#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Okudum Bitti -76 : Evvel Zaman || Ercan Kesal

14 Eylül 2015 Pazartesi

Okudum Bitti -76 : Evvel Zaman || Ercan Kesal




                      Mayıs ayında Peri Gazozu 'nu okudum ve bu sene okuduğum en etkileyici kitap olduğunu söylemiştim , hâlâ aynı fikirdeyim. Bundan sonra Ercan Kesal ne yazarsa okuyacağım.  Evvel Zaman 'ı da severek okudum. 




  Harika bir filmin yaratılış sürecine dahil olmuş gibi hissedeceğiniz , dolu dolu , bazen duygusal bazen gülümseten bir kitap. El yazısı notlar, hoş anılar, güzel fotoğraflar var. Filmi daha önce izlemiştim ama kitabı okuduktan sonra bir kere daha izlemeliyim dedim. 



Ercan Kesal kitabı için : '' Elinizdeki kitap, bir film güncesidir. Bir Zamanlar Anadolu 'da filminin hikâyesini konuşmaya başladığımız günden setin sona erdiği güne kadar tüm yaşadıklarımı, gözlemlerimi ve duygularımı yazdığım notlardan oluşmaktadır. Filmin senaristlerinden biri olarak, bir filmin senaryosunun nasıl başlayıp değişerek evrildiğini ve yönetmen için nasıl bir kılavuz haline dönüştüğünü de göstermeye çalıştığım özgün bir yol hikâyesidir. ''  diyor. 


Böylesine çok yönlü, elini attığı her alanda başarılı olan  Ercan Kesal 'ı çok, çok sevdiğimi söylemeden edemeyeceğim. 






... Kasabalarda hayat bozkırda yapılan yolculuklara benzer. Her tepenin ardında ' yeni ve farklı bir şey ' çıkacakmış duygusu, ama her zaman birbirine benzeyen, incelenen, kıvrılan, kaybolan veya uzayan tekdüze yollar.





... İçimde yeni bir şeye başlamanın kıpırtısı var. Dostoyevski, ''Bir işin en iyi yanı, ona başlamaktır,'' demiş. Çok haklı.





... Babam ve annemle fırsat buldukça daha çok birlikte olmak, ''hayattan, kaderden çalmak'' gibi bir duygu veriyor.





... Gerçek neydi? Başımdan geçenler mi, yoksa hayal ettiklerim mi? Yaşamış ve yaşlanmıştım. Geçmişim beni takip etmiş ve yıllar boyunca yün yumağı gibi sarılarak peşimden gelmişti. ''Şimdi'' neydi o zaman? Şimdi, geçmiş ve bugünün toplamıydı. O halde, geçmiş, yok olmuş bir şey değildi. Bugünün içinde duruyordu. 






 İTHAKİ YAYINLARI

Nisan 2014
176 Sayfa



3 yorum:

  1. bir zamanlar anadoluda ağır akmasına rağmen çok sevdiğim filmdi. tıpkı kış uykusu gibi. ama kesal'in muhtar sahnesi unutulmazdı. sırf o sahne için bile film bir kez daha izlenir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılıyorum. Kitabi okumadiysaniz tavsiye ederim.

      Sil
    2. hayır okumadım kitabı. peri gazozu ile birlikte listeme aldım.

      Sil