#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Çizdim Bitti : 1000 Nokta İkonlar || Thomas Pavitte || Domingo Yayınları #noktabirlestirme

30 Ağustos 2015 Pazar

Çizdim Bitti : 1000 Nokta İkonlar || Thomas Pavitte || Domingo Yayınları #noktabirlestirme





                 Domingo 'nun sayfasında bu görseli görünce resmen çıldırdım sevinçten.


Sayfaya dağılmış noktaları birleştirip ardında bekleyen gizemi ortaya çıkardığımız meşhur bulmacayı çoğumuz hatırlarız. Ve bunun çocukken bize verdiği büyük hazzı…
Şu ana kadar 18 ülkede yayımlanıp, yarım milyonun üstünde bir satış adedine ulaşan 1000 Nokta serisi, klasik “noktaları birleştir” bulmacası üstünde küçük çaplı bir devrim yaparak onu “çocukluğa ait” olmaktan kurtarıyor. Grafik tasarımın çılgın çocuğu Thomas Pavitte, basit eskizleri andıran eski versiyonlara derinlik ve gölge gibi detayları ekleyerek, onları üstünde  çalışırken kafanızı kaldıramayacağınız, bittiğinde ise duvarınıza asmak isteyeceğiniz devasa (kitabın ebadı 30 cm x 42 cm) bir sanat eserlerine dönüştürüyor.
 Serinin ilk kitabı 1000 Nokta: İkonlar, Alfred Hitchcock, Marilyn Monroe, Andy Warhol, Elvis Presley, Albert Einstein, Salvador Dalí, Madonna, Bob Marley, Audrey Hepburn ve Muhammed Ali gibi dünyaca ünlü 20 ikonun portrelerini sunuyor. Tüm ihtiyacınız, biraz sabır. 999 basit çizgi bir araya geldiğinde ortaya nelerin çıkabildiğine şaşıracaksınız. Uğraşırken geçecek zaman diliminin size nasıl iyi geleceğini ise tahmin bile edemezsiniz. 

Tanıtım yazısı da beni benden aldı ve kitap elime geçer geçmez çılgınca çizmeye başladım. Şöyle de bir tanıtım videosu var. İyice canınız çeksin.


1000 NOKTA: İKONLAR - THOMAS PAVITTE (noktaları birleştir) from domingoyayinevi on Vimeo.




 İlk yaptığım Hitchcock oldu. Daha doğrusu yapmaya çalıştığım. Cetvel ve silgi eşliğinde kurşun kalemle yapmaya çalıştım. 1.5 gün sürdü ve çok zorlandım. Ama yine keyif aldım.



,



                               Sonra M. Monroe geldi.





                  Sonra baktım olmuyor. Renkli tükenmez kalemlerle yapmaya başladım ve ortalama 40-45 dakikada bir portre bitirdim. Oley çok zevkli nidaları eşliğinde.






                          Bazılarına güzel alıntılar ekledim. Ve keçeli kalemle yapmaya devam ettim.





                              Kırmızı ruj favorimdir. :)








                             Bob Marley 'i pırıltılı jel kalemle çizdim. Burada belli olmasa da ışıl ışıl çok güzel oldu.








       Ve sanatla spor aşkımın iç içe olduğu ilk kişisel oda sergim huzurlarınızda. 






                      Çok, çok zevkliydi. Serinin ikinci kitabı Başyapıtlar çıktı bile. İnstagram hesabımda çizip bitirdikçe , açıklamalarla paylaştım. Buna rağmen birkaç tane özel mesaj aldım. Çizimleriniz çok güzel, portremi çizer misiniz ? gibi. :) Yani bu kitap benim gibi yeteneksizlere bile sanatçı ruhu katıyor. Geçici ama olsun. İşte sanat eserlerim. :)) 




İşte asıl sanatçı : 



 Thomas Pavitte 1985'te Yeni Zelanda'da doğdu. Grafik tasarım ve deneysel sanatla uğraşan Pavitte, basit tekniklerle karmaşık eserler yaratıyor. Kendi yarattığı ve tüm zamanların en çetrefilli noktaları birleştirme şablonu olarak anılan 6239 noktalık Mona Lisa portresiyle (birleştirmesi 9 saat sürüyor) resmi olmayan bir dünya rekoruna imza attı. Bunu takiben oluşturduğu dört kitaplık 1000 Nokta serisi yayımlandığı pek çok ülkede büyük ilgi gördü ve önemli satış  başarısı yakaladı.







6 yorum:

  1. Farklı duruyor, denemek lazım.

    YanıtlaSil
  2. Ya şu turuncu saçlı kızın gerçek adı ne ya da bir filmde falan mı yer alan bir karakter

    YanıtlaSil
  3. Ya şu turuncu saçlı kızın gerçek adı ne ya da bir filmde falan mı yer alan bir karakter

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oz Büyücüsü filmindeki Dorothy. Judy Garland canlandırmıştı.

      Sil
    2. Oz Büyücüsü filmindeki Dorothy. Judy Garland canlandırmıştı.

      Sil