#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Okudum Bitti - 54 : Mavi Kasaba || Gökhan Örtmen

7 Mayıs 2014 Çarşamba

Okudum Bitti - 54 : Mavi Kasaba || Gökhan Örtmen



minval yayınları



                                            Mavi Kasaba , Yusuf ve Yakup 'un birbirinden tamamen farklı olan huy , davranış ve tercihleriyle yollarının ayrılmasının hikayesi. İkiz olmalarına rağmen tamamen zıt karakterdeler. Yusuf ne kadar güçlü , kavgacıysa Yakup da o kadar hassas , romantik. 


                           İkizler Yakup 'un yatılı okula başlayıp , İstanbul 'a gitmesiyle bir süreliğine ayrılmak zorunda kalırlar. Yusuf annesiyle Mavi Kasaba 'da kalır. Doğum günlerini kutlamak için geldiği İstanbul 'da Yusuf ile Yakup ' un yolları tamamen ayrılır hem de kötü bir şekilde. Ancak yıllar sonra  kötü bir şekilde kesişen yolları Yakup için epey sıkıntılı , maceralı olur. İşin içine kötü adamların da girmesiyle , neler olacak acaba diye merakla okudum. Biraz tempo düşüktü, bazı hoş ve nahoş teferruatlar da var haliyle. Yazarın ilk romanıymış , umarım başarılı bir yazın hayatı olur. Yeni yazarlarla , özellikle yerli ve yeni yazarlarla ilk kitaplarıyla tanışmayı çok seviyorum. 







... Yusuf 'a her baktığımda kendimi görür olma hissinden tam kurtulmuşken, yine aynı rahatsız edici duygu yerleşmişti yüreğime. Aynaya baktığında, bedeninin sadece bir kısmını görebilir insan , bense âdeta dört boyutlu bir aynadan seyrediyordum kendimi.








... '' hayaT ile hayaL arasındaki tek fark 'TL'dir. '' Aslında daha önce de birkaç kez gördüğü  bir cümleydi. Fakat Yusuf 'un sayfasının baş köşesinde görmek , şu anki ruh durumuyla birlikte daha da bir etkiledi  Yakup' u.






... Goethe 'nin bildik bir sözü geldi aklına ; '' Aydınlıklarda bir şeyler bulmak bir şey anlatmaz. Çünkü sırlar karanlığın bağrındadır.'' 








                                                                       MİNVAL YAYINLARI

                                                                      1. BASKI ŞUBAT 2014

                                                                                200 SAYFA

                                                        Satın Almak İçin : Kitap Sihirbazı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder