#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Kitap Tanıtımı : İzansız Mahalle || Mehmet Ünver || Yitik Ülke Yayınları

22 Şubat 2015 Pazar

Kitap Tanıtımı : İzansız Mahalle || Mehmet Ünver || Yitik Ülke Yayınları






            Mehmet Ünver'den gerçek bir İstanbul romanı: “İzansız Mahalle”

Yazar Mehmet Ünver'in yeni romanı “İzansız Mahalle” Yitik Ülke Yayınları'nca yayımlandı. Ünver, büyülü roman diliyle gerçek bir mahalleyi, mahallenin insanlarını, sokaklarını ve ev içlerini, yaşayan İstanbul'u anlatıyor. Yazarın başarılı kurgusu edebiyat severleri adeta geçmişe sürüklüyor. Mehmet Ünver yeni eseriyle bir kez daha mest ediyor okurlarını. "İzansız Mahalle" yılın romanı olmaya aday. Bir solukta okuyacaksınız. "Kaderlerinin çok yakında değişeceğinden habersiz gündelik yaşamlarını sürdürüyorlardı. Yazları, kapı önlerinde komşularla sohbet ediyor, kışlarıysa, kömür sobalarının gürül gürül yandığı evlerine kapanıyorlardı. İstanbul'un ayakta kalabilmiş özgün mahallelerinden biriydi. Pencerelerden Boğaziçi'nde süzülen gemiler görülüyordu. Ve bir mayıs sabahı her şey birdenbire altüst oldu. Sarsıcı olaylar peş peşe patlak vermeye başladığında yaşanacakları hiçbiri aklından bile geçirmemişti."



Mehmet Ünver kimdir ?


Mehmet Ünver, 1956 yılında İstanbul’un en şirin iskele semtlerinden biri olan Kuzguncuk’ta doğdu. Çocukluğu henüz kirlenmemiş olan Boğaziçi’nde yüzerek, Şehir Hatları vapurlarıyla gezerek ve yemyeşil bostanlarda oynayarak geçti. İstanbul’un sokaklarında birer oyuncak gibi gezen eski nostaljik tramvaylarda birbirinden ilginç anılar yaşadı. Küçük yaşlarda edebiyata merak sardı. Yaz tatillerinde babasının yaptığı ağaç evde kitap okuyarak ve öyküler yazmaya çalışarak ilk edebi denemelerine başladı. İlk romanı, “Bir Kuzgun Yaz” ismiyle 2002 başında yayımlandı. 1960’ların İstanbul’unu, o yılların komşuluk ilişkilerini, komik ve hüzünlü anılarını yine o günlerin çocuklarının gözünden ve naif bir dille anlattığı bu kitap okurlar tarafından ilgiyle karşılandı ve devamını yazması beklendi. 2003 yılında “PUS” ismiyle yayımladığı devam romanında bu kez 70’li yılları ve ülkeyi 12 Mart muhtırasına götüren olayları yine o günlerin delikanlılarının gözünden anlattı. Üçüncü romanı, “Kırmızı Fener Sokağı” ismiyle 2005 Temmuz’da yayımlandı. Tamamen gerçek olaylar ve karakterlerden yola çıkarak yazdığı bu roman da okurlardan ilgi gördü ve bir haftada üç baskı yaptı. “Kırmızı Fener Sokağı” daha sonra Bulgarcaya çevrilerek Bulgaristan'da yayımlandı. Dördüncü romanı 2013 yılında “İblisler ve Yıldızlar” adıyla yayımlandı. Romanlarının yanı sıra çeşitli öykü antolojilerine öyküleriyle katkıda bulundu. Ayrıca çeşitli dergilerde öyküleri, gazetelerde ve TV’de söyleşileri yayımlandı. “Bütün Dünya” dergisinin devamlı yazarları arasındadır. Yitik Ülke Yayınları'nca yayımlanan “İzansız Mahalle”, yazarın beşinci romanıdır.

2 yorum:

  1. Nereye düştüm ben kitap cenneti burası :) Kitap alcağım zamanlarda mutlaka uğramam gerekiyo buraya:)

    YanıtlaSil