#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Okudum Bitti -121 : Kapak Kızı - Ayfer Tunç

29 Aralık 2013 Pazar

Okudum Bitti -121 : Kapak Kızı - Ayfer Tunç



                                           Bu okuduğum üçüncü Ayfer Tunç kitabı , diğer kitaplarını da okumayı istiyorum , favori yazarlarımdan oldu bile. İlk kitap Suzan Defter (burada) ,ikincisi Mağara Arkadaşları (şurada ) .


                                          Soğuk bir kış günü Ankara'dan İstanbul'a giden bir trende çalışan Bünyamin ve yolculardan Ersin ve  Selda ... Bu üçlünün kısmen tek bağları 'Kapak Kızı' Şebnem. 

Şebnem , bankacı olan ve müfettişlik yapan Ersin 'in amcasının kızı ve ilk aşkı , Selda 'nın ise -babasının teyze kızı olan Hülya halasının kızı . Bünyamin ise eşi  Cennet'le olan sorunlu evliliğinin kıskacında kalmışken  Şebnem 'in dergideki fotoğrafına hayran kalır. 


                                         Tesadüfen yemekli vagonda yolları kesişen bu üç insanın ' Ayın Kızı Şebnem ' in dolaylı etkileri sayesinde iç hesaplaşmalarını okuyoruz. Sabit bir mekan ve kısa zaman içerisinde geçmesine rağmen asla sıkıcı değil , biraz fazla karakter var ama okudukça , kim kimin neyi yerine oturuyor :)  


                                        İç sesler , karşılıklı diyaloglar , kim ne demiş , kimin hayatına kim yön vermiş , hayattan beklentiler, memnuniyetsiz derken kasvetli gibi görünen ahlak kavramına şöyle bir teğet geçiş yapan ,  Şebnem 'in çıplaklığıyla aslında Ersin , Bünyamin ve Selda 'yı ruhen çırılçıplak bırakan , farklı bir kitaptı. Yeşil Peri Gecesi 'ni okumak için sabırsızlanıyorum.









... Kafası çok yorgundu. Bir karar vermesi gerekiyordu artık. Oysa bugüne kadar Bünyamin 'in hayatında karar vermesini gerektirecek kadar önemli bir şey olmamıştı. O karar vermezdi, olcak olan olurdu.





... Ersin un uçuşur gibi yağan karın altında, kısa bir süre için de olsa bu dertli evlerin güzelleştiklerini , neşelendiklerini düşündü. Yağmur kasvet, kar sevinçti. Yağmurun dinişi güzeldi, karın yağışı. Kar varlığındaki mutluluğu taşıyor, sobaları harlandırıyordu sanki.






... Cavit Amca çocukları Gülhane Parkı 'na götürmek istemiş , Hülya Yenge Şebnem'e fistolu bir elbise, ponponlu çoraplar giydirmiş, saçlarını taramıştı. Ersin Şebnem'in küçük , kırmızı bir çantası olduğunu, içinde temiz , ütülü bir mendil , biraz bozuk para ve bir saç tokası bulunduğunu hatırlayınca  , içi şiddetle burkuldu. O küçük tatlı kız ile dergideki fotoğraflar arasındaki uzun yol ne zaman, nasıl katedilmiş olabilirdi?  






... Selda kendini düşündü, benim neyim var hayatta ? Hiçbir şeyi yoktu. Kalbini yokladı , kimi sevdim ? Boş buldu içini. Boş , çorak , ıssız. Harabe bile yoktu içinde.






                                                            CAN YAYINLARI

                                                                   5. BASKI
                                                              AĞUSTOS 2012
                                                                261 SAYFA



                                               Satın almak için KİTAPSİHİRBAZI

7 yorum:

  1. iyidir Ayfer Tunç , okunası dır , okunmalıdır..:)

    YanıtlaSil
  2. Yazarın"Yeşil Peri Gecesi" adlı eserini okumuş ve çok beğenmiştim. O vakit diğer kitaplarını da alayım okuyayım diye araştırınca anladım ki "Yeşil Peri Gecesi" , "Kapak Kızı"nın devamıymış. Siz bundan sonra "Yeşil Peri Gecesi" okuyacaksınız. Ben ise "Kapak Kızı" nı:((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de Tess Gerritsen 'in serisinin yedinci kitabıyla başlamıştım , bazen çok farketmeye biliyor , konuyu işleyip , geçmişe dönen filmler gibi olur :) Keyifli okumalar ,şimdiden çok mutlu yıllar , bol kitaplı tabi :)

      Sil
  3. ayfer tunç benim henüz tanışmadığım yazarlardan.. öyle güzel yorumlamışsınız ki, okumak için listemin başına aldım.. bir daha ki alışverişimde olacak kendileri...

    YanıtlaSil