#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Okudum Bitti -155 : İki Hayat Arasında || Jessica Shirvington

23 Aralık 2014 Salı

Okudum Bitti -155 : İki Hayat Arasında || Jessica Shirvington





                              Şenlik kapsamında olmayan ama merakıma yenik düşüp araya sıkıştırdığım bir kitapla sizlerleyim.  


                              Sabine kendi bildiğinden beri iki hayat yaşamaktadır. Her gece yarısı 'değişim' geçirip diğer hayatında uyanıp orada yaşamaya devam eder. İki hayatı , iki farklı ailesi vardır. Her şeyi iki kere yapmak zorundadır. Okula bile iki kere gitmek zorunda olmak , epey yorucu olsa gerek. :) Bir hayatında meydana gelenler diğer hayatını da etkiler ta ki 18 yaşına gelene kadar. Fark ettiği değişikle sınırlarını zorlayan şeyler denemeye karar verir. 


                                Bu süreçte yaşadıklarını okumak çok keyifliydi. Sanırım bu sene en hızlı okuduğum kitap oldu. Çok güzeldi , Sabine 'in kendini ,benliğini arama çabaları , gel-gitleri beni adeta içine aldı. Gözlerim dolu dolu bitirdim. Harcadığınız zamanı sonuna kadar hak edecek bir kitap.




... Ebedi düşmanım... gece yarısıydı.


... Ezelden beri ilk defa iki dünyada yaşadığımı gerçekten kanıtlamaya çalışacaktım. Her zaman bunu sır olarak saklamak için sebeplerim olmuştu, hem de iyi sebepler. Ama artık bunlar geçerli değildi. Aynı şekilde değil.


... Ethan gülümseyip öne eğildi. '' O zaman belki benim diğer hayatım California'dadır.'' Bu fikirden hoşlanmış gibi gözüküyordu.

    '' Evet ya da İskoçya'da. İskoç eteğiyle ilginç gözükürsün.''




... '' Biri bizi yakalarsa başın belaya girmeyecek mi?''
     '' Muhtemelen girer.''
     '' Bu seni endişelendirmiyor mu?''
     '' Sanırım bazı şeyler, sadece kuralları takip etmekten daha önemli.'' Kaşını kaldırarak bana göz attı. '' Ve sen hiçbir standart kuralın içine girmiyorsun.''




...Hayatın tuhaf yanı şu ki, insan hayatı yaşama , hayatın içinde olma kararı verse bile, bu hayatın insana izin vereceği anlamına gelmiyor.









                                                                       YABANCI YAYINLARI

                                                                      Çeviren : Aslı Tümerkan
                                                                                Kasım 2014
                                                                                    318 Sayfa





2 yorum: