#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Okudum Bitti - 103 : Tanrıçanın Mirası - Aimee Carter

2 Kasım 2013 Cumartesi

Okudum Bitti - 103 : Tanrıçanın Mirası - Aimee Carter



Tanrıça serisinin üçüncü ve son kitabını da merakla okudum , bitti. Tanrıça yorumum burada , Tanrıçanın Savaşı yorumum şurada.

Arayı çok uzatmadan ,sıcağı sıcağına okudum. Seri kitapları beklemek malum sıkıntılı oluyor. Hepsi birden elimde olunca , beklemeden okuma keyfine vardım.

Daha öncede söylediğim gibi fantastik kitap olarak mitolojiyi ele alması benim için çok keyifliydi. Akıcı , merak uyandırıcı. Çeviri ,baskı sorunsuz. Kapaklar güzel... Eeee daha ne olsun ? :)


Hades 'i bir de Aimee Carter 'dan okuyun derim. Daha çok seveceksiniz.


Ben olsam bu kitabın adını Tanrıçanın Savaşı yapardım , diğer kitapta eksik olan bol savaş ,mücadele bu kitapta daha iyiydi. Dolu dolu savaş olmasa da , iyiydi.

Henry ;  Kate 'in hamileliğini de , esaretini de bilmezken , Kate ; onun kendisini kurtarmasını bekler. Umutsuzluk ,zorluk ve kaybetme korkusunu çok derinden hisseder ama vazgeçmez. Kate'in uğradığı ihanete çok kızsam da , okudukça anlayacaksınız.

Bebeğini kurtarmak için Kronos'la anlaşma yapmak zorunda bile kalır. Sonsuza kadar Kronos'la olmak zorunda kalacağı bir anlaşma , Henry ve bebeği olmadan. Okurken sık sık Kronos , hadi Calliope ' ye kız , yok et onu dedim ama beni dinlemedi.

Kronos' u yenebilmek için tek çareleri Rhea 'dan yardım istemektir ama bu hem zor , hem ufak bir ihtimal  olsa da gerekli gereksiz inat eden Kate, şansını denemek ister. Genelde Kate ' i sevsem de , gıcık olmadım diyemem.




                                  Gıcık olmak demişken , en gıcık olduğum karakter ise Calliope değildi , kesinlikle Walter'dı. Calliope 'ye ise acıdım bile. Şaşırtıcı ve üzücü bir gelişme harici , kitap beğenimi hakkedecek şekilde bitti.


                                 Daha fazla detay verip , heyecanını kaçırmak istemiyorum. Türü sevenler için çok güzel bir seri. Kronos'la savaşacaklar mı , savaşmadan mı kaybedecekler , Rhea yardım edecek mi , Kate ; Henry 'den ayrılmak zorunda kalacak mı ya Milo ne olacak. ? Bu sorularımın cevaplarını merak edin.Daha fazla detay verip , heyecanını kaçırmak istemiyorum, okuyup görün. Türü sevenler için çok güzel bir seri.






... ''Konsey, adayı Kronos 'un hapishanesi olarak tasarlamıştı ancak şimdi aynı zamanda benim de hapishanem olmuştu...''
- Kate



..."Artık güneşi görebiliyorum. Senin sayende günlerim rengarenk.Ebediyet bir kez daha anlam kazandır. seni bunu hak etmeyecek kadar çok incitmiş olmama rağmen, kırık olan bütün parçalarımı bularak beni tekrar bütünledin. Beni bir arada tutan şey sensin ve seni kaybedersem, bu benim sonum olur."
-Henry



...  '' Fakat Milo gitmişti. Burası her neresi ise, Milo'nun bizimle olmayacağını içgüdüsel bir biçimde anlamıştım ve içimi asit gibi yakan, tarifsiz bir acı yayıldı. Bu duyguyu bir anlığına bile tatmaktansa, bin kez bıçaklanmayı seve seve tercih ederdim. '


... '' Bu hiç adil değildi ve bunu kendisi de biliyordu. Birinin ölmesi gerekiyorsa, bu tür bir kayıp ile yüzleşmek yerine ölen kişi olmayı yeğlerdim. Henry, annem, Milo... bunun üstesinden gelerek hayatıma devam edemezdim. ''




EPHESUS YAYINLARI
ÇEVİRİ : GÖKÇE ÇİÇEK
334  SAYFA
2013


2 yorum: