#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Konuşan Kitaplar 2013 Enleri | En İyi Uzun Kitap

6 Aralık 2013 Cuma

Konuşan Kitaplar 2013 Enleri | En İyi Uzun Kitap



                                               

                               Konuşan Kitaplar olarak 2013 'ün bitmesine günler kala seneyi şöyle bir özetleyelim , neler neler paylaşmışız hep beraber hatırlayalım dedik. Hem sürprizlerimiz de oluyor. Facebook sayfamızı takip etmeyi unutmayın :) 



                      Bu sene içerisinde okuduğum En Uzun kitaplara hızlı bir göz atalım mı ?
 Daha doğrusu En İyi Uzun Kitaplar  ama ben genel olarak sayfa sayısı en uzun kitapları seçtim. İlk üçte bunlar vardı. Hepsini de severek okuduğum için başka kitaplarla yer değiştirmeye kıyamadım. Yani hem en uzun kitaplar hem de sevdiğim en uzun kitaplar oldular :)









İlk kitabım hayran olduğum  Edgar Allan Poe 'nun Bütün Hikayeleri



Tek ciltte toplanmış , ciltlenmiş. Tüm şiirleri ile birlikte İthaki Yayınları' ndan çıkmıştı  ve ben de bayılarak aldım ve okudum. 
Anlatılması mümkün olmayan , okumanızı şiddetle tavsiye ettiğim , kelimelerle tarifi zor Edgar Allan Poe 'nun kitabı hakkındaki fikirlerim burada .

Okuduğum zamanda dediğim gibi ;  ' Bu kitabı , düşlerin tek gerçeklik olduğuna inananlara adıyorum ' diyen bir adamın kitabı okunmaz mı ? 


968 sayfa



İkinci kitabım ise john underwood'un  yazdığı Şeytan ve Şair. 



Arkadya Yayınları'ndan çıkan kitaplardan , okuduğuma pişman olduğum bir kitap olmadı. Keyifli , kolay okunan , şeker püsküllü , ayraçları olan kitaplarını çok seviyorum.
Dolu dolu olarak nitelendirdiğim bu kitap hakkındaki fikirlerim burada.
Tam olarak burada sizi bir sürpriz bekliyor :)  Konuşan Kitaplar logomuza tıklayarak  facebook sayfamıza uğramayı unutmayın.


600 sayfa



Üçüncü kitabım ise canım annem sayesinde sevdiğim Ahmet Ümit 'in Everest Yayınları'ndan İstanbul Hatırası isimli kitabı. Henüz yazarın bütün kitaplarını okuyup bitiremediğim için son iki kitabını okumadım ama İstanbul Hatırası sevdiklerimden. 



Yaşadığın şehir özgür değilse, sen de özgür kalamazsın!..
Byzantion’dan İstanbul’a uzanan heyecan yüklü, tarihsel bir serüven…


'' Salı Pazarı'ndaki, Ayasofya 'nın küçük bir kopyası olan  Kılıç Ali Paşa Camii... O caminin inşaatında Don Kişot' un yazarı Cervantes'in amelelik yaptığını biliyor muydunuz ?....

Kitap hakkındaki fikirlerim için buraya göz atabilirsiniz. 


590 sayfa




Bu ay boyunca Konuşan Kitaplar olarak  sizlerle En'lerimizi paylaşıyor olacağız , bizi izlemeye devam edin :)







2 yorum:

  1. Bende Istanbul Hatirasini annemden Türkiye ye gittiginde ismarlamistim. Bir kac hafta önce elime ulasti. Yakinda okuyacagim.

    YanıtlaSil