#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Okudum Bitti - 102 : Sevgilimden Son Mektup || Jojo Meyes

20 Ağustos 2014 Çarşamba

Okudum Bitti - 102 : Sevgilimden Son Mektup || Jojo Meyes


pegasus



                                                     Senden Önce Ben 'i bir süre önce okuyup , beğenmiştim. Yorumumu okumak isterseniz tık tık. Bu kitabı da aslında hiç hoşlanmadığım durumlar olmasına rağmen , severek okudum. Sıcak , migren ve bazı ufak çaplı sıkıntılarım yüzünden son günlerde okuma hızım yerlerde sürünüyor , istiyorum ama okuyamıyorum.. Umarım en kısa zamanda eski hızıma kavuşurum.




                                                   Sevgilimden Son Mektup dokunaklı , duygu yüklü ve şaşırtıcı bir kitaptı benim için. Anthony  ' e hayran olmamak elde değildi. 


                                                  2003 yılında gazetecilik yapan ve evli bir erkekle ilişkisi olan Ellie , gazetenin taşınma işleri sırasında arşivde 1960 'lardan kalma bir mektup bulur.Bu aşk hikayesini çok merak eder ve işinde de ilerleme çabasıyla bu konuya odaklanır , bu arada aşk hayatında da sıkıntılar vardır. 


                                                  Gizemli mektubun yazıldığı Jennifer ise 1960 yılında zengin kocasıyla , yüzeysel hayatına devam ederken , ummadığı bir karşılaşma onu da bazı seçimler yapmaya mecbur bırakır. Üstelik bu seçimleri yapabilmesi için önce hafızasının yerine gelmesi gerekmektedir.  


                                                   Farklı zamanlarda , kısmen benzer ilişkiler yaşamış iki kadının hikayesini okumak , ihanet olgusuna rağmen güzeldi. Özellikle Jennifer ve Anthony cephesi.  Rory ilk okuduğumda daha yaşlı olarak canlandırdım gözümde ,  niye öyle bir fikre kapıldığımı bilemiyorum ama bir kısmı geri dönüp tekrar okudum. Bunun dışında oldukça akıcı , düşük okuma  hızıma rağmen hızlı okuduğum bir kitaptı. Kıyaslama yapmak şart değil ama illa fikrimi söylemem lazımsa her şeye rağmen Senden Önce Ben 'den daha çok sevdim bu kitabı. Bir tık daha çok.






'' Kederi gizlemek mümkün değildir. ''
- Jennifer



... '' Bence birbirimizi inanılmaz derecede mutsuz edebiliriz,'' dedi Jennifer.
Ve kadın konuşurken onun içinde bir şeyler  yenilgiye uğramıştı. Ağır ağır , '' Ben bunu çok isterdim. '' dedi.



... Jennifer onun bilincine sızmış, sağduyulu düşüncelerini emmiş, başka bir şey düşünememesinin yanı sıra artık hiçbir şeyi umursamamasına neden olmuştu.



... Anthony nabzını kulaklarında hissederken sırtı ter içinde kalmıştı. Jennifer çantasını eldivenli elleriyle önünde tutmuştu. Sakin bir ifadesi vardı, cennetten düşmüş bir hayal değil de insan olduğunu kanıtlayan tek şey topuzundan düşen bir tutam sarı saçtı.


... O buğulu , uçsuz bucaksız derinlikteki gözlerinle bana her baktığında bende ne bulabileceğini düşünürdüm hep. Şimdi bunun âşıklara özgü saçma bir bakış  açısı olduğunu görüyorum. Bizim sevgimiz ancak dünya durursa biter.

- Anthony ' nin mektubundan..




... '' Evim onun yanıydı. Ona aittim. ''

... '' Kırık kalpler gençliğin tekelinde değildir. ''

- Jennifer









PEGASUS YAYINLARI 

 Çeviren : Solina Silahlı
Ekim 2013
480 Sayfa

Satın Almak İçin : Kitap Sihirbazı

6 yorum:

  1. İki kitap da çekici gelemiyo bana nedense. Uzun zaman da oldu dolu bi aşk romanı okumayalı. Bugün yarın diye diye bakalım ne zaman okuyacağım. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim de uzun süredir okumayı istediğim ama aslında istemediğim kitaplar var , dengesiz bir okurum ben :))

      Sil
    2. Zaman zaman oluyo sanırım birçoğumuzda :)

      Sil
  2. kuzum geçmiş olsun , migren atakları etkiliyor yaşam kalitesini doğrusun, okuma hızına gelince , hadi gelmeyeyim o kısma...geliyorum... , yeter yahu gözlerin dinlensin biraz da şeklinde yorumla annelik etmiş olayım, şaka bir yana okuma hızı düşüklüğünün yarattığı huzursuzluğu en iyi anlayanlardan biri olduğumu düşünüyorum (egoya bakar mısın) , umarım bu ataleti en yakın zamanda atar ve seri şekilde okumaya devam edersin , ben bu yıl senden rekor bekliyorum ayrıca , sevgiyle ....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler tatlım , yorumların beni hem mutlu ediyor hem motive :)

      Sil