#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Bahar Okuma Şenliği Aday Kitaplarım (2015)

22 Mart 2015 Pazar

Bahar Okuma Şenliği Aday Kitaplarım (2015)






                 Yeni şenliğimiz başladı , detaylar için Pinucciasbooks

Kategoriler ve şimdilik uydurduğum kitaplarım da böyle...



Kategoriler: 


1. Kategori (10 puan): Yaşar Kemal'den bir kitap. Kısa bir süre önce kaybettiğimiz ustaya saygı kategorisi.

?

2. Kategori (10 puan): Bir çizgi roman veya foto roman.


Hamlet


3. Kategori (10 puan): Bir iki kitabını okuyup külliyatını okumayı gönlünüzden geçirdiğiniz bir yazardan bir kitap.


Bilinmiyen Bir Kadının Mektubu - Stefan Zweig


4. Kategori (10 puan): 1001 kitap listesinden bir kitap.


Sırça Fanus - Sylvia Plath
5. Kategori (10 puan): Mizahi türde, eğlenceli bir kitap.


Tüysüz - Woody Allen
6. Kategori (10 puan): Yasaklanmış bir kitap.


Minyeli Abdullah - Hekimoğlu İsmail
7. Kategori (10 puan): Daha önce okuduğunuz bir kitapta bahsi geçtiği için merak edip okumak istediğiniz bir kitap.
?

8. Kategori (10 puan): İsminde bahar mevsimini çağrıştıran bir kelime geçen veya olayların bahar mevsiminde geçtiği bir kitap.


İlkbahar Rüyası - Kristin Hannah
9. Kategori (10 puan): Bir yazarın tavsiye ettiği bir kitap.
?

10. Kategori (10 puan): Fantastik kurgu/bilim kurgu/distopya/steampunk vb. türde bir kitap.


Labirent: Son İsyan - James Dashner
11. Kategori (10 puan): Bir öykü kitabı.


Yusuf Atılgan Bütün Öyküleri
12. Kategori (10 puan): Sizinle aynı ay doğmuş bir yazar veya şairden bir kitap.


Dilek Evi - Rudyard Kipling
30 Aralık 1865


13. Kategori (10 puan): Beyaz perdeye aktarılmış bir kitap. 


Fareler ve İnsanlar - John Steinbeck


14. Kategori (10 puan): Nobel Edebiyat Ödülü kazanmış kadın bir yazardan bir kitap.


Selma Ottilia Lovisa Lagerlöf (1909), Grazia Deledda (1926), Sigrid Undset (1928), Pearl Buck (1938), Gabriela Mistral (1945), Nelly Sachs (1966), Nadine Gordimer (1991), Toni Morrison (1993), Wislawa Szymborska (1996), Elfriede Jelinek (2004), Doris Lessing (2007), Herta Müller (2009), Alice Munro (2013).


Nefret, Arkadaşlık,Flört, Aşk, Evlilik - Alice Munro


15. Kategori (10 puan): Biyografi/otobiyografi/anı türünde bir kitap.


Michael Jackson / Gerçek Hikaye - Dieter Wiesner



16. Kategori (10 puan): Bir savaş romanı. (Fantastik savaşlar kapsam dışı)

?



17. Kategori (10 puan): Çok uzun süredir okumaya niyetlenip okumayı sürekli ertelediğiniz bir kitap.

?


18. Kategori (Her kitap 10 puan, 3 kitabı da okuyana ekstradan 20 puan, toplam 50 puan)Dünya edebiyatından üç kitap. Kitapların biri Latin Amerika, biri Uzakdoğu, biri Balkan edebiyatından olmalı. Türk edebiyatı kapsam dışı.



Latin Amerika: Meksika ve tüm Güney Amerika ülkeleri.
Uzakdoğu: Çin, Japonya, Hong Kong, Kuzey Kore, Güney Kore, Tayvan, Tayland, Vietnam, Filipinler, Endonezya, Singapur, Malezya, Kamboçya, Laos. (Hindistan Uzakdoğu ülkesi değil)
Balkanlar: Arnavutluk, Bosna Hersek, Bulgaristan, Hırvatistan, Yunanistan, Kosova, Makedonya, Karadağ, Romanya, Slovenya, Sırbistan (Türkiye de var ama kapsam dışı)



Latin Amerika : 
Tuzdan Heykel - Leopoldo Lugones

Uzak Doğu:
Lady Anne Susuyor - Saki

Balkanlar:
Freud'un Kız Kardeşi- Goce Smilevski



19. Kategori (Her bir kitap 10 puan, tüm kitaplar okunursa ekstradan 30 puan, toplam 60 puan): Aynı yazardan üç kitap. (Kitaplar aynı seriye ait olabilir).


