#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Okudum Bitti - 69: Sokak Kedisi Bob - James Bowen

26 Temmuz 2013 Cuma

Okudum Bitti - 69: Sokak Kedisi Bob - James Bowen




Okuma listeme eklemediğim ama görür görmez cazibesine kapıldığım Bob ve sahibinin macerasını bir çırpıda  okudum ,   bitti. Bu kadar meşhur bir kediciği görünce bizim kızlar hatıra fotoğrafı çektirmek istediler... :)

Mecazi anlamda yolunu kaybeden bir adam ile gerçekten kaybolmuş ,sahipsiz bir kedinin birbirlerine tutunmalarını anlatan , keyifli bir kitaptı benim için.


Bir hayvanın , daha doğrusu sevginin önce iç dünyamızı ,sonra tüm dünyamızı nasıl güzellikle aydınlattığını okudum. Kendimi bildim bileli evimi hep hayvanlarla paylaştığım için ; James Bowen ' in Bob ' a dair tüm duygularını hem anlıyorum hem katılıyorum. Uyuşturucu bağımlısı bir adamdan adım adım sorumluluklarının bilincine varan ,duyarlı , mutlu olmaya hevesli bir adama dönüşen Bowen ' in destekçisi elbette Bob.


'' Dünyayı güzellik kurtaracak
Bir insanı sevmekle başlayacak her şey ''

Bu kitabın bende bıraktığı etki tam anlamıyla böyleydi yani. Bir insanı değil , sadece sevmekle başlayacak her şey.



Kedi seven Apaçi  :)





... '' Kedilerle büyümüştüm ve onlara karşı her zaman bir parça zaafım vardı... ''

... '' En önemsiz ameliyatlara girip bir daha çıkmayan kediler ve köpekler üstüne hikayeler duymuştum. Karamsar düşünceleri kafamdan atmaya çalıştım. Tepemde dikilen büyük siyah bulutlar da pek yardımcı olmadı doğrusu... ''

...'' Biliyorum , birçok insana saçma gelebilir ama ilk defa bir çocuğa bakmanın nasılbir şey olabileceğini anlamıştım. Bob da benim bebeğimdi ve üşümediğinden , iyi beslendiğinden ve güvende olduğundan emin olmak gerçekten değerliydi...''

Bunlar tamamen katıldığım cümlelerden sadece birkaçı...


Bir de Bob ' un hikayesini okurken Japonya ' da bir  istasyon şefi tarafından beslenen sokak kedisi Tama 'nın 2007 ' de istasyon şefliğine getirildiğini , Göreve resmi istasyon şefi şapkası ve bedava kedi mamasıyla atandığını öğrendim. ( Çevirene teşekkürler )


                                                   Bakınız vikipedia tık tık.


                                                
                                                         YABANCI YAYINLARI
                                                           3. BASKI
                                                         MART 2013
                                                          ÇEVİREN: IŞIL KARAHANOĞLU ZAİMOĞLU
                                                          224 SAYFA

                                          
                                                          Herkese keyifli okumalar...

14 yorum:

  1. Ben d ebir hevesle aldım bu kitabı ama sonra bir türlü elime alamadım, kardeşim 3. kez okuyor, arada bekarışık bi sayfa açıp orayı da okuyor, ben hala bi başlayabilsem diyorum, bu kitapla ilgili bi tutukluluk hali var üzerimde ama senin minnoşlar da çok şeker :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zamanı gelir nasılsa :) Teşekkür ediyoruz ailecek :)

      Sil
  2. Bilmem mi hemen alıp okumuştum ve elbette ki innılmaz beğenmiştim..
    Yalnız senin şeker ile şirin traştan sonra nasıl tatlı olmuşlar böyle maşallah Apaçi de çok meraklı bakıyor..:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederiz Ablacığım , o tam bir kedi aşığı zaten :)

      Sil
  3. ben de okumuştum bu kitabı gerçekten çok güzel ve etkileyici, apaçi nin pozuna da ayrıca bayıldım:)

    YanıtlaSil
  4. görünce aklıma direkt sen geldin canım :) okumuşsun bile ben de bir an önce almayı düşünüyorum

    YanıtlaSil
  5. Kütüphanede yaşayan bir kedi vardı bir de...Dewey: Dünyanın Kalbine Dokunan Kütüphane Kedisi. Belki bu da hoşuna gider.

    YanıtlaSil
  6. ben de çok okumak istiyorum bu kitabı. ama elimdekiler bitmeden yeni kitap almak da istemiyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın aslında , benim de pey birikti okunacaklarım , durmak yok ,son sürat okuyup bitirmeli ,yenilerine kavuşmalıyız:)

      Sil
  7. TANITIM İÇİN TEŞEKKÜRLER
    BENDE OKUMAK İSTİYORUM Bİ KEDİ ANNESİ OLARAK AMA BİR TÜRLÜ FIRSAT BULAMADIM
    MALUM RAMAZAN O YÜZDEN DİĞER KİTAPLARA BİRAZ DAHA AĞIRLIK VERDİM
    AMA LİSTE BAŞINDA
    HAYIRLI GÜNLER

    YanıtlaSil
  8. Ramazan dolayısıyla benim de okuma hızım düştü :) Keyifli okumalar ,Hayırlı Ramazanlar.

    YanıtlaSil