#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Okudum Bitti -73 : Şeftali Kokan Bir Yaz || Jodi Lynn Anderson

5 Eylül 2015 Cumartesi

Okudum Bitti -73 : Şeftali Kokan Bir Yaz || Jodi Lynn Anderson







                                  Şeftali Kokan Bir Yaz, yazın son anlarında okuduğuma çok mutlu olduğum bir kitap. Çünkü okumayı erteleseydim, kışın canım fena halde şeftali çekerdi ve bulamazdım ki normalde en sevdiğim meyve değildir şeftali. Hep bu güzel kitabın suçu. O kadar güzel kokuyor ki, mis gibi. İçinde de bol bol şeftalilerden bahsedilince bol bol şeftali yedirdi bana. Hem ciltli hem de görüldüğü üzere kenarları pırıltılı fuşya renkli. Yani zaten kitabı okumaya başlamadan gönlümü fethetti.



Bu ay bu taşınma işlerinden sonra, bir türlü kendime gelemedim. Sık sık okuyamama anları yaşıyorum. Bu tarz keyifli kitaplar içinizde benim gibi dertliler varsa, tavsiyemdir. 



        Hem hayat şartları hem karakterleri birbirinden farklı üç kızın yolları, zor günler geçiren bir şeftali bahçesinde kesişir. Hepsinin orada bulunma sebebi farklı olsa da zamanla aralarında güzel bir bağ kurulur. Beraber aşka, dostluğa, affetmeye dair yeni şeyler keşfeder, zor ama güzel günler geçirirler. İşte o şeftali kokulu bahçede yaşadıklarını okurken kitaptan yayılan mis gibi koku sayesinde kendinizi o bahçede geziniyor gibi hissedebilirsiniz. 







... Murphy daha önce bütün hayatını yanmış yağ ve egzoz kokularını soluyarak geçirmişti. Burada sincaplar ağaçların üzerinde oynaşıyor, her tarafta tavşanlar bir oraya bir buraya koşuşturuyor ve dağ sıçanları, sanki buranın onların bölgesi olduğunu hatırlatmak istercesine Murphy'yi izliyordu. Bu hayvanlar hiç Taco Bell restoranına gitmemişti ve asla yollarda ezilip ölmeyecekti. Burası bambaşka bir dünyaydı. Aslında aynı dünya sayılırdı, ama tek farkı burada pisliklere yer olmamasıydı.




... '' Bir insan nasıl olup da ağaçları sevmez ki? Bu suyu, güneşi ya da nefes alıp vermeyi sevmemek gibi bir şey. ''





... Hayat bazen insanlara ne kadar da acımasızca davranıyordu.





... '' Böyle çılgın insanlara bayılıyorum,'' dedi Murphy. ''Jack Kerouac gibi adamlara. Deli gibi yaşayıp deli gibi ölmek. Jack Kerouac bir zamanlar burada barmenlik yapmış.''







  NOVELLA DİNAMİK

Çeviren: Bahar Çelik
Temmuz 2015
368 Sayfa





8 yorum:

  1. Ayyy çok merak ediyor ve istiyordum bu kitabı şimdi kesin almaya karar verdim. 😊

    YanıtlaSil
  2. Ayyy çok merak ediyor ve istiyordum bu kitabı şimdi kesin almaya karar verdim. 😊

    YanıtlaSil
  3. Kitabın şekli, görüntüsü de makaron çektirdi bana :)
    Kış kitaplarını kışın yaz kitaplarını yazın okumak güzel bence de... Şeftali gitmezdi kışa :)

    YanıtlaSil
  4. Bu serinin ilk kitabimi?

    YanıtlaSil
  5. markette önünden geçerken kokusunu almıştım bu kitabın içeriği de kokusu kadar güzel midir emin olamamıştım :)

    YanıtlaSil
  6. muhteşem bişeyy okurken kendimi çok rahtlamış hissettim bütün serisi bende şimdi 3üde birbirinden sürükleyici , we çok tatlııııııııııııııııııı :)))))

    YanıtlaSil
  7. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil