#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Okudum Bitti -46 : Cennet | Providence Üçlemesi #3 || Jamie McGuire

22 Nisan 2014 Salı

Okudum Bitti -46 : Cennet | Providence Üçlemesi #3 || Jamie McGuire



Yabancı Yayınları



     
                              Araf yorumum burada Cehennem ise burada.   Cehennem biter bitmez hemen Cennet ' e başladım. Bu yorumu okuyorsanız zaten büyük ihtimalle diğer iki kitabı okumuşsunuzdur. Ona göre rahat bir başlangıç yapabilirim. Yok okumadıysanız yorumu okumayın derim :) 

                               Yorumun devamını okumayacaklar için Providence serisini kısaca şöyle özetleyebilirim ; aşk , sevgi , macera , gizem ,korku ( şeytanlar var , korku olmaz mı ? ) dolu , aynı zamanda eğlenceli , keyifle , hemencecik okunan bir seriydi. Araf favorim , Cennet de güzel bir bitişti.



                           ... '' Sonsuza kadar mutlu yaşadılar.Hikayenin sonu, öyle değil mi? Zor kısım geride kalmıştı. Şimdi her şey kusursuzdu. Tropikal bir esinti Karayipler 'deki küçük kulübemizin pencerelerinden içeriye girerken ben bir yatakta ilahi beyaz atlı prensimin yanına uzanmış, güneşin doğmasını , yani düğün günümün başlamasını bekliyordum.... '' 

                             Evet durum aynen Nina 'nın söylediği gibidir. Güzel bir Karayip sabahına uyanır. Jared gibi harika bir erkekle evlenmek üzere olmak yeterince mutluluk verici değilmiş gibi , güzel sürprizlerle de karşılaşır. Bu arada ne zaman şeytani saldırıya uğrayacaklar diye stresle okuduğumu da belirtmeden edemeyeceğim. 
   
                            Nina artık Nina Grey Ryel olmuştur ve muhteşem Jared 'in bebeğini taşımaktadır. Bu da daha çok tehlike , daha çok şeytani düşmana sebep olur. Artık amaçları  bebeklerinin ve kendilerinin hayatlarını korumaktır. Bu da cehhennemle amansız bir mücadele demektir ve bebeklerinin güvenle dünyaya geleceği tek yere doğru uzun bir   yolculuğa çıkarlar.  Ama şeytanlar peşlerini bırakmaz. Burada Nina ' ya çok gıcık olduğum yerler oldu . Ryan ve Claire  ise harikalar. Ana konunun haricinde onların diyaloglarını okumak çok , çok keyifliydi. Bex ve yeşil elmaları da oldukça eğlenceliydi.  



                           Yani böylece Araf ile başlayan Providence maceramız sona ermiş oldu. Aslında yazarımız ,  bebişin hikayesini , hatta Claire ve Ryan 'ın geleceğini , hatta hatta Bex ' e dair bir şeyler daha yazsa  , daha uzun soluklu bir seri olsa okurdum :) 




Bu da Ortodokslar tarafından Yeniden Diriliş Kilisesi olarak da anılan Kutsal Kabir Kilisesi  , ben merak ettim okurken belki siz de edersiniz.




... Bizim aşkımız bütün kusurlarına rağmen kusursuzdu.



... '' Nina , her zaman seninle ilgili karşı koyamadığım bir şeyler vardı. Seni sevmeyi istemiyorken bile beni büyülüyordun. Başka bir şey düşünemiyordum. Şimdiyse benim karımsın ve çocuğumuza hamilesin. Bundan daha güzel bir şey olamaz. Sen ter içinde  yorgun bir halde Fasulye 'yi taşırken bu hayatımda gördüğüm en güzel şey olacak. Fasulye 'yi anaokuluna yolladığımız ilk gün yanaklarından süzülen yaşlar, gördüğüm en güzel şey olacak. Çocuklarımızı eğitime yollarken beni rahatlatmaya çalıştığın her an, her yıl dönümümüz, saçlarının beyazlaması. Bu anların her biri ömrümde gördüğüm en güzel şey olacak. ''




... Arada bir Jared ' a bakıyordum. Tanıştığımızdan beri pek değişmemişti. Hâlâ daha üç yıl önce , o bankta yanıma oturan uzun, sarışın , dünya starı gibi yakışıklı olan adamdı. Göğsü ve kolları hareket ettiğinde dikkatimi çekiyor, mavi gözleri duraksamama sebep oluyordu. Hayatım şu ankinden daha fazla kontrolden çıkamazdı, fakat bunu hiçbir şeyle değiştirmek istemezdim. Başka bir hayatı yaşamak zerre kadar ilgimi çekmiyordu. Hayatımız için savaşmamız gerekmesine rağmen istediğim her şeye sahiptim. Her şeye umutsuzca âşık olduğum adamla sahiptim. Tehlike, stres ve korku buna değer miydi? Sonuna kadar değerdi.



... Kalbim artık benimle değildi. Kollarımın arasındaydı.







YABANCI YAYINLARI 

                                                      Çeviren : Nergis Karababa
                                                          1. Baskı Nisan 2014
                                                                 326 Sayfa

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder