#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Yaz Okuma Şenliği || Aday Listem

29 Haziran 2015 Pazartesi

Yaz Okuma Şenliği || Aday Listem






               
                             Yine bir okuma şenliği listesiyle sizlerleyim. Bu liste çok değişir ama şimdilik böyle.




1. Kategori (10 puan): Kısaltılmış hali (versiyonu) çocuk kitabı olarak da yayınlanmış bir kitap (Çocuk versiyonu değil tabii okuyacağınız).



2. Kategori (10 puan): Bir çizgi roman veya foto roman.

Othello - W. Shakespeare





3. Kategori (10 puan): 600 sayfadan uzun bir kitap.

Tutunamayanlar - Oğuz Atay





4. Kategori (10 puan): Müzik temalı bir kitap ((Bir müzisyenin hayatı veya ana karakterlerden birinin müzisyen olduğu veya konusunun özünde müzik olan veya isminde müziği çağrıştıran bir kelime geçen bir kitap).

Sevda Kitabı - Leonard Cohen





5. Kategori (10 puan): 1001 kitap listesinden bir kitap (Listeye buradan ulaşabilirsiniz).


Sırça Fanus - Sylvia Plath




6. Kategori (10 puan): Yasaklanmış bir kitap.


Minyeli Abdullah - Hekimoğlu İsmail





7. Kategori (10 puan): 1940'tan önce yazılmış, Türk edebiyatından bir kitap.


Bir Akşamdı - Peyami Safa




8. Kategori (10 puan): İsminde yaz mevsimini çağrıştıran bir kelime geçen veya olayların yaz mevsiminde geçtiği bir kitap.


Yaz Sonu - Adalet Ağaoğlu





9. Kategori (10 puan): Herkesin tüm kitaplarını okumasını gönlünüzden geçirdiğiniz bir yazardan/şairden bir kitap. (Bu vesileyle kitabı ikinci kez okusanız da olur).


Evvel Zaman - Ercan Kesal




10. Kategori (10 puan): Bir iki kitabını okuyup külliyatını okumayı gönlünüzden geçirdiğiniz bir yazardan bir kitap.


Ekmek Arası - Bukowski





11. Kategori (10 puan): Bir öykü kitabı.

Doctor Who - 11 Doktor 11 Öykü





12. Kategori (10 puan): Okuma yazmayı öğrendiğiniz yıl ödül almış bir kitap (Eğer çok zorlanıyorsanız kitap bulmada, o yıl ödül almış bir yazardan bir kitap. O yıl Nobel Edebiyat Ödülü almış yazarlara bakabilirsiniz mesela).




13. Kategori (10 puan): Tiyatroya uyarlanmış bir roman veya öykü veya şiir (Doğrudan tiyatro eseri olarak yazılmış kitaplar kapsam dışı) Bu fikri de sevgili Neslihan kullanmıştı geçen şenliğin "kendi teman" kategorisinde. Ciddi tiyatro severler var aramızda. Onlara da selam olsun buradan. 


Tiffany'de Kahvaltı - Truman Capote




14. Kategori (10 puan): Nobel Edebiyat Ödülü kazanmış kadın bir yazardan bir kitap.
Selma Ottilia Lovisa Lagerlöf (1909), Grazia Deledda (1926), Sigrid Undset (1928), Pearl Buck (1938), Gabriela Mistral (1945), Nelly Sachs (1966), Nadine Gordimer (1991), Toni Morrison (1993), Wislawa Szymborska (1996), Elfriede Jelinek (2004), Doris Lessing (2007), Herta Müller (2009), Alice Munro (2013).

Nefret, Arkadaşlık, Flört, Aşk, Evlilik - Alice Munro





15. Kategori (10 puan): Adı sıfat tamlaması bir kitap (Sevgili sweet leaf'in bir önceki şenlikte kullandığı temaydı bu kategori ve bence çok orijinaldi. Kendisine sorma fırsatım olmadı ama bu fikri bu sefer hepimizin kullanmasında bir itirazı olmaz diye umut ediyorum. Şimdiden teşekkürler).


Yavru Kuş - Octavia Butler




16. Kategori (10 puan): Polisiye/gerilim/korku türünde bir kitap.





17. Kategori (10 puan): İlk baskısını 2013'te veya daha sonra yapmış bir kitap (Yabancı kitaplarda Türkçe baskısının çıktığı tarih olur).

Benim Uzak Yıldızım - Amie Kaufman & Meagan Spooner





18. Kategori (Her kitap 10 puan, 3 kitabı da okuyana ekstradan 20 puan, toplam 50 puan)Avrupa edebiyatından üç kitap. Kitapların biri İngiliz, biri Fransız, biri Alman edebiyatından olmalı. Türk edebiyatı kapsam dışı.

