#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Adem Aynası – Ece Gamze Atıcı | Kitap Tanıtımı

11 Kasım 2013 Pazartesi

Adem Aynası – Ece Gamze Atıcı | Kitap Tanıtımı

                                   


                                                               Yayım Tarihi:  Kasım 2013
                                                         Yayınevi: İthaki Yayınları
                                                         Tür: Türk Edebiyatı
                                                         Kapak Tasarımı: Jeff Treves



Kitap Tanıtımı 
 
“Gölgeler karanlıkta görünmez”
“Adım Baki benim; Baki Yıldız. 42 yaşındayım. Tam sekiz yıldır 42 yaşındayım. Zira ben bir roman kahramanıyım. Esmer, zayıf, kepçe kulaklı, elleri kemikli bir adammışım. Ellerimi biliyorum aslında ama kendimi tam olarak göremiyorum. Sefil bir vampir gibi aynaya aksetmiyorum. Başta bir seri katil olarak yazılmış olduğum için de bana bunu yapana kesif bir öfke duyuyorum. Bırakın birini öldürmeyi, bizim mahalleden geçen haşere ilaçlama aracının vebalinden bile korkarım ben,” 
 Hiç kendinizi bir filmin içinde gibi hissettiniz mi? Ya da başınıza gelenlerin hepsinin bir oyun olduğunu düşündüğünüz oldu mu? “Bu kadar da saçma olmaz ki canım” ya da “hadi oradan” dediğiniz… Baki’nin oldu. Çünkü o bir roman kahramanı.
ADEM AYNASI kendisini yıllar önce yazmaya başlayıp bir kenara atan, üstelik o zaman da hiç olmadığı birisi gibi, yani seri katilmiş gibi anlatan yazarına kafa tutan Baki Yıldız’ın hikayesi.
Baki’nin tek gayesi yazarına ulaşıp, kendisini yeniden ve tabii gerçekte olduğu haliyle yazmasını sağlamak. Yazarın bütün gayesi ise onu en başta tasarladığı gibi bir seri katile dönüştürmek.
 
 
Kimin kazanacağı ise… İşte orası okurun elinde.
 
 
 
  • Kitapta bir kez bile  “kader” kelimesi kullanılmadan kader mefhumu anlatılıyor.

  • Adem Aynası’nda ismi ve hayat hikayesiyle birlikte tamamıyla gerçek bir karakter yer alıyor.

  • Adem Aynası ile roman türü dördüncü boyuta taşınıyor. Diğer bir deyişle, başkahraman Baki Yıldız’ın istikbali okurun elinde.

  • Kitabın sonunda başkahraman tarafından okura yazılmış bir kripto mevcut. Bu kripto sayesinde okur, kitap hakkında büyük bir sırrı öğreniyor.

  • Adem Aynası’nda Sherlock Holmes, Werther, İnce Memed, Madam Bovary, Oblomov ve Harikalar Diyarı’ndan Alice gibi ölümsüz roman kahramanlarına da rastlamak mümkün.

  • Ece Gamze Atıcı, Adem Aynası’nı dört sene boyunca tasarlayıp, bir buçuk ayda yazdı.

  • Kitabın kapak tasarımında İstanbul’un özel bir teknikle sonradan renklendirilmiş 120 yıllık bir fotoğrafı kullanıldı.

  • Adem Aynası’nın sonunda yazarın bir sonraki romanının kapağı ve romanın başı yer alıyor.




2 yorum:

  1. hmmm ilgimi çekti, yeni de çıkmış, merak ettim şimdi...okurum kesin tesekkurler ;)

    YanıtlaSil