Aşk Tüm Zamanların İçinden Geçer Serisi 


20. Kategori (Her bir kitap 10 puan, tüm kitaplar okunursa ekstradan 20 puan, toplamda 60 puan): Şimdiye kadar hiç kitabını okumadığınız dört yazardan birer kitap. Yazarların ikisi Türk, ikisi yabancı, ikisi kadın, ikisi erkek olmalı.
Yeni yazarları keşfetmek lazım. Kim bilir şimdiye kadar hiçbir kitabını okumadığımız ama çok seveceğimiz ne çok yazar var. Bir Türk kadın, bir Türk erkek, bir yabancı kadın, bir yabancı erkekten olmak üzere toplam 4 kitap okumanız gerekiyor.


Sahra - Burcu Demet
Peri Gazozu - Ercan Kesal

Kıyıya Vuran Deniz Kabukları - Hannah Richell
Gizemli Ceset- Varg Gyllander


21. Kategori (Her bir kitap 10 puan, tüm kitaplar okunursa ekstradan 40 puan, toplamda 80 puan): Karakterlerin bulundukları kitaba isim verdikleri dört kitap.
Örnek: Dr. Jekyll ve Mr. Hyde, Frankenstein, Vincent Spinetti'nin Tuhaf Kariyeri, Doktor Jivago, Oliver Twist, Kerem ile Aslı, Ben Malala, Martin Eden, Thérése Raquin, Tom Jones v.b.

Kimya Hatun - Sinan Yağmur

Yusuf ile Züleyha - Sinan Yağmur
Mrs. Dalloway - Virginia Woolf
Frankenstein  - Mary Shelley

22. Kategori (Her bir kitap 10 puan, tüm kitaplar okunursa ekstradan 40 puan, toplamda 80 puan): Kendinizin belirleyeceği bir temaya uyan dört kitap.
Temaları zorlaştırıp kolaylaştırmak sizin elinizde. Bu kategoride herhangi bir edebi türe ilişkin 4 kitap okuyabileceğiniz gibi (örneğin 4 bilim kurgu kitabı), tek bir ülke veya bölge edebiyatına ait (örneğin İngiliz edebiyatı), tek bir yazara ait, tek bir konuya ait (örneğin ölüm temalı kitaplar), tek bir edebiyat ödülüne ait (örneğin Pulitzer ödüllü kitaplar) kitaplar okuyabilirsiniz.

?



       Şimdilik böyle. Herkese bol kitaplı günler. Hadi siz de katılın. :)

10 yorum:

  1. Hadi bakalım hayırlı olsun :) Güzel seçimler hepsi de...Stefan Z.'den Rüzgar'ı merak ediyorum ben de, böylece ondan ilk kitabımı okumuş olacağım...

    YanıtlaSil
  2. 18 kategori inanılmaz güzel bir fikir ben de kopya çekeceğim senden :)

    YanıtlaSil
  3. Yusuf ile Züleyha'yı kesinlikle Nazan Bekiroğlu'ndan okumalısınız. O hikayeyi kimse onun kadar iyi anlatamaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sinan Yağmur 'u da seviyorum. Nazan Bekiroğlu hiç okumadım , not aldım mutlaka okuyacağım, teşekkürler.

      Sil
  4. Ya ben de katılmak istiyorum ama emin olamıyorum, geçen sefer yarıda bıraktım ve öyle olsun istemiyorum. listeyi hazırladım ama eksikler var tabii :/

    YanıtlaSil
  5. "İlkbahar Rüyası" kategoriye tam uyum".Fareler ve İnsanlar" en sevdiğim klasik.Keyifli okumalar

    YanıtlaSil
  6. ah ahhh, çok çok güzel kitaplar seçmişsin, 18. kategoriyi not aldım , senin yorumlarını sabırsızlıkla bekeleyeceğim, listende okuduğum e çok çok beğendiğim kitaplardan da gördüm 1-2 tane :D keyifli olsun....

    YanıtlaSil