#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Kitap Tanıtımı : Babamı Beklerken | Clare Vanderpool || Parodi Yayınları

14 Ocak 2014 Salı

Kitap Tanıtımı : Babamı Beklerken | Clare Vanderpool || Parodi Yayınları



        Abilene, babasıyla birlikte yaprak gibi oradan oraya sürüklenmektedir. Peki ya, hiçbir yerde sabit kalamıyorsa Abilene için kalıcı yer neresidir? Onun için “ev” kelimesinin anlamı nedir? Abilene bir gün, yaz tatili için çorak bir kasabaya yollanır.  Fakat bu sefer, yolculuğu diğer seyahatlerinden farklıdır. Abilene bu kez yapayalnızdır… Çünkü onu bu kasabaya yollayan kişi, sahip olduğu en değerli varlığı olan babası Gideon Tucker’dır.

Bir gün, sahip olduğu diğer birçok değerli anının arasında bir harita bulur.

Ve işte sizi sımsıkı saracak bir romanın başındasınız: Babamı Beklerken




Bu gece de babamı bekleyerek karşıladım sabahı. Pencereme vuran ay ışığı altında oturup düşündüm uzun uzun. Babamdan hatıra pusulayı elime alıp seslendim gökyüzüne:
"Şu an benim gibi babam da ay ışığının hüznüyle mi meşguldü?"
"O da beni özlüyor muydu benim özlediğim gibi?"
"Biliyorum. Her gidiş mutlaka yanında hüzün taşır ama, bu bizim için değişemez mi baba?"



“1917’den 1918’e yazılmış köşe yazıları, kâhin Miss Sadie tarafından anlatılan hikâyeler, Birinci Dünya Savaşı sırasında bir asker tarafından yazılan mektuplar. Bunların tümü, Abilene’nin birinci şahıs anlatımıyla sarmalanarak hikâyenin anlatım tarzına ek bir katman oluşturmuş. Vanderpool, içinde kayıp bir annenin, kaçakçılığın, yetimlerin ve cinayetlerin olduğu karmaşık bir hikâyeyi, mizah ve hüznü birbirine geçirerek başarılı bir üslupla sunmayı başarmış. Anlaşılabilir diyaloglar, zengin bir dil, zaman ve mekâna uyumlu kurgu, kusursuz karakter gelişimi ile karamela tadında, tatminkâr bir roman. Pürüzsüz ve akışkan… – Booklist
   


“Kesinlikle uzun süreden beri okuduğum en iyi kitap.”
- Patricia Reilly Giff, (Üst üste iki kere Newbery Ödülü kazanan yazar)




* “Detayı bol, kusursuz bir yazım… Okurlar, kitabın yürekleri burkan ama umut dolu ve bir o kadar da derinlemesine mutluluk veren son sayfalarına kadar her bir kelimeye sevgiyle sarılacak.”
- Kirkus Reviews


* “Tarihi pek çok detay ve sürprizlerle dolu Vanderpool’un bu ilk romanı, aile ve topluma dair bilgiler verirken bir taraftan da okurlarda hoş bir tat bırakıyor.”
- Publishers Weekly


* “Vanderpool’un; zamana ve mekâna dair birebir örtüşen diyaloglar, kullanılan sözcükler, betimlemeler ve oturmuş karakterleri ile bu zengin ve ödüllü ilk romanı, ağızda karamela eritmek gibi. Yumuşak ve tatlı.
- Booklist


“Baştan sona eğlenceli, soluk soluğa okuyacağınız bu kusursuz eser kesinlikle okuma listenizin ilk sırasını kapacak.”
- School Library Journal




Yılın en iyi Kitabı - Kirkus Reviews

Ödüller:

–Newbery Edebiyat Ödülü
–Kirkus Reviews’un Yılın En İyi Kitabı
–ALA-ALSC Kitap Ödülü
–Autumn Kids’ Bağımsız Yayıncılar Seçkisi
–Midwest Connections Pick Ödülü
–Junior Library Özel Seçimi
–Kitapçılar Birliği Özel Kitabı


1 yorum: