#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Okudum Bitti -98 : Labirent : Alev Deneyleri || James Dashner

7 Ağustos 2014 Perşembe

Okudum Bitti -98 : Labirent : Alev Deneyleri || James Dashner


pegasus




                                            Ölümcül Kaçışı okuduktan sonra da tüh ya , şimdi merak edip duracağım demiştim. Aynı şey Alev Deneyleri içinde geçerli. Üstelik bu kitabı  ilkinden daha çok sevdim. Seri beklemek ne işkence ya. Ölümcül Kaçış kitabına tur yapmıştık , yorumum burada



                                             Ölümcül Kaçış 'ı okumadıysanız bu yorumun buradan sonraki kısmını okumayın derim. İlk kitabın sonunda Thomas ve Kayranlılar labirentten kurtulup , rahat bir yerde güvende olduklarını düşünürken , işlerin hiç de öyle olmadığını fark ederler. Oldukları binada kapalı kalırlar ve dışarıda ' Deli' olduklarını söyleyen , saldırgan ve korkunç görünüşlü insanların olduğunu görürler. Kendilerini kurtaran insanlar ise tavana asılmışlardır. Ve İSYAN 'ın verdiği yeni görev ise labirentten çok daha zordur , hepsine Işıl ismi verilen bir hastalığın virüsü bulaşmıştır ve güvenli alana ulaşmayı başaramazlarsa hepsi deli insanların durumuna düşecektir ve ölümcül ve adı üstünde yakıcı macera başlar : Alev Deneyleri. 



                                          Ölümcül Kaçış 'ta sevdiğim karakterlerden başka , yeni karakterler de var. Kısa kısa bölümlerle ilerlediği için , bir bölüm daha diye diye bir oturuşta bitirdim ve yazarın finali nasıl yapacağını çok , merak ediyorum. Eğer güzel bir final olursa tüm seriyi favorilerime ekleyeceğim. Bu kitabın kapağını ilk kitaptan daha çok sevdim , ilki de güzel ama bu çok hoş.






... Thomas ne düşündüğünü biliyordu : Olanları asla unutmayacaklardı. Labirent 'te yaşadıkları , onları hayatlarının geri kalanında hep bir şekilde huzursuz edecekti. Hepsinin olmasa da çoğunun psikolojik sorunları olacaktı. Hatta belki kafayı yiyeceklerdi.



... Thomas çaresizlikten ne yapacağını bilemeyip Teresa 'ya seslendi. Birkaç kez denedi fakat Teresa 'dan cevap gelmedi. Zaten o gürültünün ortasında Thomas onu duyabileceğinden emin değildi. Hâlâ onun yokluğunu hissediyordu ; bu sanki bir sabah uyandığında dişlerinin olmaması gibi bir şeydi.Olmadıklarını anlamanız için aynaya bakmanıza gerek yoktu.



... '' Bu inanılmaz bir şey.Işıl , içine işlemiş. ''
     '' Ölebilir.''
     '' Ya da daha kötüsü yaşayabilir. ''




...  Sağanak yağmur , Tanrı tüm okyanusu içine çekmiş de şimdi üzerlerine tükürüyormuş gibi öfkeyle yağıyordu.




...  Etrafındaki kaos insanlığını yok edip onu bir hayvana çevirmişti. Tek istediği hayatta kalmak , o binaya ulaşmak , içeri girmekti. Yaşamak. Bir gün daha kazanmak.









                                                              PEGASUS   YAYINLARI

                                                              Çeviren : Gizem Yeşildal
                                                                         Nisan 2014 
                                                                           400 Sayfa      

                                                    Satın Almak İçin : Kitap Sihirbazı                                                                

2 yorum:

  1. ay bak hoşbeş ben de hergün yiyom ya bi de magnum double çikolata bi de kahve tabii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Magnum 'a ben de hastayım :) Hoşbeş ve kahve annemin zulası , tam fotoğraf çekerken , sokuşturdu. Genelde okukrn kahve, çay bir şeyler içerim ama oruca devam ettiğim için , fotoğrafla yetindim:D

      Sil