#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Saç Uzatma : Ben De Sinameki Kürü Yaptım ( Sinameki Kürünü Nasıl Yaptım , Kaç cm Uzama Oldu vs. )

11 Kasım 2014 Salı

Saç Uzatma : Ben De Sinameki Kürü Yaptım ( Sinameki Kürünü Nasıl Yaptım , Kaç cm Uzama Oldu vs. )


bemiks ampul , sinameki



                                Doğal yağlarla ve benzeri şeylerle olan bakım kürlerini , maskelerini çok seviyorum. Daha önce Sığır İliği Kürü yapıp , ilk izlenimlerimi paylaşmıştım. Yeni saç oluşumu için çok etkili olmasa da dökülmeye çok iyi geldi. Hatta şu anda yapmaya devam ediyorum. Ayda iki kere gibi. Sığır iliği kürü yazım için tık tık 



                              Sinameki kürünü ise ilk olarak nereden duyduğumu hatırlamıyorum , annemin bakım , tarif vs. yazdığı eski bir ajandasına not almışım. Yanına da J.G. yazmışım. Tekrar internette bakınınca Japon Gülü isimli bir forum kullanıcısı olduğunu başka bir konuşma içerisinde gördüm ama yazıyı bulamadım , bulsam link eklerdim. Eğer bir şekilde bu yazıyı o da okuyorsa hem kusura bakmasın hem de teşekkürlerimi kabul etsin. Daha sonra sinameki kürünü blog camiasına adım attıktan sonra sevgili Kontes'in blogunda sık sık görür oldum ama zaten saçım çok uzundu , uzama hızımda da sorun olmadığı için  ( Maşallah bana.) denememiştim. Ama bir boş anıma denk gelip saçımı çok kısa kestirince ( fotoğrafta sağ üstteki hal kestirdikten sonra uzamış hali ) ben de bir el atayım dedim. Hem defterime , hem Kontese , hem de başta Kermit Alemlerde  olmak üzere birçok yere bakındım. Hatta youtube 'da bir video bile izledim. Link unutmazsam eklerim , yoksa zaten siz de bulabilirsiniz.Şimdi bakalım nasıl yapmışım;








                               Fotoğrafta garip çıkmış ama adı üstüne en önemli  malzememiz aktarlarda kolayca bulabileceğiniz sinameki . Oldukça uygun fiyatlı bir bitki. 


                               Eczanelerde kolaylıkla bulabileceğiniz Bemiks ampul , ben fazladan evigen ve bepanthen de ( ampul ikisi de elbette ) karıştırıyorum , bir zararını görmedim.


                               Ve başta tatlı badem yağı olmak üzere çeşitli bakım yağları. Bu konuda benim en sevdiğim yağlar kokusuna rağmen sarımsak yağı , çörek otu yağı, pirinç kepeği yağı ve fotoğrafta ambalajı da kirli olduğu için olmayan hindistancevizi yağı ve yağlar konusunda en sevdiğim marka Doa Kozmetik , hem buradaki aktarlardan daha ucuz hem güvenilir hem de kaliteli. ( Buradan inceleyebilirsiniz. )  Kürü her uyguladığım zaman badem yağının yanına bir başka çeşitten azar azar karıştırdım. 



                              Şöyleki bir tutam , iki silme yemek kaşığı kadar sinamekiyi  yarım su bardağından biraz fazla içme suyunda bir taşım kaynatıp , az bekletip ocaktan indirdim. Ilıyınca da içine badem yağının kapağıyla bir kapak ekledim , bir bemiks ampul , bazen yanında evigen , bazen de bepanthen ekleyip , fısfıslı bir şişeye doldurup , iyice tarayıp , fırçalayıp kan basıncıyla uyardığım saç köklerimi sıkıp , parmak uçlarımla masaj yaparak yedirdim. Kalanı da saç boylarıma sürdüm gitti. Saçımda bekletebildiğim kadar bekletip , çok sevdiğim Organicum şampuanla yıkadım. Her uygulamadan önce taze taze hazırladım elbette. 



                                Haftada 1 kere olmak üzere 2 ay kullanıp , internette okuduğum bilgilere göre 2 haftaya yakın ara verip , tekrar başladım. 3 kür uyguladım sayılır. İlk başladığım da saçlarım fotoğrafın üst tarafındaki küçük kısımda göründüğü gibiydi , hatta malzemeleri aldığımız gün anneme  üzerimde görünen kırmızı şalı almıştık , hatta etraftan geçenler sıcakta manyak mı bu diyecekler diye gülmüştüm de ,  benim üzerimde siyah olduğu için şaçlarım net görünsün diye şalı omzuma atıp , fotoğrafı öyle çektirdim. Şimdi durum değerlendirmesi yazısı için tekrar saç fotoğrafı çektirmek için aynı şalı kullandım ki belli olsun. Ortalama 15 cm civarı uzadı saçım 5 ay gibi sürede. 




