#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Okudum Bitti - 79 : Ustaparmak - Sarah Waters

27 Ağustos 2013 Salı

Okudum Bitti - 79 : Ustaparmak - Sarah Waters




                                 
                                              ' ŞEYTANA DUDAK ISIRTAN BİR ENTRİKA

                                                                       LONDRA 1862 '


                                    Bu kitabı alma sebeplerim ;  Viktoryen dönemi , yukarıdaki cümle ve kitabın oldukça ucuza satılıyor olmasıydı. ( Sanırım okuoku.com ) . Kitaba başlamadan önce yazarıyla ilgili birazcık araştırma yaptım  ve yazarın da roman karakterleri gibi lezbiyen olduğunu öğrendim. Konuyu okuyunca ve kapağına bakınca böyle bir şey ummazdım . :)


                             Kitapta işlenen konunun, kötülüğün ihanetin arkasında , dönemin detaylarını okumak keyifliydi. Karanlık ve pis sokaklarda yürüyormuş hissine kapıldım sık sık. Kitabın ilk kısmı biraz yavaş ilerledi ama sonrasında hem şaşırdım hem okudukça merakım arttı. Tamam biraz fazla uzatılmış geldi bana. Bütün karakterler tabir-i caizse kirli. Böylece acımanız gereken tek bir taraf olmuyor.  Sue Trinder  17 yaşında öksüz bir hırsızdır. Kendi gibi hırsızların barındığı , kimsesiz bebekleri büyüten ve onlardan kar sağlayan Bayan Sucksby ile beraber yaşamaktadır.


                                Bir gün  ' beyefendi '  dedikleri Richard Rives bir teklif ile gelir. Zengin ve safça bir kız bulmuştur ve evlenip , servetine konmak için onu tımarhaneye yatırmayı planlamaktadır. Bunun içinde Sue ' ya para karşılığı yardım etmesini teklif eder. Sue ' nun kabul etmesiyle Maud ' ile yolları kesişir. Maud ' un beyefendiye ilgi duymasını , onu sevmesini sağlamak üzere hizmetçisi olarak işe başlar. Ve akıl almaz entrikalar başlar. Bu arada Maud , ruh hastası diyebileceğim sapığa yakın dayısıyla aynı evde yaşamaktadır ve onun özel sekreterliğini yapmaktadır.


                Kimin av kimin avcı olduğu belli olmayan meraklı bir hikayeyi , iki kızın bakış açılarıyla dönüşümlü olarak okuyoruz.  Genel olarak beğendim , aslında lezbiyen olmasalar da olurdu hani . :) Tımarhane günleri çok üzücü ve etkileyiciydi , bir çok güzel detay barındıran oldukça karanlık bir kitap.


 


                                   ARTEMİS YAYINLARI
                                   2. BASIM HAZİRAN 2009
                                   ÇEVİREN : FİGEN BİNGÜL
                                    613 SAYFA










4 yorum:

  1. harikasın, hızın süper:)Kitabı merak etmekten kendimi alamadım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler tatlım , evet birazcık hız verdim kendime , geçen ayı telafi etme çabası :)

      Sil
  2. 8.Henry , tudor hanedanı , Victoria dönemi kitaplarını seviyorum . Bunu da merak ettim :)

    YanıtlaSil