#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Okudum Bitti -116 : Kağıttan Kentler || John Green

17 Eylül 2014 Çarşamba

Okudum Bitti -116 : Kağıttan Kentler || John Green






                                  Herkese merhaba . Bu okuduğum ikinci John Green kitabı. Aynı Yıldızın Altında 'yı haziran ayında okumuştum. Yazısı burada. Onu da sevmiştim ama Kâğıttan Kentler 'i çok daha fazla beğendim. Keyifle bir solukta okudum. Kapağın güzelliğine bayıldım. 


                                            
                                  Olaylara onun gözünden baktığımız kahramanımız Quentin  , kendini bildiğinden beri Margo 'ya hayran , daha doğrusu aşık. Çocukken araları iyi olsa da zamanla aralarına mesafeler girmiş. Birbirlerine komşu evlerde oturuyorlar ama ikisinin de arkadaş çevresi , sosyal hayatları farklı. Pek bir paylaşımları yok gibi ta ki bir gece Margo ansızın Quentin 'in penceresine gelip , ondan bir iyilik isteyene kadar. Bu iyilik yapma teklifini bir umutla kabul ediyor Quentin ama bol maceralı geceden sonra Margo ortadan kayboluyor.  



                                 Hayatının aşkı olduğunü düşündüğü Margo 'yu bulmak için ipuçlarının peşine düşen Q 'nun yardımına arkadaşları Radar ve Ben koşuyor. Eğlenceli aynı zamanda birazcık gıcık eden bir kitaptı. Q ' nun aşkını okumak , mücadelesine şahit olmak güzel olsa da arada Margo 'nun boğazını sıkmak istedim. Alaska 'nın Peşinde ' yi de aldım ama henüz okumadım. Okuma Şenliği Kış versiyonu olursa , uygun bir kategori bulursam sıkıştırırım araya , yoksa sırada bekleyen kitaplarıma öncelik vermem lazım , küsecekler. Herkese keyifli okumalar. 





...  '' Bu bana hep çok saçma geldi, insanların güzel olduğu için birinin etrafında olmak istemeleri yani. Kahvaltılık gevreği tadı yerine rengine dayanarak seçmen gibi... ''
                                                          - Margo



... İşemeyi bırakmak istedim ama yapamadım elbette. İşemek, bir kere başladığınızda bırakması çok zor olan iyi bir kitap gibidir.



...Rüyamda, ben sırtüstü yatarken Margo'nun başı omzumdaydı, aramızda yalnızca halının köşesi ve beton zemin vardı. Kolu göğsüme sarılıydı. Orada öylece uyuyarak yatıyorduk. Tanrı yardımcım olsun. Amerika'da kızlarla yatmayı, sadece yatmayı hayal eden tek genç.


... Bir insanın , bir insandan daha fazlası olduğuna inanmak ne kadar aldatıcı bir şey.
                                                           - Quentin








                                                                                                       PEGASUS YAYINLARI
                                                                                                          Çeviren : Banu Talu 
                                                                                                               Ekim 2013
                                                                                                                  320 Sayfa

4 yorum:

  1. Alaskanın Peşindeyi beğenmemiştim ama bu kitabı okuyabilirim :)

    YanıtlaSil
  2. Bende Alaskanın Peşinde'yi çok beğenmemiştim, herkesin abarttığı kadar değildi. Kağıttan Kentler'i herkes çok beğenmiş aldım ve en yakın zamanda okuyacağım umarım daha güzeldir :)

    YanıtlaSil