#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Okudum Bitti - 56 : Yıldız Tozu || Neil Gaiman

10 Mayıs 2014 Cumartesi

Okudum Bitti - 56 : Yıldız Tozu || Neil Gaiman



ithaki



                                                             Neil Gaiman okumaya zevkle ve heyecanla devam ediyorum. ♥♥♥ 
                                   

                                          Tristran  Thorn , Duvar köyünde yaşayan ilginç bir delikanlıdır. Ona göre köyün , hatta dünyanın en güzel kızı olan Victoria ' ya aşıktır. Duvar köyü , Perili Ülke 'den bir duvarla ayrılır ve giriş çıkışlar yasaktır. Sadece belirli zamanda düzenlenen panayırlara katılmak tek maceraları sayılabilir. İşte bu köyde yaşayan çılgın aşık Tristran 'ın Victoria 'dan bir öpücük istemesiyle başlar her şey. Aşkı uğruna her şeyi yapacağını söylerken , bir yıldız kayar ve onu Victoria 'ya getirmesi karşılığında bir öpücük , hatta  ne isterse yapacağı sözünü almasıyla düşer yola. 

                                       Düşmüş yıldızımız Yvaine , Perili Ülke 'de güzel bir kız olarak vücut bulur. Onun peşinde olan sadece Tristran değildir. Kötü kalpli,yaşlı üç cadı kardeş , Stormhold Lordu 'nun yaşayan 3 oğlu ve 4 ölü oğlu. Hepsinin amacı farklı  da olsa hedefleri aynıdır. Böylece üç koldan , keyifli , fantastik bir macera devam eder.
       
                                      Neil Gaiman 'dan yetişkinlere özel aşk ,macera dolu fantastik bir masal. Yazarın diğer kitaplarını da mutlaka okuyacağım. 








...  Bay Charles Dickens , Oliver Twist romanını tefrika halinde yayımlıyordu; Bay Draper ayın ilk fotoğrafını henüz çekmiş, onun solgun yüzünü soğuk kağıdın üzerinde dondurmuştu ; Bay Morse mesajları madeni teller boyunca iletmenin bir yolunu açıklamıştı bu yakınlarda.
Onlardan herhangi birine büyüden ya da Perili Ülke 'den söz etmiş olsanız size kibirle gülümseyeceklerdi.





... ''Öp beni,'' diye yalvardı. ''Öpücüğün için yapmayacağım hiçbir şey, tırmanmayacağım dağ, yürüyerek geçmeyeceğim ırmak, bir ucundan diğerine aşmayacağım çöl yoktur.''







... Tristran Thorn 'un aklı yapmış olduğu şeyin kötülüğüne erdi. Perili Ülke 'ye giriyordu; kaymış bir yıldızın peşindeydi, yıldızı nasıl bulacağına, ne de buna çabalarken  kendini  nasıl güvende ve tek parça tutabileceğine dair hiçbir fikri olmaksızın.




... '' Her sevgili yüreğinde çılgının biri ve zihninde bir ozandır.''






İTHAKİ YAYINLARI 

Çeviren : Berat Çelik
 3. Baskı Eylül 2012
292 Sayfa 




        Okuduğum diğer Neil Gaiman kitapları burada. Siz hangilerini okudunuz ?

2 yorum:

  1. Müthiş bir romandır. Yazarın hayal gücüne hayran kalmamak elde değil :) filmide vardı sanırım.
    Yeni açtığım bloğumda edebi paylaşımlarda yapıyorum lütfen buyrun. iyi bloglar.
    http://aybatomer.blogspot.com.tr :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet filmi de var ben kitabı okuyana kadar izlemeyeceğim dediğim için izlememiştim. İzleyeceğim en yakın zamanda. Teşekkürler. Blogunuz hayırlı olsun :)

      Sil