                             Olumsuz yanlarına gelince ;


           1. Fotoğrafta da görüldüğü gibi saç boylarımı epeyce kuruttu , gerçi o karman çormanlık biraz aşırı rüzgardan ama. Normalde çabuk yağlanan saçlarımı kuruttu epeyce , ama çaresi var tabi.

   

          2. Ben daha önce sığır iliği kürü yaparken de saçlarıma kızıllık vermişti , bemiksten kaynaklandığını düşünmüştüm. Belki yine ondandır bilemeyeceğim ama saç boyamı çok çabuk akıttı ve kızıla çalan bir hale getirdi ki ilk başladığımda saçlarım mavi siyahtı. Epeydir boyamadım ama tipsiz bir renk oldu şu an. Yani boyuyorsanız haberiniz olsun.



          3. Son olarak ilk başladığım zaman biraz dökülme yaptı ama yağ içeren bakım kürleri ilk etaplar da dökülme yapıyor hep. Sonradan geçti. 



                               Yani kısaca memnunum , benden duyup saçı cansız olan arkadaşlarımdan da Sığır İliği Kürü 'nü bitirip , sinamekiye başlayacak olanlar var. Öncesi ve sonrası için saç fotoğrafları aldık , devam ederlerse onların da sonuçlarını paylaşırım. Herkese faydalı olmayabilir , herkesin uzama hızı saç tipi farklı olduğu için aynı sonuçlar beklenmez ama çok zahmetli olmayan küre bir şans verin derim.








                                 Bu da Ahmet Maranki 'nin kitabından bir sayfa , gerçi hepimiz biliyoruzdur iyi kötü , sinamekinin bitki çayı olarak da  içilebildiğini güçlü bir müsil etkisi olduğunu... Karaciğere de faydası varmış ama bence tadı iğrenç :) 

27 yorum:

  1. Benimkiler de çabuk uzuyo da gerek kalmıyo çok şükür:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aman maşallah diyelim tatlım :)

      Sil
    2. benimde saçlarım hiç uzamaz bir çok şeyi denedim vitamin hapları da içtim yine yavaş uzamaya devam etti en son hızlı saç uzatma 4'lü seti kullanmaya başladım ve saçlarım çok şükür uzamaya başladı öneririm

      Sil
  2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  3. bende kullanıyordum ama son zamanlarda çok dökülmeye, kurumaya ki zaten çok kuru ve rengi değişmeye başlayınca bıraktım, şimdi Dax supergro ve biotin hapı kullanıyorum, daha hızlı uzuyor. Ama sinameki de güzel uzatıyor, ve sizin saçlarınız harika uzamış

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ya onlar ne k, nerde bulurum acabaki, azcık bilgi verseniz:(( olmaz mı??

      Sil
    2. Dax ben de kullandim besledi yumuşacık yaptı. Seviyorum. Ben kipadan almıştım. Biotin uzun sure kullandım Solgar'in. Sonra başka bir marka aldım. 2 aydır ihmal ediyorum.

      Sil
    3. asabi bakirecim pekisi bunun bi sürü gramı gözüküyor, kaç gram alsam sence. sadece saç uzatmak istiyorum da ben. üstte yazdığın kürü denedim de ben de pek sonuç vermedi:(( belki bu işe yarar

      Sil
    4. Canım çok bel bağlama uzatir diye dax'a ama önce küçük boy al dene bence .

      Sil
    5. Oldu O Zamaan, Dax supergro Watsonslarda ve parfümerilerde satılıyor. Katı bir ürün, ben bir kaşık alıp bir fincana koyuyorum, fincanıda kaynar su dolu bir kaba oturtup eritiyorum, ve sadece parmak uçlarımla alıp saçımın diplerine sürüyorum,elimde kalanı da boylarına. Sonra boneyle kapatıp 1-2 saat bekletip yıkıyorum. Arındırma sorunu yaşıyormuş bazı arkadaşlar, bunun için de arındırıcı özellikli bir şampuanla yıkıyorum ilk, saçı ıslatmadan, sonra ıslatıp normal yıkıyorum ve çıkıyor. Biotin hapı da Solgar'ın var eczanelerde, 5000 mg olanı kullanıyorum, yanında da Folik asit hapı alıyorum gene Solgar'ın, saç döküülmem nerdeyse hiç kalmadı

