#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Kararsız Ben : Grinin Elli Tonu Film mi , Kitap mı ?

9 Şubat 2015 Pazartesi

Kararsız Ben : Grinin Elli Tonu Film mi , Kitap mı ?






                                    Kitabı da oldukça ilgi çeken Grinin Elli Tonu filmi gelmeden , adından epey söz ettirdi. Ben de kararsız kaldım. Acaba filmi izlesem mi , yok izlemesem kitaplara mı el atsam , yoksa ertelesem mi ? Şöyle burada bir dursun hem film hem kitap hakkında bilgiler . Ben yine düşüneyim :) 




 Yönetmen    :    Sam Taylor - Johnson
 Yapımcı        :    Michael De Luca 
                               Dana Brunetti
                               E. L. James
 Oyuncular    :   Dakota Johnson, Jamie Dornan, Eloise Mumford, Luke Grimes, Rita Ora, Victor Rasuk, Max Martini, Dylan Neal, Callum Keith, Rennie Jennifer, Ehle Marcia, Gay Harden.

Müzik             :    Danny Elfman
Çıkış Tarihi   :   13 Şubat 2015
Ülke                  :  A.B.D













           E L James'in tüm dünyada listelerde birinci sıraya yerleşen ve Entertainment Weekly tarafından "başlı başına bir tür" olarak adlandırılmış olan Elli Ton Üçlemesi  dengenizi sarsacak, sizi ele geçirecek ve ebediyen sizinle kalacak. 


Grinin Elli Tonu: 20 yaşında bir edebiyat öğrencisi olan Ana Steele, genç girişimci Christian Grey'le röportaj yapmaya gittiğinde son derece çekici, zeki ve sinir bozucu bir adamla karşılaşır. Toy ve masum Ana, bu adama duyduğu arzu karşısında şaşkına döner ve adamın gizemli doğasına rağmen ona yakınlaşma arzusuyla yanıp tutuşur. Ana'nın güzelliği, zekâsı ve özgür ruhuna direnemeyen Grey de onu istediğini kabul eder, ancak şartları vardır... Çift, cüretkâr ve tutkulu bir fiziksel ilişkiye yelken açarken, Ana, Christian'ın karanlık sırlarını ve kendi karanlık arzularını keşfeder. 

Karanlığın Elli Tonu: Ruhu yaralı genç girişimci Christian Grey'in karanlık sırlarının yıldırdığı Anastasia Steele, ilişkilerine son noktayı koyup bir yayınevinde çalışmaya başlar. Ama Grey'e duyduğu karşı konulmaz çekim hâlâ etkisini sürdürmektedir. Grey içindeki şeytanlarla savaşırken, Ana da hayatının en önemli kararını almak zorundadır ve bu yalnızca onun verebileceği bir karardır…


Özgürlüğün Elli Tonu: Şimdi her şeye sahiptirler; aşk, tutku, yakınlık, servet ve sonsuz olasılıklarla dolu bir dünya. Ana, Grey'i sevmenin kolay olmayacağını ve beraberliklerinin her ikisinin de tahmin edemeyeceği zorluklar getireceğinin her zaman farkında olmuştur. Tam her şeye sahip gibi göründükleri bir anda, talihsizlik ve kader bir araya gelip Ana'nın en korkunç kâbuslarını gerçeğe dönüştürür...





                                     

                                         Birçok kitap severin (en azından türü sevenlerin) çoktan okuduğu kitapları ben henüz almadım bile. Pegasus Yayınları 'ndan çıkan , Sevinç S. Tezcan 'ın çevirdiği üçlemeyi fiyatından dolayı almayı düşünmüyorum ama bulursam meraktan okuyabilirim. :) Alınacak çok kitap olunca bütçeyi düşünmek gerekiyor. Bu açıdan sanki film bir tık önde gibi . Normalde kitap uyarlaması filmlerin , genelde kitapların hakkını veremediğini düşünsem de bu tarzda tecrübesiz bir okur / izler olduğum için biraz daha beklemede kalayım.   



                                    Var mı aranızda seriyi okuyanlar ? 


9 yorum:

  1. Tabiki de ilk olarak kitapları oku.
    Biliyorum hayal kırıklığı oluyor ama sonra okumak da zevk pek vermiyor.
    Bak cumaya kadar vakit var ..
    Ben birinciyi bitirmek üzereyim.
    Ahh Grey Ah!?!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Filmi ertelerim 😋Keyifli okumalar deneme gerek var mi?

      Sil
  2. Vallahi ben kitaplari severek okudum. Persembe günü Almanya da gösterime giriyor. Hemen bilet aldim. Heyecan ile bekliyorum. Gittikten sonra yazi yazarim blogta insallah. Ama genellikle filmi seyretmeden önce kitaplari okumaktan yanayim :)) Sevgiler canim.

    YanıtlaSil
  3. Kitaplar insana pek bir şey katmıyor maalesef, en küçük bir edebi değerinin olduğunu düşünmüyorum ancak o kadar akıcı ki ilk kitabı aralıksız 10 saatte falan okumuştum. Kolay okunur, zevkli de olur, boş zamanınız varsa okuyun bana kalırsa :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Var zamanım , sanırım bir ara okuyacagim.Teşekkürler.

      Sil
  4. ben filmine de kitaba ilgi göstermedim yaaa :) fazla cinsellik var dediler işte :)

    YanıtlaSil
  5. Filmin iyi olduğunu ancak duygu geçislerinon başarısız olduğunu söylüyorlar. Ben bi kitap okuruyum ve açıkçası duygu geçişleri iyi değilse filmin kesinlikle kitap kadar iyi olmadığını söylerim. Çünkü evet bu bir sadomazoşist erotik romantik kitap ama içindeki duygusal serüvenin nasıl geliştiğini anlamazsanız bir pornodan öteye geçemez.
    O Christian'ın fobilerinin önce körüklenmesi sonra aşık bir adam olarak sevgilisine karşı yenmesi, Ana'nın şaşkoloz bir kızdan güçlü bir sevgiliye dönüşmesi hikayenin en önemli kısmıydı. Ben bu sefer önce kitap diyorum.

    YanıtlaSil
  6. önce film diyen azınlıktanım ben :D

    YanıtlaSil