#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Okudum Bitti -76: Can Dostum - W. Bruce Cameron

21 Ağustos 2013 Çarşamba

Okudum Bitti -76: Can Dostum - W. Bruce Cameron



Can Dostum ; kapağında da dediği gibi gerçekten bir sevgi romanı. Aslında çok önce bitirirdim ama kitaba başlar başlamaz oğluşumla mecburi bir ayrılık dönemimiz oldu , o kadar özledim ki o eve dönene kadar okuyamadım .

Kitap harika ötesi ,bayıldım. Ama kitap için eğlenceli ,eğlendirici diyenlere okuyup bitirdikten sonra şaşırdım , zira ben gözyaşlarına boğuldum. Hem de bir çok defa. Tamam ben biraz hassas, hatta epeyce sulugöz olabilirim. Ama ' eğlendirici, eğlenceli ' değildi bence. Yazımı, anlatımı
güzeldi , hatta 10/10 puan verdim , favori kitaplarımın arasına girdi. Çok duygulu , çok dokunaklıydı. Son yıllarda beni bu kadar ağlatan bir kitap olmadı.


Kitabımız sokak köpeği olan yavru Toby ' nin dünyaya gelmesi , sokağa, hayata, ailesine alışma serüveniyle başlıyor. Sonra  ölüyor ( ben her defasında ağlayarak okuyorum) yeniden yavru bir Golden olarak dünyaya geliyor ve Bailey oluyor. Sonra Ellie isimli bir Alman Kurdu , Buddy isimli bir labrador  olarak yeniden dünyaya geliyor ve her defasında tamamlaması gereken bir görevi oluyor. Çok güzeldi , özellikle benim gibi hayvan aşığı biri için muhteşem ötesiydi.

Sık sık kitabı bırakıp Apaçi' ye sarılma molaları verdim. Hatta ben hüngür foşurt ağlarken gelip masum masum ellerimi , yanağımı yaladı. Bu kitaptaki tüm duygular gerçek .Bu kitabı Apaçi yazsaydı ancak bu kadar gerçekçi anlatabilirdi :)


Apaçi diyor ki : ' Kalıbımı ,ay pardon patimi basarım ki bu kitap harika , benim de tüm duygularıma tercüman olmuş ' .



'... İnsanlar olmadan dünyada yaşamaya çalışan köpeklerin başına bu geliyordu işte - eziliyor, yenik düşüyor, açlıktan ölüyorlardı. '



'... Kötü köpek diye bir şey yoktur,  Bobby , yalnızca kötü insanlar vardır. '


'John Lennon , hayatın biz başka planlar yapmakla meşgulken gerçekleşen şeyler olduğunu söylemiş.'



Kitabımızdaki bütün köpekçiklerin gıcık olduğu yakalığa benim oğlum bayılıyor , hatta giyinmeyi , kolye, fular ,atkı takmayı bile seviyor. Bir tek çorap ,ayakkabı işine alışamadık :)



Böyle de sevgi doluyuz :) Evet kötü hayvan yok :)


Tinkerbell' in ölçüsüz sevgisi Hüsnü' de  de vardı :(



YABANCI YAYINLARI
 ÇEVİREN: SEDA ÇINGAY
2. BASKI
HAZİRAN 2013
370 SAYFA



Herkese keyifli okumalar...





17 yorum:

  1. guzel bir kitaba benzio:)
    apaci cok tatlıymıs sevgilerimi iletirsen sevinirim:)

    YanıtlaSil
  2. Oyy ben o Apaçi'yi yirim :)) Kitabı da listeme aldım canım. Ne güzel anlattın öyle merak ettim ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O da seni öper ablası :) Teşekkür ederim sanatçı ruhlu güzellik :)

      Sil
  3. Kesinlikle ve kesinlikle okunması gereken bi kitap. Hayvanseverler ağlayarak okuyacağı, hayvan sevmeyenlerin yüreğini ısıtacak bir kitap diyorum bu kitaba ben :) Her şeyi o kadar güzel anlatmış ki bazen gerçekten bir köpeğin ağzından çıkmış olabileceğini hayal ettim. Köpeğimin anlam veremediği hareketlerin nedenini öğrendim bazı açılardan gayet bilgilendiriciydi.. En güzelide ölümü acı dolu değilde bir hayattan diğerine ılık bir geçitten kayar gibi, uykuya dalar gibi betimlemesi.. Köpeğimin acı çekmeden öldüğüne inanmak istedim bailey'in her ölümünde.. Şu an bile gözlerim doldu. Herkese tavsiye ediyorum şiddetle ! Okuyunuz efendim, çok akıcı gidiyor zaten. Şimdi filminin çekilmesini dört gözle bekliyorum. Bu kitabı diğer sevenlere duyurulur, kitabımızın filminin geleceği söyleniyor. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de ikinci kitabını merakla bekliyorum , güzel yorumunuz için teşekkürler. Köpeciğinize kocaman öpücükler.

      Sil
  4. Nasıl güzel bir kitaptı..
    Ben de yeşil gözlü kızım Ivy nin ölümünü artık daha az hüzünlü karşılıyorum.. Çok içimiz yanmıştı..
    SEnin canlar nasıl da güzeller öyle maşallah nazar değmesin..:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah tüm hayvancıklarımıza sağlıklı sıhhatli, upuzun ömür versin. Teşekkür ederim Özlem ablam :)

      Sil
  5. kitabı çok beğenerek okumuştum sıra sokak kedisi bob da:)
    bu arada yawruların çok tatlılarr

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler , Bob 'u da çok sevdim ama bu bambaşka :)

      Sil
  6. Ben de listeme aldım. Umarım çok okuyan olur. Bu tür kitapların empati duygusunu geliştirdiğini düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  7. Yorumundan sonra alıp okumak istedim ama çok etkileniyorum böyle kitaplardan. Kararsız kaldım valla :/
    Köpeğine bayıldım bu arada :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de çok etkilendim ama oku derim ben , favorilerimden artık , 2. kitabı merakla bekliyorum. Teşekkür ederiz :)

      Sil
  8. Ben de bir süre önce almıştım, okunmak üzere bekliyor.
    Ben senin o tatlı patililerini öperim, öperim doyamam öpmelere:))) Maşallah.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şimdiden iyi okumalar canım , çok ağlatacağından eminim , öpücükler için kocaman teşekkürler :)

      Sil