#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Okudum Bitti - 3 : Çocuk Da Yapamadım Kariyer De || Vefa Enver

7 Ocak 2014 Salı

Okudum Bitti - 3 : Çocuk Da Yapamadım Kariyer De || Vefa Enver




                                           Vefa Enver ile tanışmakta epey geç kaldım , kitaplığımda bekleyen başka bir kitabı daha  var ama bu seriye öncelik vereyim dedim ve ilk kitabı hemencecik bitirdim , hatta ikincisine de başladım. Eğlenceli ,akıcı bir anlatımı olan , zaman zaman kendinizden bir şeyler bulma ihtimaliniz olan ve hatta beni duygulandıran bir kitaptı. -gözlerimin dolduğu anlar da oldu ama bu kendi sulu gözlülüğümden-


                                         30 yaşlarında üç kız arkadaşın , Aslı , Sibel ve Ahu 'nun iş ve aşk hayatlarındaki çalkantıları , tam kız kıza sohbet havasında okudum. En çok Ahu ' yu sevdim. 


                                       Bursalı olan Sibel ; çapkın, seksi , kalp kırmaktan çekinmeyen , günü  gün etme peşinde olan , lüks tutkunu  , büyük bir inşaat firmasının en  büyük hissedarının asistanı. Aslı ise karakter olarak Sibel'in tam zıttı, özverili , romantik , biraz kendine güveni olmayan , güzelliğini bile fark etmeyen  Antalyalı ev arkadaşı ve gruba sonradan dahil olan Ankaralı Ahu ise kariyerine tutkun, hırslı , bütçe yapma konusunda istikrarlı ... 

                                       İşte bu birbirine benzemeyen ama zor günlerde hep beraber olan üç arkadaşın hayatlarına sanki dördüncü arkadaşmışız gibi tanık olup , tatlı bir romantik komediye dahil olmak isterseniz ve benim gibi henüz okumadıysanız okuyun derim. 

                                      
                                     Bakalım sizin favori çiftiniz hangisi olacak , Aslı ve Hakan mı ? , Sibel ve Baran mı ? yoksa Ahu ve Can mı? Ben kararsız kaldım , Sibel ve Baran olmadığı kesin ama :) Bu arada kapağın muhteşemliğine bayıldım . ;)



... Cadde her yeni yılda olduğu gibi ışıl ışıl ve rengarenk süslenmişti.  Henüz tam olarak hareket başlamadıysa da, Aslı biliyordu ki kısa süre sonra insanlar yılbaşı alışverişlerini tamamlamak için mağazalara doluşacaktı. Yeni yıl insanlara umut, heyecan ve yepyeni başlangıçlar vaat ederken, Aslı 'nın içini hep hüzünle doldururdu. Yeni yılda hep yalnız olmasından mı yoksa başlayan yıl yerine biten yıla odaklanmasından mı bilemezdi. 


... Dünyada hiçbir yer , bir insanın her şeyden kaçmaya ihtiyacı olduğu zamanlarda sığınabileceği, anne evinin yerini tutamazdı. Özellikle de bu evde çocukluk yıllarınızdan kalan çok güzel anılarınız varsa. Sibel İstanbul 'a geri dönme fikrini aklına bile getirmek istemiyordu.


... Niye bu kadar umursadığımı bile bilmiyorum. Bencilin tekiydi işte... Ama sahip   olduğum ve olacağım tek babaydı. Ailemizi seçme şansımız mı var ki sanki? Annem seni seçtiği için bugün buradayım. Üzülecek bir şey de yok. Çocukluktan kalma bazı güzel anılarım var ama hayatımın büyük bölümü sana kızarak ve seni özleyerek geçti. Bundan sonra da aynı devam edecek... Ben... Ben sadece... Artık kızgınlık hissedemiyorum. Ne hissedeceğimi de bilmiyorum. Belki  sadece boşluk...






                                                      EPHESUS YAYINLARI
                                                               4. BASKI 
                                                              EKİM 2013
                                                              304 SAYFA

                                              Satın Almak İçin : KİTAP SİHİRBAZI

8 yorum:

  1. Ben de bitirdim ama internette boş gezineyim dedim ders çalışmaktan çok sıkıldım da. Ama yarın benim de blogda aynı kitabın yorumu :)

    YanıtlaSil
  2. sosyal medyada sıkça adını duyuyorum yazarın fakat okuma şansım olmadı , sanırım yavaştan başlamak gerek:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kafa dağıtmak , eğlenceli okuma saatleri geçirmek için isabetli tercih :)

      Sil
  3. Bende okumak istiyorum, serinin uc kitabinida alacagim. Begenmenize sevindim.

    YanıtlaSil
  4. Romanı okuyan biri olarak eminim ki okuduktan sonra okuduğunuza hiç pişman olmayacaksınız... Ama neden en sevilen çift 'kesinlikle' Sibel&Baran değil :( Yani şöyle bir dönüp baktığımda en çok onları okurken eğlendiğimi hatırlıyorum :-) Biraz aykırı olabilirler ama yine de harikalar :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk kitaptan sonra kesinlikle kısmını kaldırdım ama favori çiftim değiller yine de :) Kitaplar çok eğlenceliydi , evet :)

      Sil