Yokyer - Neil Gaiman


Nagazaki - Eric Faye

Michael Jackson Gerçek Hikaye - Dieter Wiesner




19. Kategori (Her bir kitap 10 puan, tüm kitaplar okunursa ekstradan 30 puan, toplam 60 puan): Aynı yazardan üç kitap. (Kitaplar aynı seriye ait olabilir).


RIFAT ILGAZ

Pijamalılar
Hoca Nasrettin ve Çömezleri
Yokuş Yukarı




20. Kategori (Her bir kitap 10 puan, tüm kitaplar okunursa ekstradan 20 puan, toplamda 60 puan): Şimdiye kadar hiç kitabını okumadığınız dört yazardan birer kitap. Yazarların ikisi Türk, ikisi yabancı, ikisi kadın, ikisi erkek olmalı.
Yeni yazarları keşfetmek lazım. Kim bilir şimdiye kadar hiçbir kitabını okumadığımız ama çok seveceğimiz ne çok yazar var. Bir Türk kadın, bir Türk erkek, bir yabancı kadın, bir yabancı erkekten olmak üzere toplam 4 kitap okumanız gerekiyor.


Devir - Ece Temelkuran

Farkındalık Elması - Serkan Üstündağ

Bilimin Öyküsü -  William Bynum
Zeplin - Karin Tidbeck



21. Kategori (Her bir kitap 10 puan, tüm kitaplar okunursa ekstradan 50 puan, toplamda 80 puan): İsminde aynı kelimenin geçtiği üç kitap. ("Bir" sözcüğü kapsam dışı).
Örnek: Susuz Deniz / Arthur C. Clarke, Deniz Kıyısında Koşan Ala Köpek / Cengiz Aytmatov, Deniz İşçileri / Victor Hugo.


Kediler Güzel Uyanır - Yekta Kopan
İstanbul'da Kedi - Gündüz Vassaf
Kedisiz - Soydan Kızgın




22. Kategori (Her bir kitap 10 puan, tüm kitaplar okunursa ekstradan 40 puan, toplamda 80 puan): Kendinizin belirleyeceği bir temaya uyan dört kitap.
Temaları zorlaştırıp kolaylaştırmak sizin elinizde. Bu kategoride herhangi bir edebi türe ilişkin 4 kitap okuyabileceğiniz gibi (örneğin 4 bilim kurgu kitabı), tek bir ülke veya bölge edebiyatına ait (örneğin İngiliz edebiyatı), tek bir yazara ait, tek bir konuya ait (örneğin ölüm temalı kitaplar), tek bir edebiyat ödülüne ait (örneğin Pulitzer ödüllü kitaplar) kitaplar okuyabilirsin



Temam : Pınar'ın Rüyası kitaplarından seçmece.

Gece Yarısı Çocukları 'ndan başlayacağım , bulabildiğim dört kitabı okuyacağım.




6 yorum:

  1. Bu yazıyı da yayınlamasaydın gelecektim "neredesin yahu?" demeye! Listede okuma listemin başlarında olan 3 kitap var benim de :D Bazı kitapları da kopya çektim hemen sepete atmaya gidiyorum :)

    YanıtlaSil
  2. Merhaba ben de bu sefer senlıge katılıyorum tum kıtaplarımı secemedım elıme kıtaplar geldıkce okudukca katagorılerı doldurucam.
    Ama okumaya emın oldugum 8. katagorıde 10 sene vıyanada yasamıs bırı olarak Adalet Agaoglunun Bır Vıyana yazı kıtabını okuyacaktım.
    Aynı katagorude aynı yazardan ıcınde yaz kelımesı gecen 2 farklı kıtap bulmusuz ;)
    Paylasmak ıstedım ;)


    Sıze de ıyı okumalar

    YanıtlaSil
  3. Kitapları liste yapmak bile heyecan verici değil mi :) İyi okumalar.

    YanıtlaSil
  4. Listeni okudum da, ortak sectigimiz kelime olmus KEDI :) Güzel bir liste. Keyifli okumalar...

    YanıtlaSil
  5. Merhaba :)
    Bir kitapkurdu olarak bayılıyorum kitaplar hakkında yazan bloglara.
    Sizi bir blog keşif etkinliği sayesinde keşfettim.Yazılarınızı takipteyim bundan sonra.Eğer ilginizi çekerse bana da beklerim.Sevgiler..
    http://somurtkansirine.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  6. Merhaba :)
    Güzel bir okuma listesi olmuş. Boş kategorilerden 1. kitap için Sefiller önerebilirim. Biraz fazla uzun ama güzel kitaptır. Gerçi bu kitabı okumuş olma olasılığınız epey yüksek ama... :)

    Benim okuma listeme de blogumdan ulaşabilirsiniz. :)
    http://tepedekiruzgar.blogspot.com.tr/2015/06/pinucciann-2015-yaz-okuma-senligi.html

    YanıtlaSil