      Sil
  4. Ne kadar zarifsin teşekkür ederim ^^ Yazını geç gördüm maalesef . olumsuz yanlarını çok güzel ele almışsın yazında şifa olsun diyelim <3

    YanıtlaSil
  5. Arkadaşlar sinemaki kürüne ne kadar yağ ve vitamin koyarsanız etkisi o kadar fazla olur. Ben bu kürü Bemiks ampül (4tl), Evigen ampül (4tl), Bepanthen ampül (4tl), Badem yağı (6tl) hindistancevizi yağı (6tl), Hint yağı (5tl) ve zeytin yağı kullanarak yapıyorum. Henüz 2 kere uyguladım. Ben 5 gün arayla yapıyorum. Şu an saçlarımda 2 cm fark var. Bu gün 3. Kürümü yapıcam. Ayrıca Bioblas’ ın yavaş uzayan saçlar için ikisi bir arada şampuanını kullanıyorum (10tl). Hepinize tavsiye ederim. :)

    YanıtlaSil
  6. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  7. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  8. Evet ya bende merak ediyorum bu dax dediğiniz ne ve ne kadar

    YanıtlaSil
  9. Evet ya bende merak ediyorum bu dax dediğiniz ne ve ne kadar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değişik gramajlarda olanları var tam bilmiyorum şu an. Zaten mesajı da geç görmüşüm.

      Sil
  10. Organicum şampuan kullanıyorum demişsin internetten mi alıyorsun acaba

    YanıtlaSil
  11. doakozetik.com sitesinde badem yağında %30 indirim var :D:D

    YanıtlaSil
  12. PİRİNÇ KEPEĞİ YAĞI (merak ederseniz inceleyin derim)
    "Rice bran oil olarak da bilinen pirinç kepeği yağı yoğun fitoserol ve tokaferol (e vitamini) kaynağıdır. Antioksidan yağlar içerisinde en zengin yağlardan birisidir. Anti-aging özellikleri tüm dünya kadınları tarafından bilinmektedir. Ayrıca squalene açısından oldukça zengindir. Cildin kalojen üretimini artıran bu yağı pürüzsüz yüzleriyle ün salmış Japon kadınları, ciltlerindeki kalojen üretimini arttırmak, cilt rengini açmak (çeşitli kaynaklarda oryzanol melanin pigmentasyonu ilerlemesini engellediği, yani lekeleri engellediği bildirilmiştir), kırışıklıkları gidermek için yüzyıllardır kullanmaktalar. "
    Pirinç Kepeği yağının Saça Faydaları (saç için faydalarını incelemek isterseniz):
    Pirinç Kepeği Yağı, saçlarınızı derinlemesine beslemeye yardımcı olur. Hava koşulları, boya ve fön gibi dış etkenlerle yıpranmış ve hasar görmüş saç tellerine bakım yaparak canlılığını yeniden kazanmasına, gözalıcı bir parlaklık ve ipeksi bir yumuşaklık kazanmasına yardımcı olur. Saç tellerinin pürüzsüz bir görünüme sahip olmasını destekler.
    Denemek isterseniz: http://www.doakozmetik.com/pirinc-kepegi-yagi-pmu15

    YanıtlaSil
  13. Merhaba, ben bu formülü bulan japon gülü 🙂 formülümün epey işe yaradığını girmek güzel,önce kendi saçımda deneyip sonuçları görmeseydim paylaşmazdım, saçta yaptığı kuruluk geçicidir, kuruluk oluşmasını önlemek için haftada iki kez saçları yikadiktan sonra nemli iken bir kaç damla badem yağını saç uclariniza sürüp birakabilirsiniz., teşekkürler

    YanıtlaSil
  14. Teşekkür ederim aradıgım bilgiyi buldum

    YanıtlaSil
  15. Stunning! Such an astonishing and accommodating post this is. I super love it. It's so great thus amazing. I am simply stunned. I trust that you keep on doing your work like this later on moreover 먹튀폴리스

    YanıtlaSil
  16. I am happy to find your distinguished way of writing the post. Now you make it easy for me to understand and implement the concept. Thank you for the post서울오피

    YanıtlaSil
  17. Thank you a bunch for sharing this with all of us you actually realize what you are talking about! Bookmarked. Please also seek advice from my site =). We could have a hyperlink change contract between us!해선사이트

    YanıtlaSil