#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Okudum Bitti- 97 : Sicilya'da Bir Aşk Hikâyesi || Ann Radcliffe

1 Ağustos 2014 Cuma

Okudum Bitti- 97 : Sicilya'da Bir Aşk Hikâyesi || Ann Radcliffe


can yayınları




                                                      Bu kitabı yaz okuma şenliği için aldım. 18. yy 'da yazılmış eserlere göz atarken , ne zamandır aklımda olan Sicilya'da Bir Aşk Hikâyesi 'ni görünce hemen aldım ama hemen okuyamadım. Hem bayram telaşı hem de bana göre kitabın oldukça ağır tempolu olması yüzünden , sanırım bu sene en yavaş okuduğum kitaplardan oldu.



                                                    Ann Radcliffe Gotik roman türünün öncülerinden. 18. yy 'da bir kadın olarak yazdığı eserlerden birini okumak benim için heyecan vericiydi. Kitabın adından ve kapağından belli olduğu üzere Sicilya'da sırlarla dolu Mazzini şatosunda geçiyor hikayemiz. Kapağa bakınca benim biraz farklı hayallerim vardı ama neyse... 



                                                     Julia 'nın iğrenç babası Marki Mazzini karısının ölümünden sonra genç ve güzel bir bayanla evlenir ve oğlu Ferdinand 'ı ve yeni eşi Maria de Vellorno alarak Napoli 'ye gider , kızları Julia ve Emilia ' yı ise Madam Menon ile şatoda bırakır.Uzun bir süre ziyarete bile gelmez, Yıllar sonra döndüklerinde ise kıskanç karısının Kont Veraza 'yı Julia'dan kıskanması sonucu yaptığı baskınında etkisiyle  kızını  başka biriyle zorla evlendirmek ister . Bu arada şatoda gizemli sesler , ışıklar da görünmektedir. Aşıklar kavuşacak mı , gizem çözülecek mi , birileri öldü mü , ölecek mi derken , mücadeleyle okudum bitti , sonu beni çok mutlu etti. Kitap ağır ilerliyor ama konular hiç de öyle ağır ilerlemiyor , yorucu bir hızla ilerliyor. 





... Beklenen bir zevkin yaklaşması , yüreği, daha uzaktaki  ve daha belirsiz olayların uyandıramayacağı
duygulara karşı uyandırır.



... Mutluluğun zevk diye anılan duygudan farkı , temelinde erdemin yatıyor olmasıdır ve erdem de aklın ürünü olduğundan , istikrarlı bir etki yaratabilecek kapasiteye sahiptir.



... Sevince karşı titreyen bir hassasiyete sahip , hayal kırıklığıyla henüz katılaşmamış olan genç yürekler her duyguya kucak açar ve o duyguların büyüyerek mutluluğa dönüşeceği yönünde acı verici ve romantik bir bekleyişe girer.


... İşlenen bir suç genellikle yenisini zorunlu kılar. Ahlaksızlık labirentine girdiğimizde kolay kolay geri dönemez, birbirini izleyen dolambaçlı yollardan yıkıma doğru ilerleriz.










                                                                  ♥CAN YAYINLARI 

                                                                 Çeviren : Duygu Akın
                                                                 1. Basım Ocak 2011
                                                                             232 Sayfa

                                                          Satın Almak İçin : Kitap Sihirbazı

4 yorum:

  1. Merhabalar bloğunuzu blog keşif etkinliği sayesinde keşfettim.Gerçekten çok beğendimve takibe aldım.
    Bu etkinlik sayesinde birçok blog tanıma fırsatı buldum :) Bana da beklerim :D
    http://tasarimkaravani.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  2. hımmm okunurmuş bu. bi de yine karnımı acıktırdın yaa :)

    YanıtlaSil