#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Okudum Bitti - 55 : Ardımda Kalanlar || Ellen Marie Wiseman

27 Mayıs 2015 Çarşamba

Okudum Bitti - 55 : Ardımda Kalanlar || Ellen Marie Wiseman




       Çok etkileyici , sarsıcı bir kitapla buradayım. Son günlerde okuma hızım da, bloga gösterdiğim ilgi de moralsizliğim yüzünden epey azaldı. 


Ardımda Kalanlar 'ı merakla okudum. Kurgu da olsa gerçeğe yakın kurgular , hele de böyle acıklı olunca çok etkileyici oluyor. Kitap görsel olarak zaten tüm Arkadya kitapları gibi şahane. Püsküllü ayraçlar, şeker kapaklar... 


Kitap yaşadığı onca şeye rağmen güçlü duruşunu kaybetmeyen Clara 'nın yaşadıklarına dair. Clara babasıyla yaşadığı sorunlar yüzünden, akli dengesi yerinde olmasına rağmen akıl hastanesine kapatılır. Önceleri geçici bir durum olduğunu düşünse de , deli olmadığını anlatmaya çalışsa da ciddiye alınmaz. Bir babanın böylesine zalim olabilmesi ürkütücü. 

Willard State Akıl Hastanesi 'nde tedavi adı altında uygulanan işkenceler, istismarlar gerçekten tüyler ürpertici. Bütün detaylar öyle güzel anlatılmış ki okurken koridorlarda gezip , hastaları görmüş gibi ürperdim. Kitabın yine sevdiğim yanlarından biri çift zamanlı olarak ilerlemesi. Geçmişte Clara 'nın yaşadıklarını okurken, günümüzde de sorunlu bir genç olan Isabelle 'in hayatına misafir oluyoruz. Isabelle 'in annesi , babasını öldürdüğü için akıl hastanesindedir. Yeni koruyucu ailesinin yanına , yeni bir hayata , yeni bir okula yerleşen Izzy 'nin yolu küratör olan Peg 'in Willard 'da kalan eşyaları incelemeye başlamasıyla Clara 'nın anılarıyla kesişir. Bulduğu günlüğü okuyup, araştırmaya başlar.


 Clara 'nın yaşadıklarını merak ederken Izzy 'nin neler yaşayacağını da öğrenmek için sabırsızlanıp elinizden bırakamadan okuyacaksınız ve gözlerinizin dolacağı garanti. Benim gibi ağlamanız kolaysa, size sık sık gözyaşlarınız eşlik edecek.
                       









... Izzy bu devasa binanın ne tür korkulara tanıklık etmiş olabileceğini merak etti. Kim bilir kaç dehşet verici anı, yapının bir parçası olarak tuğlaların, harcın, buzlu camların içine işlemiş, kan ve gözyaşlarına karışarak mühürlenmişti ?





... '' Geçen yıl sarı Labradoruma araba çarptı ve günlerce ağladım. Okula bile gidemedim. Çok üzülmüştüm.''

'' Peki acil Yardım Teknikeri olunca sıkıntı yaşamayacak mısın? İnsanların acı çektiğini görmek seni üzmeyecek mi?''

'' O farklı.''

'' Ne açıdan farklı ?''

Ethan omuz silkti. '' Bilmiyorum ama farklı işte. Hayvanlar masum yaratıklar. İnsanlar... şey, onlar masum değiller. Hayvanlar insanlardan daha iyi.''





... Dünya yaralı insanlarla doluydu ve hastaneler, enstitüler, hapishaneler onların o paramparça olmuş kalplerini, zarar görmüş zihinlerini ve ayaklar altına alınmış ruhlarını onaramazdı.








ARKADYA YAYINLARI

Çeviren: Solina Silahlı
Mart 2015
440 Sayfa




6 yorum:

  1. Arkadya'nın püskülleri, baskıları benim de hoşuma gidiyor. Ama bak işte okumadığım bir kitap daha...:)
    Bloguna neden ilgisizsin ki? :( Ben çok seviyorum senin bloğunu...
    Hadi hadi moral, motivasyon biraz... Bloglar çiçek gibidir, ilgi ister, yayın ister :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, kedim hastaydı, zor bir süreç oldu maalesef kurtaramadım, şimdi bir de üstüne taşınma durumumuz var. :(

      Sil
  2. Tabi ki yine okumadığım bir kitap :D Fakat ben sana birlikte kırtasiye alışverişi önereceğim ne dersin? Bayılıyorum zevkine :) Okuma hızı farklılık gösteren bir şey bence moralini bozma sen neticede her ay sayıyla yazı yazmak zorunda değiliz kendini de sakın kötü hissetme. Dönem dönem blogda yazı yazasım gelmiyor benim de..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Büsbütün düştü okuma hızım :( Küçük kedim Poe 'yu kaybettik , çok özlüyorum :(

      Sil
    2. Ah çok üzüldüm Mehtap... Yaklaşık 1 ay önce de aynı durumu ben yaşadım benim kedim ihtiyardı da ama çok özlediğimi söylesem yalan olmaz... Seni çok iyi anlıyorum tam bir yıkımdır hayatı paylaştığın bir canlıyı kaybetmek.. Sabır diliyorum sana.. Enazından diğer hayvanların seninle.. Çok ama çok üzüldüm..

      Sil
  3. nereye taşınıyorsunuz kuzum , bana yakın olsun mümkünse:D

    YanıtlaSil