#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : MİM- Hangisini Seçerdiniz ?

25 Ağustos 2014 Pazartesi

MİM- Hangisini Seçerdiniz ?




                                        Sevgili Eylem beni mimlemiş , cevaplamamak olmazdı. Önce onun cevaplarını okumak için , tık tık. İçinde kitap olan her şeyi seviyorum. Hadi sorulara bakalım . Açıklama kısmını aynen kopyalıyorum.



Aşağıda 10 soru var. Size iki durum veriliyor ve siz birini seçiyorsunuz. Seçtiğiniz durum hayatınız boyunca devam ediyor , diğerini ise yapamıyorsunuz. Yani size elma mı armut mu deniyor elma derseniz bir daha armut yiyemeyeceksiniz :) Neden o durumu seçtiğinizin kısa bir açıklamasını da yapmanız gerekiyor. 
Yaparsanız da 6 ya da 3 blogger'ı mimliyorsunuz :D



Hangisiniz seçerdiniz?

1- Çok kitaptan oluşan seriler mi ya da tek kitaplar mı?

        Kesinlikle tek kitaplar. Serilerin devam kitaplarını beklemek hiç bana göre değil , çok sabırsızım. Bir de sonunda hayal kırıklığına uğradığım olmuyor mu ? Aman aman... 



2- Sadece kadın yazarları mı yoksa erkek yazarları mı okumak? 

         Normalde hiç fark etmez , okuduğumdan zevk aldıktan sonra...Ama seçmeye mecbursam...  Yok yok seçemedim.



3- Kitapçıya gidip kitap almak mı, internet üzerinden kitap almak mı?

          Yaşadığım yeri düşünürsek , kesinlikle internet diyorum. Çünkü burada adam gibi kitapçı yok gibi , olanlar da zaten fiyat konusunda kalbimi fethedemiyor.  İnternet üzerinde hem fiyatlar kısmen tatmin edici oluyor , hem de bulamama sorunu olmuyor. 



 4- Film olan kitapları mı dizi olan kitapları mı? 


        Hiç fark etmez , çünkü ben eğer o kitabı okuyacaksam , okuyana kadar o diziyi de filmi de izlemem. Önce kitap , hep kitap.  Şimdiye kadar film uyarlaması olan dizi ya da filmlerden kitabından daha güzel olan benim açımdan yok denecek kadar azdı.





5- Günde 5 sayfa okumak mı yoksa haftada 5 kitap mı? 


          Son haftayı saymazsam , günde 5 sayfa benim için işkence olur ,okumadan uyuyamam ki ben. O yüzden haftada 5 kitap diyorum. Keşke her hafta 5 kitap okuyabilsem...

     



6- Profesyonel bir yazar olmak ya da profesyonel bir yorumcu olmak?  

         Hiçbiri . Yazma konusunda çocukken yetenekliydim , bıraktım :)  Profesyonellik de biraz fazla iddialı. Yaşasın içimizdeki amatör ruh.




7- En sevdiğiniz 20 kitabı tekrar tekrar okumak mı yoksa her gün daha önce okumadığınız yeni bir kitabı okumak mı? 


      Her gün yeni kitap kesinlikle. Hayat kısa ve okunacak yeni kitaplar sonsuz denecek kadar çokken , aynı kitabı tekrar okumak (nadir durumlar harici ) bana acı verir. :)




8- Kütüphanede çalışmak mı kitap satıcısı olmak mı?


     Kütüphanede çalışmak daha dingin , ruh dinlendirir. 




9- Favori türünüzden kitaplar okumak mı yoksa favori türünüz hariç diğer her türden kitaplar okumak mı?  (Çevirinin bozukluğu için hepinizden özür diliyorum. Orjinal metin: Only read your favorite genre, or every genre except your favorite?)


        Her tür kesinlikle. Tek türe bağlanıp da kaçırdığım diğer güzelliklerden habersiz olmak istemem.




10 - Sadece fiziksel kitap kopyalarını okumak mı yoksa sadece e-kitap okumak mı?


        Kitap kokusu gibisi var mı ? Hiç e- kitap okumadım ama içimdeki şeytan beni Kindle almam konusunda dürtmüyor değil , karar veremiyorum. Eğer alır da bir gün okursam , o sadece bir alternatif olarak varlığını sürdürür , basılı kitaplarımın yerini asla alamaz. Almasın da.






      Ve son olarak da mimleme kısmına geldi.



Yüreğimin İklimi  ,  Kitap Notları  ve  Her Şeyden Bir Tutam 'ı mimliyorum.


18 yorum:

  1. vay , çok benziyoruz ya , her geçen gün seni tanımayı daha fazla istiyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Bir gün komşu olsak ne harika olurdu :) İnş. diyelim :) Hayat sürprizlerle doluymuş. Ben de hep söylüyorum tarzımızı , hızımızı çok benzetiyorum :) Kendime iltifat oldu ama :)

      Sil
    2. komşu olmak gerçekten müthiş olurdu, yok tamamen gerçek olmuş :D kib komşu :D

      Sil
  2. Ne çok ortak yönümüz varmış (: 9. soru zor geldi ama

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten olsa ben de çok zorlanırdım ki :) Sevindim ortak yönlere :D

      Sil
  3. Keyifle cevapladım canım.Teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
  4. Çok güzel bir mim olmuş, düzenleyenin de ellerine sağlık. En sevdiğim mimler kitap mimleri cevaplar da gayet keyifli, pek çoğunda benim fikirlerimde aynı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaşasın kitap aşkı kardeşliği :) ORtak zevklere sahip olduğum insanlarla karşılaşmak harika .

      Sil
  5. Cok güzel ve farkli bir mim olmus bu. Senin cevaplarini da cok sevdim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cevaplamak isteyen herkese açık :) Cevaplamak istersen zevkle okuruz.

      Sil
    2. Tamam mim olarak kabul ediyorum canim bunu o zaman. En kisa zamanda yapacagim.

      Sil
  6. Cevaplarımı yazdım güzelim, mimin için sağol , sevgiler

    YanıtlaSil
  7. Cevapladığım ilk mim oldu :) http://kitapnot.blogspot.com.tr/2014/08/hangisini-secerdiniz-mim.html

    YanıtlaSil