#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Okudum Bitti- 28 : Odamda Yolculuk || Xavier de Maistre

9 Mart 2015 Pazartesi

Okudum Bitti- 28 : Odamda Yolculuk || Xavier de Maistre




                                  Herkese merhaba. Kırmızı Kedi Yayınları 'nın bu kapakları şahane, mini klasiklerini görür görmez bayılmıştım. Okumadıklarımdan seçip alayım diyordum. Sevgili Ayşım 'ın Güz Okuma Şenliği listesinde gördüğüm Odamda Yolculuk'a öncelik vereyim dedim. Ayşım'ın birbirinden güzel fotoğraflarıyla süslü yazısı için tık tık





                               Asker kökenli olan Xavier de Maistre 'nin aldığı kırk iki günlük oda hapsi cezası sırasında yazdığı kitap , ağır tempolu ama ilginçti. Çevresi otuz altı adımdan ibaret olan odasında , esaret altındayken bile, ruhuyla bedenini farklı algılayıp , değerlendirebileceğini öne sürer. Bunu da ruhunu istediği yere gönderebileceğini savunarak yapar. Bu arada odasını da oldukça detaylı tasvir eder. Hem iç dünyasını, hem küçücük dış ortamını yansıtan kitap , bana denildiği gibi eğlenceli gelmese de ilginçti.






... Güzel bir ateş, kitaplar, kalemler; sıkıntıya karşı bunlardan iyi çare olur mu!




... Bir yatakta doğar bir yatakta ölürüz. İnsan soyunun ilginç dramları, gülünç komedileri ve korkunç trajedileri oynadığı gerçek sahnedir burası. Çiçeklerle süslü bir beşiktir; Aşk Tanrıçası'nın tahtıdır; mezardır.




... Kalbine ve ruhuna uygun bir dost bulan kimse ne mutludur! Zevk, duygu ve bilgi benzerliğinin  birleştirdiği bir dost; hırstan ya da çıkardan başı dönmeyen bir dost; bir sarayın şatafatındansa, bir ağacın gölgesini tercih eden biri! Ne mutlu dostu olana!



... Dünya benden daha bahtsız insanlarla dolup taşarken, daha hoş durumda olanları göz önünde bulundurmaya neden çalışayım?










                                                                 KIRMIZI KEDİ YAYINLARI
                                                                       Çeviren: Işık Ergüden
                                                                         1. Baskı Mayıs 2014
                                                                                    116 Sayfa

4 yorum: