#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Güz Okuma Şenliği 2015 || Aday Listem

25 Eylül 2015 Cuma

Güz Okuma Şenliği 2015 || Aday Listem




                 Sevgili , kitap meleğim Pınar'ın ev sahipliği yaptığı, harika şenliğimizin yenisi başladı bile. Katılmadıysanız sizi de aramızda görmekten çok mutlu oluruz, çok keyifli. Detaylar için şenlik patronumuzun bloguna bakabilirsiniz tıktık .



Ve İşte benim onlarca defa değiştireceğim ve büyük ihtimalle hepsini okuyamayacağım listemin büyük bir kısmı böyle :




Kategoriler: 

1. Kategori (10 puan): Şenliğimizin destekçisi İthaki Yayınları'ndan çıkan bir kitap.


?




2. Kategori (10 puan): İsminde güz mevsimini çağrıştıran bir kelime geçen veya olayların güz mevsiminde geçtiği bir kitap.


?



3. Kategori (10 puan): 700 sayfadan uzun bir kitap (Birkaç cilde bölünmüş kitaplarda ciltlerin toplam sayfa sayısına bakabilirsiniz).

Shantaram - Gregory David Roberts




4. Kategori (10 puan): Olayların geçtiği yerin (köy, kasaba, şehir, ülke, kıta) adının kitabın adına yansıdığı bir kitap.


Paris'te Son Tango - Robert Alley



5. Kategori (10 puan): Esas mesleği öğretmenlik olan bir yazardan bir kitap.


Sarı Kahkaha - Murat Özyaşar



6. Kategori (10 puan): Yasaklanmış bir kitap.


?

7. Kategori (10 puan): Herkesin okuyup da sadece sizin okumadığınızı düşündüğünüz bir kitap..


Golem ve Cin - Helene Wecker



8. Kategori (10 puan): Başkasının sizin için seçtiği bir kitap. (Bu kategoride tavsiyelerine güvendiğiniz ve tanıdığınız birine gidip ne okuyacağınızı sorabilirsiniz veya bir yakınınızdan kütüphanenizden okumanız için rastgele kitap seçmesini isteyebilirsiniz. Kendi kendine karar vermek yok).


Parfümün Dansı - Tom Robbins



9. Kategori (10 puan): Bir seriye ait bir kitap (Serilerin ilk kitapları kapsam dışı).


The 100 Eve Dönüş - Kass Morgan



10. Kategori (10 puan): Sadece tek bir kitabını okuduğunuz bir yazardan/şairden bir kitap.


Boğaziçinde Balık - Gündüz Vassaf



11. Kategori (10 puan): Bir kişisel gelişim kitabı.


Yaratıcılığı Kim Öldürdü ?-  Andrew & Gaia Grant



12. Kategori (10 puan): Doğduğunuz yıl hayatını kaybetmiş bir yazardan/şairden bir kitap.


?


13. Kategori (10 puan): Beyaz perdeye aktarılmış bir kitap. 


Tess - Thomas Hardy


14. Kategori (10 puan): Halen yaşayan, Nobel Edebiyat Ödülü kazanmış bir yazardan bir kitap.


Nefret, Arkadaşlık, Flört, Aşk, Evlilik - Alice Munro



15. Kategori (10 puan): Biyografi/otobiyografi/anı türünde bir kitap.


Benim Yolum - Aamir Khan



16. Kategori (10 puan): Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk hakkında bir kitap.


?



17. Kategori (10 puan): Ödül almış bir öykü kitabı (Lütfen kitabınızı belirtirken hangi yıl hangi ödülü aldığını belirtin.)


?



18. Kategori (Her kitap 10 puan, 2 kitabı da okuyana ekstradan 30 puan, toplam 50 puan)İsminde zıt anlamlı kelimelerin olduğu iki kitap. (Örnek: Büyük Umutlar - Küçük Kadınlar; Denizin Altındaki Ada - Buzdolabının Üstündeki Kız; Kötü Saatte - İyi Kalpli Erendira)


Hayallerin Kadar Yakın - Donna VanLiere

Uzaklarda Bir Yerde - Alan Brennert





19. Kategori (Her bir kitap 10 puan, tüm kitaplar okunursa ekstradan 30 puan, toplam 60 puan): Eserlerini aynı dilde yazan üç farklı yazardan birer kitap.


