#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Okudum Bitti -17 : Derin Sularla Şeytan Arasında || April Genevieve Tucholke || Yorum & Alıntılar | Konuşan Kitaplar ile Blog Turları

15 Şubat 2014 Cumartesi

Okudum Bitti -17 : Derin Sularla Şeytan Arasında || April Genevieve Tucholke || Yorum & Alıntılar | Konuşan Kitaplar ile Blog Turları





                                       Dün başlayan turumuz devam ediyor. İlk günümüzde sizlerle ,

      Ön Okuma , Kitap & Yazar Tanıtımı - Trailer  ve Alıntılar paylaşmıştık. ( Kaçırdıysanız neyi merak ediyorsanız üzerine tıklayıp aydınlanabilirsiniz :) )  Yeni günümüzde yeni yazılarımızla buralardayız. Bizi takip etmeyi ihmal etmeyin , unutmadan bu yazının sonunda bulunan rafflecopter kutucuğunu doldurarak çekilişimize katılabilirsiniz. 





                              Kitabı ve turumuzu epeydir bekliyordum. Sonunda kavuşunca hem de ciltli olunca çok sevindim. Kapağı ,sayfa düzeni ve puntosuyla  göze hitap eden kitabı , hemencecik bitirdim. Işıltı serisinin ilk kitabı olduğu için devamını merak ediyorum. 


                              Okyanus kıyısında bulunan kendi halindeki Echo  kasabasında hayat gizemli , çarpık gülüşlü bir yabancının - River West - Violet 'in ailesinin , Citizen Kane adını verdikleri malikanelerinin misafirhanesini kiralamasıyla değişir.  Anne ,babası ressam olan Violet ve ikizi Luke , ebeveynlerinin sanatçı ruhlarını tatmin etmek için çıktıkları Avrupa gezisi yüzünden baş başa ve beş parasız kalırlar bakımsız ,koca malikanede ve böylece Violet 'ın aklına para elde etmek için yeni bir kiracı fikri gelir ve yolları River 'la kesişir.

                              Violet , kendinden beklenmeyecek bir çabuklukla River 'a ısınır , beraber vakit geçirmeye başlarlar ve  River gelir gelmez , komşu kızı Sunshine 'ın başına Echo 'da şehir efsanesi haline gelmiş bir tünelde oldukça ürkütücü bir olay gelir,sonra bir kız çocuğu kaybolur ve diğer çocuklar kırmızı gözlü şeytanı gördüklerini ve mezarlıkta kızı kaçırdığını söylerler. Gizemli ve ürkütücü olaylar olmaya devam eder ...  Violet , River 'in bir şeyler  sakladığını ve yalancı olduğunu fark eder. Bu arada abisiyle de çatışma halindedir , pek geçinemezler. Violet , bir süre önce ölen büyük annesi Freddie ' yi çok özler , sık sık onu onar. Freddie  de ölmesine rağmen en az River kadar gizemlidir. Yaşarken sürekli şeytandan bahsetmesine rağmen, Violet onu dua ederken görmemiştir , sık sık onu anar, tüm kötü olaylar olurken onun sesini duymuşçasına ondan yardım ister.  

                            Tüm bu sırların , kötü olayların içinde Şeytan'ın gözleri hep Echo 'nun üzerindedir ve şaşırtıcı gelişmeler olmak üzeredir , daha fazla detay verip heyecan kaçırmak olmaz. Merak ediyorsanız okuyun derim  :) 






... Belki boğularak ölen kızı yüzünden belki de başka bir şey yüzündendi, bilmiyorum. Fakat Freddie onca içkiden, erkekten ve beladan sonra içinde kalan boşluğu dolduracak şeyi aramaya başlamıştı. Bulduğuysa Tanrı olmuştu. Tanrı ve şeytan. Çünkü bunlardan biri, bir diğeri olmadan var olamazdı.


... Evimiz görkemli ve güzeldi. Ama karanlık bir yanı da yok değildi. Sert rüzgarları, azgın dalgaları göğüsleyen, kontrolden çıkmış bir evdi burası. Uzaktan genç ve zarif görünen ama yaklaşıldığında şakaklarındaki beyazlar, göz çevresindeki kırışıklıklar ve sol yanağındaki yara iziyle yaşlı bir balerin gibiydi.


... Ölüler her yanımızda, derdi Freddie. O yüzden ölülerden korkayım deme Violet. Eğer ölülerden korkmazsan o zaman korkman gereken tek lanet şey de şeytan olur. En doğrusu da budur.


... Uykuya dalmadan önce son düşündüğüm şey, River 'ı sadece bir gündür tanıdığım ve artık onsuz yaşamayı hayal bile edemediğimdi.


 ... River tüm bu çocuklardan farklıydı. Herkesten  farklıydı. İçimi ısıtıyor, olayları akışına bırakmamı sağlıyordu. O kıvılcım onda vardı. Okuyup durduğum ama daha o ana kadar kimsede rastlamadığım o kıvılcım ondaydı ; günahın, yalanların, gizemin ve cazibenin kıvılcımı. Onu River ' ın içinde hissedebiliyordum. 
    Resmen hapı yutmuştum.
  

... River omuzlarını silkti. '' Bir canavar. Bir aziz. İkisi de değilim. İkisi arasında bir şeyim. Ne olduğumu ben de uzun zaman düşündüm ve tek bulabildiğim cevap... kendim oldu. Ben River'ım.



... ''.. Bir insanı seni korkuttuğu için affetmek , üzdüğü için affetmekten daha kolay. ''


... '' Son zamanlarda neler oluyor böyle? Şeytanlar, mezarlıkta dolaşan çocuklar, cadı avları, kasaba meydanında intihar eden sarhoş adamlar. Tüm bunlar kıyamet alameti mi? Dünyanın sonu yaklaştı mı yani?'' diye sordum.


... '' Hilekar komşunu ,  hilekar kalbinle sevmelisin ,'' dedim.
    '' Ne?''
    '' Auden 'in bir şiirinden. Freddie 'nin arada sırada söylediği bir şeydi.''
    '' Anlamı ne?''
     '' Sanırım kimsenin mükemmel olmadığı anlamına geliyor. ''
     '' Peki , '' dedi River. '' Bugün tüm dünyada söylenmiş en doğru şey buydu.''





                                                          PARODİ YAYINLARI
                                                        
                                                                Şubat 2014
                                                    Çeviren: Handan Sağlanmak
                                                                 348 Sayfa



 

a Rafflecopter giveaway

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder