#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Okudum Bitti -147 : Devlet Sırrı || Osman Aysu

11 Aralık 2014 Perşembe

Okudum Bitti -147 : Devlet Sırrı || Osman Aysu








                                              Osman Aysu 'nun okuduğum ikinci kitabı. Okuduğum ilk kitabı Kayıp 'tı.Yorumum için tık tık.  Bu kitabı da en az Kayıp kadar severek okuduğumu söyleyerek başlayayım.




                                               Kendi halinde bir gazeteci olan Pınar , sevgilisi Orhan ile çıktığı Rusya seyahatinde , çok büyük bir tesadüf sonucu gizemli , yaşlı bir kadınla tanışır. Bu tanışma sırf iki sevgilinin değil Türkiye , Rusya ve Amerika 'nın gündemini değiştirecek olaylara sebep olur. Rusya 'dan döndükten sonra Kırım göçmeni ailesi ve büyük büyük dedesi Bekir Sami Bey hakkında bir kitap yazmak isteyen Pınar 70 yıllık bir devlet sırrının gündeme gelmesine sebep olur. Romanı için tekrar Rusya 'ya gidince MİT ,CIA ve FSB 'nin hedefi haline gelir. 


                                          Merak uyandıran , sırlarla , sürprizlerle dolu , aşkın da , gerilimin de eksik olmadığı keyifli bir kitap. Osman Aysu 'nun sıkmayan ,naif , hoş anlatımıyla keyifle okudum bitirdim. Aslında daha önce okuyacaktım ama annem benden hızlı davrandı. O da çok beğendi.  Yani özetle ailece Osman Aysu severlere , hatta henüz tanışmamışlara tavsiye ediyoruz.Kapağa ise ayrıca bayıldım. Gönül , kitabımız şöyle siyah beyaz Ephesus kupasıyla beraber poz versin isterdi ama malum fuara gidemeyen masumlar kupayı nerden bulsun?






... Yatağın içinde dönüp duruyordu. Hiç şüphesi kalmamıştı artık, takip edilmesinin nedeni sadece dedesi hakkında yazacağı romandı. İnanmakta zorlanıyordu. Seneler evvel vatanına hizmet ettiği sırada öldürülen dedesi, aradan geçen bunca zamana rağmen, neden şimdi sırrının çözülmesinden korkulan biri haline geliyordu? Devlet yetkilileri neden aniden telaşa kapılmışlardı? Kendisinin neyi öğrenmesinden korkuyorlardı?





.... '' Sizin yerinizde olsam, derhal Rusya 'dan çıkmanın yolunu arardım. ''
       Orhan'la Pınar endişeyle bakıştılar. Henüz bir şey anlamış değillerdi, ama dün peşlerine takılan o iki adamdan sonra yolunda gitmeyen bir şeylerin olduğuna inanıyorlardı artık.
       Pınar ilk şaşkınlığını atlatınca, ''Ya siz?'' diye sordu. '' Siz ne yapacaksınız?''
     '' Sen beni düşünme , kızım. Ben zaten yaşamıyorum.''








                                                                                      EPHESUS YAYINLARI 
                                                                                                   2014
                                                                                               512 Sayfa


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder