#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Okudum Bitti-43 : Olur Böyle Boktan Şeyler || Rick Springfield

17 Nisan 2015 Cuma

Okudum Bitti-43 : Olur Böyle Boktan Şeyler || Rick Springfield




                             Herkese merhaba.
Olur Böyle Boktan Şeyler ismiyle ilgi uyandıran bir kitap. Ama benim okumama sebep olan şey isminden ziyade konusu. Tanrı ile telefon konuşması yapan Horatio 'nun absürd hikayesini merak ettim. Çünkü çocukken sık sık rüyalarımda aynı şeyi yapardım. Hatta altı yaşındayken en sevdiğim dayım vefat etmişti. Benzer rüyalarımdan birinde ben de Allah'a telefon edip, cennette olduğunu düşündüğüm dayımla beni telefonda görüştürmesini istemiştim. Çocuk olmak her şeye rağmen güzeldi. :)) 


Kitaba dönelim , oldukça kötü günler yaşayan Horatio 'nun amaçsızca çaldığı 'Muhteşem Titreşim' isimli kitapta, gizemli bir numara vardır. Horatio merakına yenilip, biraz da sıkıntıdan numarayı arar ve numarayı cevaplayan ses ''Tanrı'' olduğunu söyler. Bundan sonrası oldukça ilginçleşir. Horatio 'nun yolu Alice ve Lexington ile kesişir. 


Macera hız kesmeden devam ederken, Horatio ile geçmişine yolculuklara da çıkacağınız , farklı bir bakış açısı sunan, hem eğlendiren,hem düşündüren , acaba ben olsam ne yapardım dedirten, hoş bir kitaptı. Hatta burnumun direğinin sızlamasına sebep olan kısmı bile vardı. Ah Murray!!!  Akıcı, keyifli, komik  bir kitaptı. Bildiğimiz 'Tanrı' kavramının epeyce dışına çıkmaya hazırsanız,  okuyun derim.







... Saat gece on bir. 32 yaşındayım, yeni boşandım, işimden nefret ediyorum, patronum Voldemort'un  muhtemelen daha şişman ve daha aptal olan erkek kardeşi, 1216 Kuzey Detroit Bulvarı, Apt 213, Hollywood'daki pansiyonumda yalnızım, omuzlarımı tıraşlayıp beni sevecek birinin hasretiyle yanıp tutuşuyorum (bu sırayla olması şart değil), kebdime fena hâlde acıyorum ve az önce Yüce Tanrı'yla sohbet ettiğimi düşünüyorum.





... Zen ustaları, yüzyıllardır bizim o kalın Batılı kafalarımıza şunu sokmaya çalışıyorlardı: Aradığınız şey, aramayı kestiğiniz anda kaçınılmaz bir biçimde size doğru gelecektir.





... Oldukça sıradan bir şeyin uzun bir zamandan sonra aniden vuku bulmasının, insana neredeyse egzotik veya uzaydan gelmiş gibi görünmesi ne tuhaf.





...Lanet olasıca gerzekler! Yarım derece yörüngesel kaymanın bile, içinde yaşayanların tümünün tamamen ve nihai bir biçimde imhasına yol açabileceği bir gezegende yaşamalarına rağmen, gökyüzüne pisliklerini göndermeye, yaşam veren bitki  örtüsünü tahrip etmeye, şifalı gizemler barındıran her tür flora ve faunayı imha etmeye ve Tanrı'nın bin bir ismi adına birbirlerini olanca hızıyla öldürmeye devam ediyorlar.





... Evrenin yin ve yang'i her zaman dengede olmalıdır. Başka türlü olmaz. Her şey bir bütündür. Bir çemberdir. Tamdır. Her hediye beraberinde karanlık bir şeyi, her felaket beraberinde eşit derecede bir faydayı getirir. Görünürde zıt olan güçler birbirlerine bağlı ve birbirleriyle ilişkilidir. Arka olmadan ön olmaz. Aşağı olmadan yukarı olmaz. Zik olmadan  zak olmaz. Siyah olmadan beyaz olmaz. Ölüm olmadan da yaşam olmaz.





... Evde köpek beslemek ne kadar da olağanüstü bir şey.




...Biz insanlar ve köpekler uzun zaman  önce bir anlaşma yaptık. Onlar bize hayranlık duyacak, en iyi şekilde dostluk  ederek vahşiliklerini bir kenara bırakacaklardı; biz de onları sevip  her türlü kötülükten koruyacaktık.










PARODİ YAYINLARI
Çeviren: Özlem Özarpacı
Mart 2015
324 Sayfa

8 yorum:

  1. Önce ismi ilgimi çekti konuyu da okuyunca kesin almalıyım dedim! :D

    YanıtlaSil
  2. kerem aldı , bana da pas geçti , dur bakalım sırada ve beklemede:D bu arada naptın sen ya , yine hızlanmışsın bu kaçıncı kitap :Dmaşallah :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler tatlım. blogda Kerem 'in de bir köşesi olsa keşke. Kerem'den tavsiyeler.

      Sil
  3. İlginç görünüyor, Matematik Masalları (hikayelerle matematik kuramlarını anlatan) diye bir kitap okumuştum orada da benzer bir hikaye vardı... Tanrı insanların azmine ve çabalamaktan hiç vazgeçmemelerine, sürekli bir şeyleri bilmek ve bulmak uğruna araştırma yapmalarına çok şaşırıyordu ben bu zavallı yaratıkları böyle kurgulamamıştım ama nasıl oldu da böyle oldular diye hayret ediyordu... ona benzettim, güzel olmalı... teşekkürler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Matematik Masalları merak ettim. Ben teşekkür ederim.

      Sil
  4. Oh tam benlik bir kitap daha:)Paylaşımına sağlık:)

    YanıtlaSil