#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : MİM: Kitaplığınızdaki En İyi 10 Kitap Kapağı

26 Ağustos 2014 Salı

MİM: Kitaplığınızdaki En İyi 10 Kitap Kapağı





                    Merhabalar. Çok şeker , pek tatlı , meşhur Küçük Kız 'ımız da beni mimlemiş. Teşekkürler ve öpücüklerimi gönderiyorum. Bu beni en çok düşündüren mim oldu , ufak bir beyin fırtınası yapmam gerekti. Bakalım  en iyi 10 kitap kapağı olarak neler seçmişim ...  Beğeni sıralaması gözetmeden rastgele numaralandırıldı :)






 1- Sinemam ve Ben  |  Türkan Şoray

    Kitaplığıma her baktığımda beni mutlu eden kitapların başında geliyor Sinemam ve Ben. Türkan Şoray 'ın eşsiz güzelliği ve benim ona olan hayranlığım sayesinde favori kitap kapaklarımdan . Keyifle okudum. Bu kitap imzalı olsaydı sevinçten ölebilirdim , kesin ağlardım da ölme kısmında da ihtimal var , o derece yani :))




  2- İçeriden Ölmek  | Robert Silverberg
   
     Favori kitaplarımdan biri olan İçeriden Ölmek de bence manidar kapağıyla listemde olmayı hak ediyor.






3- Kıyamet Gösterisi | Neil Gaiman

     Neil aşkımdan mı siyah - beyaz aşkımdan mı listeme aldım acaba ? Belki biraz etkisi olmuştur ama bence çok , çok tatlı bir kapak. Kitap da çok tatlı :)





4 - Biz İnsanlar | Peyami Safa

    Peyami Safa benim için özel yazarlardan. Okuma aşkımın bir kısmını onun kitaplarına borçluyum diyebilirim. Şu an kitaplığımda başka bir yayıncının daha yeni baskısı olsa da benim için özel olan ve bu listeye girmeyi hak eden yukarıda paylaştığım 1959 baskısı İnkilap Kitabevi 'nin kitabı. Daha okuma yazma bilmediğim zamanlar annemin kitaplarını okşar , severdim. Bu kitabı her elime aldığımda bir gün ben de kitap okuyacağım diye heyecanlanırdım. Öyle özeldir kendisi. (görsel alıntı :(( )






5- Bu Defa Çok Fena | Küçük İskender
   
     Küçük İskender 'i çok seviyorum ama çok az kitabı var kitaplığımda. Bu da çok sevdiklerimden. Kendime not: Küçük İskender kitabı al ya da aldır :)




6- Ayışığı Kedisi | Ayşım Okudan

    Kedi denilince aklıma hemen onun adı gelir :) AYŞIM... AYŞIM... AYŞIM diyorum. Kapağı da yazarı kadar şeker bu kitabı da her gördüğümde içimi bir sevinç kaplıyor. Ben yazsam ancak bu kadar sevinirdim :))





7- Kırdığımız Oyuncaklar | Sunay Akın 

    Sunay Akın da çok sevdiğim insanlardan. Programlarını da izlediğim için ne zaman kitaplarından birini okuyacak olsam sanki okumuyorum da Sunay Akın bana okuyormuş gibi sesi kulaklarıma doluyor. Çok seviyorum. Bu da en sevdiğim , pek şeker kapaklı kitaplarından biri.






8- Beklediğim Sendin | Amor Towles

         Bu mime cevap vermek için kitaplığıma şöyle bir baktım , Beklediğim Sendin gözüme ilk çarpanlardan oldu. Ephesus 'un kitap kapaklarını genelde oldukça beğeniyorum. Özellikle bu tona yakın olanları. Renkleri ile kalbimi fetheden kapaklardan. Bir de ejder serisi de rafta çok şık duruyor :) 





9. Adem Aynası | Ece Gamze Atıcı 

                Özel bir teknikle renklendirilmiş bir İstanbul fotoğrafının kullanıldığı Adem Aynası ' nın kapak dokusu da bana çok farklı geldi , kadifemsi bir yumuşaklıkta. Kitap da çok ilginçti hani :)





       
10. Piri Reis 'in Sırrı | Cenk Kayakuş

           Çok severek beğenerek okuduğum bir kitaptı .Cenk Kayakuş 'un okuduğum ilk ve tek kitabı ama diğer kitaplarını da mutlaka okumak istiyorum. Böyle bakınca sıradan durabilir ama okurken buradan görünmeyen küçük detaylar bile düşünülmüş , çok hoş bence.





                            10 tane kitap seçtim , yarın yeniden seç deseniz belki ortak kitaplar olur belki de çok farklı bir liste olur. Şimdi yazarken hatırladım benim ev sevdiğim , her şeyiyle en sevdiğim kitabı bile unutmuşum. O da bonusu olsun. 




                                                         




                     Küçük Kız 'dan aldığım yetkiye dayanarak ,


   Hazır kitabını da anmışken Sevgili Ayşım 'ı , Mavi Umut 'u ve  Nur ' u mimliyorum . Yaparsanız sevinirim.
Herkese bol kitaplı , mutlu ,sağlıklı günler.



14 yorum:

  1. Türkan'ın eski filmlerine bakıyorum da gözleri renkli olsaymış Angelina Jolie'ye benziyormuş..bana mı öyle geldi yoksa? Bu arada ençok kedili kapağı beğendim:)

    YanıtlaSil
  2. Kitap kapaklarının hepsi çok güzel O.O En çok Kıyamet Gösterisi ilgimi çekti

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel kapaklar Sunay Akın'ı çok seviyorum ben ama hiç kitabını okumadım denemek istiyorum (:

    YanıtlaSil
  4. Paylaşımını keyifle okurkren hatta iki kitabı da ileride alinacaklar listeme eklemiş devam ederken birden kitabımı gördüm ve anlık inanilmaz şaşkınlığımi ve sonsuz mutlulugumu görmeni isterdim ♡ Canım arkadaşım benim 😍 😙

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öpücükler soru işareti olarak çıkmış :) Ilk firsatta mimi yapacağım. Seni ve güzel patililerini çooook öpüyorum ♡♡♡♡

      Sil
    2. İnşallah başka kitaplar da yazarsın , bu defa imzalı sahip olurum belki :) O zaman şımarmayı gör sen bendeki :) Gerçekten kitabını her gördükçe tebessüm ediyorum tatlım.

      Sil
    3. Hemen cevap yazınca peş peşe oldu :) Ben o soru işaretlerini kalp olarak görmüştüm sen diyene kadar :) Bakış önemli :) Biiz de sizi öpüyoruz.

      Sil
    4. Canım arkadaşım büyyyüüük bir keyifle cevapladım:
      http://moonlightcat13.blogspot.com/2014/08/kitaplgmdaki-en-iyi-10-kitap-kapag.html
      Kocaman öpüldünüz ^-^
      Mırk mırkkkk ♥

      Sil
  5. yavrucuğum , içinden sadece 3ünü okuduğuma yanıyorum şu anda, ya hadi ya ya sen gel ya ben geliyorum yanına :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitap piyasası zarar ederdi , biz komşu olsaydık. Kütüphanelerimizi birbirimizin kullanımına açınca alacak kitap azalırdı :D

      Sil
  6. yeyy mimlenmişim en kısa zamanda cevaplayacağım canım :*

    YanıtlaSil