#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Okudum Bitti - 142 : Bir Sirk Geçiyor || Patrick Modiano

26 Kasım 2014 Çarşamba

Okudum Bitti - 142 : Bir Sirk Geçiyor || Patrick Modiano





                                                Okuma Şenliği için Nobel ödüllü bir yazar okumak için düşünürken , son anda 2014 Nobel Edebiyat Ödülünü kazanan Patrick Modiano 'ya torpil yaptım . 


                                                 Oldukça ince ve eski bir baskı olan kitabı aldım ama ince olmasına rağmen hemencecik bitmedi. Belki içinde yer alan Fransızca yer adlarından vs. kaynaklanmış olabilir. Büyük bir kısmı birkaç gün içerisinde geçiyor kitap ama epey uzun bir süre gibi geldi bana.



                                               Bir polis sorgusu sebebiyle tanışan genç bir erkek ve kızın  , kızın etkisiyle bir entrikaya kapılıp gitmesinin kısa ama yoğun hikayesiydi. Karakterlerin isimleri ,kim oldukları önemli değil , o geçen sirke giden oldu mu muamma , zaten kimse sirklere gitmesin bence... Kitapta en sevdiğim şey sevimli köpekti. Yani kısaca kitap bir polisiye gibi ama kişiler de olaylar da ucu acık , boşlukta , her şey parça parça . Kısa ,dağınık , ağır ilerleyen ama dediğim gibi garip bir şekilde hareketli de olan bir kitap . Yazarın başka kitabını da okumam lazım.






... Hayatımda ilk kez, kendimden emindim. Çekingenliğim, kaygılarım, en ufak hareketlerim için o özür dileme, sık sık bana karşı çıkanlara hak verme alışkanlığım, bunların hepsi ölü bir deri gibi üzerimden sıyrılıp kaybolmuştu. Şu düşlerden birindeydim; hani şimdiki zamana ait tehlike ve sıkıntılarla karşılaşır, ama geleceği şimdiden bildiğiniz ve kendinizi yenilmez hissettiğiniz için her seferinde onları atlatırsınız.













                                                                                    VARLIK YAYINLARI

                                                                             Çeviren : Filiz Nayır Deniztekin
                                                                                                    1993
                                                                                                    128 Sayfa

4 yorum: