-Val McDermid -



"Hüzün, suçluluk ve affetmenin karmaşık yapısını hakkında son derece sürükleyici, etkileyici ve düşündürücü bir roman."
-Chris Ewan-








YABANCI YAYINLARI

Çeviren: Ceren Alkan




4 yorum:

  1. Konusu itibariyle ilginç gerçekten de :)) Ayrıca köpeğiniz çok tatlıymış :))

    YanıtlaSil
  2. Bu aralar beni içine çekecek bir kitaba ihtiyacım vardı. Sanırım bu kitap bana gereken kitap olabilir. Teşekkürler güzel yorumunuz için :)

    YanıtlaSil