#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Okudum Bitti -108: Nagazaki || Eric Faye

31 Aralık 2015 Perşembe

Okudum Bitti -108: Nagazaki || Eric Faye






                         Fransız yazar okuma tercihimi Eric Faye 'den yana kullanmıştım. Yine okuyalı epey oldu ama , sene bitmeden blogda da olsun dedim. Severek okuduğum, farklı bir kitaptı.



                         Nagazaki, yirmiden fazla dile çevrilmiş ve 2010 yılında I'Academie Française Grand Prix Ödülü'nü ( Fransız akademisi Büyük Roman Ödülü) almış. Kapak tasarımı Gülay Tunç 'a aitmiş. Kimin tablosu acaba ,çok güzel. Hani çok sağlıklı olmasa da bazen sırf kapağına kapılıp kitap alınır ya , işte bu kitapta ilk bakışta aşk yaşatanlardan bence. 



                      Nagazaki 'de yalnız yaşayan Shimurasan 'ın normal seyrinde devam eden hayatı, evinde bazı tuhaflıklar hissetmesiyle değişir. Eşyaların yerleri değişir; ufak tefek yiyecekler kaybolur. Shimurasan sanrılar gördüğünü, hatta doğaüstü olaylar yaşadığını düşünür. İşin aslı bambaşkadır. Hem de düşündüren, yürek burkan cinsten. Yalnızlık ne acı diye düşünmeden edemedim. 



Gerçek bir olaydan kurgulanmış. Habere bakmak isterseniz tık tık .






... Hafızasının tereddütlerini insanın yorgunluğa yorması ne kadar da çekicidir... Yorgunluk neyin kusurunu örtmemiştir ki?






... Kulağa bir kutsal kitap sözü gibi gelen bir düşünce aklından geçiyor: belleğini yitirenlere ne mutlu, çünkü mazi ıstırap vericidir.





... Yeryüzündeki tüm anayasalara, değiştirilemez bir madde olarak, herkese geçmişinin kutsal yerlerine, canının istediğinde geri gelme hakkını koymak gerektiğini düşünüyorum. Çocukluğunun geçtiği tüm daire, ev ve bahçelere girmeyi sağlayan anahtar takımını kişiye teslim edip onun, insan belleğinin bu kış saraylarında, saatlerce kalmasına izin vermek isterdim.







                SEL YAYINCILIK 

             Çeviren: Nilda Taşköprü
              Haziran 2014
              88 Sayfa








3 yorum:

  1. Blogunuz çok güzel. Dikkatimi çekti de Aralıkta 36 kitap okumuşsunuz ve ondan önce de Ekim'de 2 kitap. Yoksa sadece hepsini bu ay mı bloga yazdınız.
    Bu da benimki: http://kitapokurum.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Son dort ya da beş aydır blogla ilgilenemedim. Çoğunda yazdım sanırım okuyali epey oldu diye. 2015'in kitapları 2016 'ya sarkmasin dedim ama kaldı yine.

      Sil
    2. Son dort ya da beş aydır blogla ilgilenemedim. Çoğunda yazdım sanırım okuyali epey oldu diye. 2015'in kitapları 2016 'ya sarkmasin dedim ama kaldı yine.

      Sil