Vathek - William Beckford

Sevimsiz Hikayeler - Leon Bloy

Son Şenliklerin Davetlisi - Villiers de I'Isle-Adam




20. Kategori (Her bir kitap 10 puan, tüm kitaplar okunursa ekstradan 20 puan, toplamda 60 puan): Şimdiye kadar hiç kitabını okumadığınız dört yazardan birer kitap. Yazarların ikisi Türk, ikisi yabancı, ikisi kadın, ikisi erkek olmalı.
Yeni yazarları keşfetmek lazım. Kim bilir şimdiye kadar hiçbir kitabını okumadığımız ama çok seveceğimiz ne çok yazar var. Bir Türk kadın, bir Türk erkek, bir yabancı kadın, bir yabancı erkekten olmak üzere toplam 4 kitap okumanız gerekiyor. 




Aşk Büyüsü - Tuba Atıcı Coşar

Eşikte -  Ali Teoman 


Kader Kitabı -  Erika Swyler

Yüzü Olmayan Adam - Christof Kessler







21. Kategori (Her bir kitap 5 puan, tüm kitaplar okunursa ekstradan 40 puan, toplamda 80 puan): 150 sayfadan kısa sekiz kitap.
Instagram kullanıcısı olanlar bilmiyordur belki. Instagramda her pazartesi #kisakitaplarfestivali adı altında kütüphanemizden 150 sayfadan kısa bir kitap seçip o hafta içerisinde okuyoruz. İki etkinliği kesiştirmek için bu kategoriyi koydum.



Yanık Saraylar - Sevim Burak

Moskova'da Yanlış Anlama - Simone de Beauvoir

Aylak Köpek - Sadık Hidayet

Çıplak Ceset - Celil Oker 

Hiçe doğru - Hüsnü Arkan

Şeyler - George Perec

Bilinmeyen Bir Kadının Mektubu - Stefan Zweig

Aile Çay Bahçesi - Yekta Kopan



22. Kategori (Her bir kitap 10 puan, tüm kitaplar okunursa ekstradan 40 puan, toplamda 80 puan): Kendinizin belirleyeceği bir temaya uyan dört kitap.
Temaları zorlaştırıp kolaylaştırmak sizin elinizde. Bu kategoride herhangi bir edebi türe ilişkin 4 kitap okuyabileceğiniz gibi (örneğin 4 bilim kurgu kitabı), tek bir ülke veya bölge edebiyatına ait (örneğin İngiliz edebiyatı), tek bir yazara ait, tek bir konuya ait (örneğin ölüm temalı kitaplar), tek bir edebiyat ödülüne ait (örneğin Pulitzer ödüllü kitaplar) kitaplar okuyabilirsiniz.


?



6 yorum:

  1. 7. kategori için şöyle diyorum :üzülme yalnız değilsin ben de hala okumadım tatlım :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir ara herkes okudu, sonra 5 lira olunca herkes aldı, ben de dahil. Ama okuyamadim henüz.😄

      Sil
    2. Ayyy inanmıyorum ne ara 5 lira oldu. Hala 5 lira mi ben de o kervana katilayim o zaman. 😊 bu ara 70 kitap falan aldım sanırım hepsi yığıldı bekliyor çünkü. Ancak alıp bekletenlerden olabilirim 😊😊

      Sil
  2. shantaram
    alice munro kitabı
    tess
    çıplak ceset.
    okudum bunnarı.
    hepsi iyiler.
    :)

    YanıtlaSil
  3. Ben yokken neler neler olmuş. Bunca yazlara bu kadar alakasız kalınır mı? Şaştım kendime. Galiba ilgi alanlarım değişmiş. Keyifli okumalar.

    YanıtlaSil