#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Okudum Bitti - 55 : Hiç Kimse Sıradan Değildir - Markus Zusak

22 Haziran 2013 Cumartesi

Okudum Bitti - 55 : Hiç Kimse Sıradan Değildir - Markus Zusak




Son günlerde kendimi çok şanslı hissediyorum , okuduğum kitapların hepsinden çok zevk alıyorum , bitirince üzülüyorum .Hiç  Kimse Sıradan değildir  çok güzel , akıcı bir kitaptı.

Ed Kennedy mutsuz, hayattan zevk almayan bir taksi şoförüdür. Diğer kardeşleri hem annelerinin gözünde kıymetlidir hem de kendilerince mutludurlar. Annesi sıkı bir küfürbazdır. Babasını yakın geçmişte kaybetmiş. Tesadüfen bir  banka soygununda hırsızın yakalanmasına yardımı dokunduğu için kahraman ilan edilir ve sıkıcı hayatına renk gelir ama ne renk ? :)  

 Posta kutusunda ilginç bir şey bulur ;  bir karo ası ve üzerinde bulunan üç adres ve bu konuda aldığı bir telefonla artık bir görevi vardır. Hayatları kurtarmak ,değiştirmek. Artık O bir kurtarıcı gibidir. Ve bu görevler sadece karo asıyla sınırlı kalmayacak , hatta jokeri bile olacak.


Çok eğlenceli , güzelliklerle dolu ,asla sıkmayan, sade dille kaleme alınmış, akıcı, keyifli bir kitaptı. Kitabı okurken  Ed'i hep  Taksi Şoförü filmindeki Robert De Niro gibi canlandırdım gözümde. Daha da keyifli oldu.

Kütüphanemde yok ama Kitap Hırsızı ' nı da okumak istiyorum , bakalım...





MARTI YAYINLARI
Çeviri: Selim Yeniçeri




Herkese keyifli okumalar...


13 yorum:

  1. HAYIRLI SABAHLAR
    KİTAP HIRSIZINI OKUDUM ÇOK KEYİF ALDIM
    BU KİTABIDA ALDIM AMA HENÜZ OKUMAMIŞTIM
    BİR AN EVVEL BAŞLAYAYIM
    TANITIM İÇİN TEŞEKKÜRLER

    YanıtlaSil
  2. bu kitabı bi arkadaşım okudu, oda çok güzel olduğunu söylemişti. Bende merak ediyorum. Heyecanlı bi kitap sanırsam :)

    YanıtlaSil
  3. Harika bir kitaptır.
    Ben de okumuştum ve favori kitaplarımın arasında... :)

    YanıtlaSil
  4. Bense bu kitabı hiç beğenmedim:( niyeysr beni tatmin etmedi. Ama kitap hırsızını merak ediyorum yazara bir şans daha vereceğim.

    YanıtlaSil
  5. hareketli ve renkli bir kitaba benziyor..
    listeme ekledimmm :)

    YanıtlaSil
  6. yaaa kitapçıya gittiğimde elimi attım alacaktım bu kitabı ama nedense son anda vazgeçtim.. böyle kartlı kumarlı şeyler hoşuma gitmiyor nedense..
    ama yapılan yorumlarda çok güzel.. ne dersin okumalı mıyım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kumarı kendi aralarında oynuyorlar, kartlar bir nevi posta kartı işlevi görüyor , kolay okunan, keyifli bir kitap ,oku derim ben :)

      Sil