#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Okudum Bitti -91 : Şifre || Prenses Märtha Louise & Elisabeth Nordeng

20 Temmuz 2014 Pazar

Okudum Bitti -91 : Şifre || Prenses Märtha Louise & Elisabeth Nordeng





                                              Kişisel gelişim çok tercih ettiğim bir tür değil ama senede bir tane falan okurum. Bu senede okuma şenliğinde kişisel gelişim kategorisi olunca , bu fırsatı kaçırmayayım  , hemen okuyayım dedim. Ağır ağır , düşüne düşüne , hatta içindeki alıştırmaları yaparak okudum , bitirdim. 


                                          Facebook' ta kitabı görünce de koskoca prenses kitap yazmış , okuyup bakmak lazım demiştim. Hazır yeri gelmişken önce prensese bir bakalım :)




                                                    1971 Oslo doğumlu Norveç Prensesi 2002 yılında evlenmiş ve 3 çocuk sahibi. Daha fazla detay için buraya bakabilirsiniz.


                     Bu karede de iki yazar bir arada. Merakımı gidermiş oldum :)



                                            Spiritüel şifreye dair olan ilk bölümle başlıyor kitap. Çakralar, aura fiziksel vücut ,spiritüel şifreye dair kolay anlaşılacak bilgiler veriliyor . Basir şemalarla konuya yabancı olanları bile aydınlatabilecek düzeyde. Bilgi kısımlarının aralarında yazarların kendi tecrübelerini bazen de başka insanların yaşadıklarını okuyoruz. Sonra açıklayıcı meditasyon alıştırmaları bölümleri var. ( Denedim bile :)) 

                                          
                                            Bu temel  bilgilerden sonra spiritüel şifremiz aracılığıyla bağlantı kurma taktikleri verilmiş , kalbimizle ,evrenle ,başka insanlarla ilişkilerimizi topraklayıp , kötü enerjiden kurtulabilmek için yapılması gerekenler anlatılmış. İşte bu kısım beni zorladı. Bu konularda az buçuk tecrübeli birileri okusa eminim daha faydalı bulacaktır. Son olarak da Melekler 'e dair bir bölüm ve ayrılma meditasyonuna yer verilmiş. Ayrılma kısmı çok faydalı geldi.  Ek kısım da ise meditasyona yeni başlayacaklar için de faydalı olacak ip uçları ve tavsiyelere yer verilmiş. Ohmmm ! denemek lazım :)





...  Belirgin güdülerden ayrı olarak, vücut enerjiyle doludur. Bu enerji, hayatın tamamında yer alır. Hindistan 'da söz konusu enerji prana olarak adlandırılır. Çin 'de chi, Japonya 'da reiki. Batı geleneklerinde ise çoğunlukla ruh ya da hayat enerjisi olarak adlandırılır.



... Kendinize sevgiyle yaklaşmanın ilk adımları kendinizi nerede olursanız olun, her türlü eksikliklerinizle birlikte kabul etmenizdir. Kendinize verebileceğiniz en büyük hediye , kendinize olduğunuz gibi , zaten yeterince iyi olduğunuzu hatırlatmaktır.



... Dalai Lama , hayatın konforun bittiği yerde başladığını söyler.


... Öze ulaşmanın ilk adımı , kalbin kaynağını bulmaktır.


... Kimsenin gerçeği , kimseninkinden üstün değildir.







                                           
                                                         


                                                                           YABANCI YAYINLARI

                                                                           Çeviren : Aylin Ünal
                                                                               Temmuz 2014
                                                                                   200 Sayfa

4 yorum:

  1. Çok güzel dolu dolu bir bloğunuz var. Ben çok vakit bulamasam da kızım çok sever kitap okumayı.hatta iki gün oldu, sizin okumak da olduğunuz boş koltuk kitabını aldı.keyifli paylaşımlarımız olsun. Izlemedeyim sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler güzel fikirleriniz için , kızınıza da sevgiler , keyifli okumalar. Umarım beğenerek okur.

      Sil
  2. Bloğunuz çok güzel, alıntılar harika ....Sevgiler:)

    YanıtlaSil