#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Okudum Bitti - 15 : Küçük Prens || Antoine de Saint-Exupery

7 Şubat 2015 Cumartesi

Okudum Bitti - 15 : Küçük Prens || Antoine de Saint-Exupery





                                                     Herkese merhaba. 

                                                     Uzun uzun yıllar sonra Küçük Prens 'i tekrar okumak istedim. Malum telif olaylarından dolayı sayısız farklı yayıncı da çıkarttı kitabı ,son zamanlarda. Daha önce farklı yayın evlerinden çıkanlarını okumuştum , bu defa da sevdiğim yayıncılardan olan İthaki versiyonunu aldım. Hem kitaplığımda durur , hem de nostalji yaparım diye. Çok da güzel oldu. 


                                                    Çocukların da anlayabileceği , seveceği , resimleri sayesinde eğlenerek okuyacağı büyüklere de güzel mesajlar veren incecik ama dopdolu bir kitap.


                                                     Hakkındaki ilginç bilgileri Google 'dan bakıp kitabın arkasına not olarak yazdım , şimdi onlardan birkaçını yazayım. Direkt site adı veremediğim için kaynak google.



        Küçük Prens kısaltılmadan önce oldukça kalın bir kitapmış.O hali de yayınlanmış olsaydı da okusaydık dedim kendi kendime.

        Kutsal kitaplardan ve Das Kapital 'den  sonra  en çok dile çevrilen ve satılan kitapmış.

        Kitaptaki şeker çizimler yazara aitmiş.

        Kitaptaki bazı detaylar yazarın hayatına dairmiş. Mesela bahsi geçen çöl yazarın bir dönem benzer bir kaza geçirdiği Sahra çölüymüş.









... Eğer büyüklere, '' Kırmızı kiremitleriyle, penceresinden sardunyalar sarkan ve çatısında kumruların yuva yaptığı güzel bir ev gördüm...'' derseniz, böyle bir evi hayal edemezler.Onlara ''Yüz bin franklık bir ev gördüm,'' demek gerek. Ancak o zaman , '' Ne kadar  da güzel!'' diye çığlık atarlar.



... Gözyaşları ülkesi, oldukça gizemli bir yer.



... Kendini beğenen insanlar için diğerleri sadece onlara hayran olan kişilerdi.


... '' Merak ediyorum da , acaba bütün bu yıldızlar bir gün herkesin kendi yıldızını bulabilmesi için mi parlıyorlar? Gezegenime bak. Hemen üstümüzde... Oysa ne kadar da uzak!''


... '' İnsanlar nerede?'' diye tekrar söze başladı Küçük Prens. ''Burada biraz yalnızız...''
  '' İnsanlar birlikteyken de yalnızdır,'' dedi yılan.


...'' İnsanların artık herhangi bir şeyi tanımak için vakti yok. Dükkânlardan hazır şeyleri satın alıyorlar; ancak satıcılar dost satmadığından , insanların artık dostu da yok...''


...  ''İşte sana bahsettiğim sır. Oldukça basit: Yalnızca yüreğimizle görebiliriz. Esas olan göze görünmez.''












                                                                                     İTHAKİ YAYINLARI
                                                                                   Çeviren: S. İpek Ortaer Montanari
                                                                                        Ocak 2015
                                                                                          110 Sayfa
                    

4 yorum:

  1. Meraba yeni blog actim. Bni takib edermisiniz :))))

    YanıtlaSil
  2. aaahhhh ne güzel kitaptır küçük prens:) Atatürk'e yapılan diktatör göndermesine sinir olmuştum ama kitabın bütünü o kadar güzel ki onu da görmezden geldim artık:)
    küçük prens kolyeniz mi var? çok güzel, güle güle kullanın:)

    YanıtlaSil
  3. bak bunun şimdi iki yeni baskısı daha çıktı yaa. bi remzi bi şule yayınları. şulede ayraç takvim filan da varmış :)

    YanıtlaSil